Külföld

Terrorban tartja a helyieket a pszichopata démonsirály

rtl.hurtl.hu

2024. július 12. 10:01

Sokkoló látványban volt része egy békés skót város lakóinak. Egy szerencsétlen galambot pécézett ki magának a démoni sirály, elevenen próbálta halálra csipkedni és felfalni a madarat.

Elborzadtak a skóciai Glasgow lakói azon, amit egy démoni sirály művelt egy szerencsétlen, jóravaló galambbal – számolt be róla a Daily Star. A helyiek zsemlemorzsával etették a galambokat, amikor egyszer csak a semmiből rájuk támadt a terrorsirály. Vélhetően neki is kellett volna az ételből. Olyan agresszívan próbálta megkaparintani a zsákmányt, hogy a csőrével lényegében felkapta az egyik békésen csipegető galambot és odébb hajította. A helyieket szó szerint sokkolta a látvány, egyikük úgy írta le a pokolfajzatot, mint egy harci kutyát szárnyakkal.

A traumatizált galambnak szerencsére sikerült kiszabadulnia a bestia karmaiból.

Az egyik arra járó azt mondta:

Láttam az ördögöt a szemében.

Azt nem tudni persze mi vezetett a támadáshoz, egyelőre annyi bizonyos, hogy már korábban is lecsapott a galambokra a sirály. Az ilyen magatartás egyébként a területüket vagy utódaikat védelmező állatokra jellemző. Az mindenesetre jól látszik, hogy a sirályoknak rendkívül rossz a sajtója, mondjuk sokat nem tesznek a negatív megítélés ellen, álljon itt ehhez néhány példa az elmúlt időkből.


Nyitókép (illusztráció): Unsplash

#Külföld#sirály#galamb#egyesült királyság#glasgow#skócia#terror#démon

Címlapról ajánljuk