Külföld

Néhány pszichopata sirály a saját otthonában tart fogva egy angol családot

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 18:12

Állítólag még a staffordshire bullterrier keverékük is halálra van rémülve a röpködő madaraktól.

Egy család azt állítja, hogy gyakorlatilag foglyokká váltak saját otthonukban, miután „pszichopata” sirályok támadtak rájuk – szúrta ki a Wales Online cikkét a 444

A cikk szerint a család „seprűvel és sétapálcával felfegyverkezve” lép ki az udvarra, és csak rövid sétákra viszik a kutyájukat is, miközben „védekezésképpen egy kerti napernyőt tartanak maguknál”. 

Az apára, a 43 éves Dave Bakerre többször is lecsaptak már a sirályok, állítása szerint „összehangolt támadások” áldozata lett, amikor csak a boltba szeretett volna eljutni, néhány nappal ezelőtt pedig a postást érte merénylet. A család azt állítja, hogy kutyájukat, a jól megtermett Jessie-t is sokszor látták már a „farkát behúzva visszaszaladni a házba”.

A család két évvel ezelőtt költözött az észak-walesi Conwyba, a Kinmel Bayben található tengerparti házukba. Hamar felfedezték, hogy a bungalójuk a sirályok kedvenc fészkelőhelyévé vált, de a helyzet idén drámaian elfajult, amikor egy fióka lezuhant a tetőről. A sirályok közismerten agresszívak, amikor a fészkelőhelyüket védik: a Wales Online szerint amellett, hogy zuhanórepülésben támadnak rá az áldozataikra, konkrétan mindenre ürítenek és hánynak, amit fenyegetésnek éreznek. Egy tetőfedő kétszer is megtagadta a családtól a cserepek javítását, mert félt, hogy a madarak megtámadják őt. A családnak így most nem csak a sirályoktól, hanem a lyukas mennyezettől is szenved. 

A lap emlékeztet, hogy a sirályokat törvények védik, és tilos eltávolítani a tojásaikat vagy megzavarni a fészküket, ha már elkezdték a fészkelést. Az apa ezzel tisztában van, de fel van háborodva, hogy az emberi biztonság csak a második helyen áll.

„Aggódom a feleségem és a lányom biztonságáért” – magyarázta a lapnak. „Ha a madarak olyan kártevők lennének, mint a patkányok, akkor mérget lehetne lerakni. De úgy tűnik, a hatóságok szerint az emberi élet kevesebbet ér, mint egy repülő rágcsálóé. Ha azonban a lányom megsérül, lépni fogok” – tette hozzá felháborodva. 

Nyitókép: Necmettin Karaca/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#sirály#sirályok#pszichopata sirályok#wales#madár#madarak

Címlapról ajánljuk