Belföld

A gyerekeire íratta a szovjet laktanya egy részét a tengődi polgármester, most a vádlottak padján ül

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 4. 15:49

Apu, vedd meg nekem a várost! Akarom mondani, a volt szovjet laktanyát!

Gyermekei nevére íratott a tengődi polgármester egy 4,5 hektáros önkormányzati telket, amely volt szovjet laktanyához tartozik. Az értékes területet áron alul kapták meg a fiatalok, ezzel a vád szerint 14 millió forintos kárt okozva a településnek, írja a 24.hu.

A lap szerint az ingatlant Lakos János polgármester nem először próbálta a családjának adni. Először 2005-ben adta volna el azt saját magának, ám akkor ez nem sikerült neki. A férfit most jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a tengődi polgármestert az ügyészség,.

A vádirat szerint 2020-ban a fiára és a lányára íratott egy húszmillió forintot érő önkormányzati telket. A polgármester a képviselő-testület határozata alapján az ingatlant az értéke töredékéért, 5,9 millió forintért adta oda nekik. Az ügyben jelenleg négy ember ül a vádlottak padján, köztük a jegyző is.

A testületi ülés jegyzőkönyve szerint a telek értékesítését azzal indokolták, hogy a folyamatban lévő beruházásokhoz, így az orvosi rendelő kialakításához önerőre van szükség.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#zala megye#szovjet#laktanya#polgármester#eladás#család#csalás

Címlapról ajánljuk