Belföld

Egy hatalmas cupákot és egy szovjet zászlót hagytak Orbán irodája előtt

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 16:02

A miniszterelnök azért kapta a csontot, mert „hűbéresként engedelmeskedik Putyinnak”.

Új szintre emelte az Orbán-rendszerrel szembeni tiltakozást a hasonló akcióival ismertté vált Keresztény Zoltán, aki a jelenlegi kormány és ellenzékének leváltása érdekében demonstrál a nyár óta – vette észre a 444.

A férfi ezúttal a földre fektetett szovjet zászlóra helyezett, piros szalaggal átkötött húsos cupákot, vagyis lerágott húsos csontot hagyott a Miniszterelnökség bejáratánál.

Az akciót az Orbán-Putyin-találkozó inspirálta, amelyről Keresztény azt írta: „Orbán a minap egy egész országot megalázva bizonygatta az agresszor Putyinnak, hogy a magyar kormány továbbra is egy háborús bűnös mellett áll, kiárusítva Magyarország maradék becsületét.”


Az aktivista szerint 

így a miniszterelnök elvtárs számára most már nemcsak az ő politikai túlélése jön keletről, hanem jelképesen egy jól megérdemelt cupák is jár azért, mert hűbéresként engedelmeskedik Putyinnak, aki a Szovjetunió után újra elvette Magyarország függetlenségét. Ezért ezt a cupákot, amit átkötöttünk egy vörös szalaggal, egy szovjet zászló kíséretében ott hagytuk a járdán.

Nyitókép: Keresztény Zoltán / Facebook 

#Belföld#orbán viktor#szovjet#zászló#cupák#miniszterelnök

Címlapról ajánljuk