KERESÉS search-close

szovjet

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szovjet"

Történelmi jelentőségű felvétel: így hagyták el az utolsó szovjet katonák hazánkat!

Országos tévében először mutatjuk meg azt a pillanatot, amikor az utolsó szovjet katonák elhagyják magyarországi főhadiszállásukat. Zámbó László trabantjával települt le a főhadiszállással szemben, hogy rögzíteni tudja, amire egy ország évtizedekig várt.

Megszálló vagy felszabadító?

Egy szovjet katonai emlékmű okoz diplomáciai feszültséget Csehország és Oroszország között. A csehek a Prágát a náci uralom alól felszabadító Konyev marsall szobrán feltüntetnék az 56-os magyar forradalom és a 68-as prágai tavasz eltiprásában játszott szerepét is. Moszkva szerint a csehek meg akarják hamisítani a történelmet.

Újjávarázsolják a szovjet tengerjárót

Egy több mint 40 éves szovjet tengerjáró hajót varázsolnak újjá Siófokon 130 millió forintból. A cél, hogy 2017-ben már a legmodernebb elvárásoknak is megfelelően szállíthassa az utasokat a Balatonon. A Nemzeti Regatta névre keresztelt hajó utasterét hatalmas üvegfelületekkel és modern anyagokkal újítják fel. Az elavultakat pedig ki akarják vonni a forgalomból.

Történelmi vadkanvadászat, avagy Brezsnyev Magyarországon

Fegyverrel a kezében tárgyalt a magyar főtitkárral. Kapitális szarvasbikát tereltek a szovjet pártfőtitkár elé. Az úri passzió majdnem végzetes tragédiába fordult.

Brezsnyev Magyarországon


szerző:
2014.09.13. 15:17
Brezsnyev Magyarországon

Fegyverrel a kezében tárgyalt a magyar főtitkárral. Kapitális szarvasbikát tereltek a szovjet pártfőtitkár elé. Az úri passzió majdnem végzetes tragédiába fordult.
 

XXI. század 11-05-17


szerző:
2011.05.18. 00:00
XXI. század 11-05-17

XXI. század: A történelmi zászlók a nemzet ereklyéi, csak ünnepélyes alkalmakkor veszik elő őket, például az országgyűlés megalakulásakor vagy a miniszterelnök eskütételekor. Az oroszok, majd a szovjetek hadizsákmányként 1849-ben, majd 1945-ben elvitték a lobogókat. Hogyan kerültek vissza, mi köze volt hozzájuk Rákosinak?

Mindenki kedvencéből az ország ellensége

Az ünnepelt sztár, Mészáros Ági karrierje egy csapásra tönkre ment, mikor 1956-ban a szovjetek távozását követelte.

Elszállították a riadalmat keltő bombát

A szerkezet a Műegyetem télikertjéből került elő, a földből egy munkagép fordította ki.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való