KERESÉS search-close

devizahitel

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "devizahitel"

Élet a kilakoltatás után: mihez kezd most Bíró Ica?

Bíró Ica egy hete élte át élete legnagyobb traumáját, amikor egy nap kétszer is csengetett a végrehajtó, és mögötte a rendőrök. Fél nap alatt két lakásából tették ki. Május harmadika mindenképpen fordulópont lesz Ica másfél évtizede tartó devizahiteles ügyében.

BÍRÓ ICA: „Nincs miért szégyellni magam”

A Metal Lady-nek másfél hete élete egyik legnagyobb traumáját kellett átélnie. Egy nap alatt két ingatlanát is elveszítette. Most egy barátja lakásában húzza meg magát, de ott sem maradhat sokáig. Ica nem titkolja, hogy lelkileg is megviselték a történtek, ennek ellenére mégis erősnek érzi magát, és készen áll arra, hogy a világ végére is elmenjen az igazáért.

Bíró Icának mégis megmaradhat a háza?

Egy új bírósági döntés miatt lehet, hogy mégsem veszik el az egykori Metal Lady házát devizahitele miatt? Bíró Ica már az egészségét is veszélyben érzi a sok idegeskedés miatt. Meddig tart még a harc a hitellel? Ha kíváncsi, Bíró Ica hogy segítene devizahiteles sorstársain,  kattintson IDE!

2019-től nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő

Jövőre már nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő - ezt is tartalmazza az a törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a volt tulajdonosok kedvezményes feltételekkel megvásárolhassák korábbi lakásukat. A kormány ezt azzal indokolja, hogy a devizahiteleseken akartak segíteni, ám hosszú távon nem cél, hogy az állam legyen a lakóingatlanok tulajdonosa.

Bíró Ica egyelőre fellélegezhet: megúszta a kilakoltatást

Bíró Ica tegnap délután még csak reménykedett, hogy be tud menni az otthonába. Ha november 14. éjfélig nem jön a végrehajtó, akkor megússza a kilakoltatást. Ezt mondta tegnap Ica, aki alig várta, hogy éjfélt üssön az óra. Nem jöttek éjfélig. Ica fellélegezett. A budai, XII. kerületi kétszintes családi házat ugyan tavasszal elárverezték a feje fölül, de ebben a szinte kilátástalan helyzetben is optimista maradt. Úgy érzi, az eljárás nem volt szabályos. Múlt heti segélykiáltása után több ügyvéd is felajánlotta a segítségét, akiknek sikerült hibákat is találni a végrehajtásban.

Utcára kerülhet Bíró Ica?


szerző:
2018.11.07. 08:49
Utcára kerülhet Bíró Ica?

A Metal Lady budai házát elárverezték a feje fölül, november közepéig bármelyik percben kilakoltathatják, habár ő mégis abban reménykedik, hogy újratárgyalják az ügyét.

DEVIZAHITEL: Bíró Ica a Fókusz kamerája előtt akadt ki!

Megtörten, kiábrándultan, könnyek között beszélt Bíró Ica a Fókusz kamerája előtt. A Metal Lady házát már elárverezték, otthonában devizahitel-károsultak és szimpatizánsok gyűltek össze.

Az utcára kerül Bíró Ica?

Bíró Ica nem tudta fizetni a devizahitelét, elárverezték az otthonát. De egy dologban még bízhat a Metal Lady. Hogy miben? Kiderül a riportból!

Devizahitel: „Elegendő tájékoztatás kell!”

Bírósági felülvizsgálatot kérhetnek azok a devizahitelesek, akik nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról - ezt mondta ki az Európai Bíróság. A testület egy 2013-ban indult devizahiteles perben hozott ítéletet. Ebben az áll, a bankok kötelesek elegendő tájékoztatást adni ahhoz, hogy az ügyfeleik megalapozott döntést hozhassanak.

Nem lett semmi az ülésből


szerző:
2018.08.17. 18:32
Nem lett semmi az ülésből

Még a napirendet sem tudták megszavazni, mert a Fidesz-KDNP nem vett részt az ellenzéki pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen. A téma az otthonápolást végzők, és a devizahitelesek helyzete volt.

Még mindig sok tízezren nem tudtak kilábalni a devizahitel-válságból

Hiába próbálta megoldani a kormány, még mindig sok tízezren nem tudtak kilábalni a devizahitel-válságból. Az Igazságügyi Minisztérium legutóbbi adatai szerint 30 ezer olyan család lehet, akiket bármikor kilakoltathatnak. Három napja Inárcson eddig példa nélküli, szélsőséges eset történt: azért gyilkolta meg az ügyével foglalkozó családsegítőt egy férfi, akit kilakoltatás fenyegetett, mert nem kapott segítséget.

 

RTLII Híradó 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 21:30
Törvénymódosítás a devizahitelesek megsegítésére?

Törvénymódosítást kezdeményez az LMP és az MSZP a devizahitelesek megsegítésére. A módosítást támogatja a január közepén megalakult adóskamara is, akik újabb demonstrációt is terveznek. A Fidesz és a kormány szerint nincs szükség törvénymódosításra, de folyamatosan vizsgálják az adósok helyzetét.

 

Sokan túlvállalják magukat

Havonta csaknem ezer család veszíti el azért az otthonát, mert nem tudja fizetni a lakáshitelét. Ez derült ki a jegybank legfrissebb jelentéséből. Ezek a tartozások még döntően devizahitelek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő arra figyelmeztet, hogy a lakásvásárlók ne vállalják túl magukat.

Kinek segíthet az elsétálási jog?

Lehet itt az új menekülési út a devizahiteleseknek: az elsátálási jog. Ez segítséget nyújthat a jelzáloghiteleseknek, viszont súlyos terheket róna a bankredszerre. De hogy pontosan mit jelent ez, és kik vehetnék igénybe, erről beszélgetett Anna és Miki Bódizs Kornéllal, az InHold Zrt. vezérigazgatójával és Dr. Nemes Ákossal, a MAKISZ főtitkárával.

Újra több a hitelből vett lakás

Csaknem 30 százalékkal többen vettek fel kölcsönt egyetlen év alatt a rekord alacsony kamatok miatt. Az RTL Híradó által megkérdezett szakemberek a kockázatokra figyelmeztetnek: az adósok többségének 8-9 százalékkal drágulhat a törlesztője, ha akár csak 1 százalékkal emelkedik a kamat.

Leállítanák a kilakoltatásokat

Több tízezer család lehet veszélyben a korábbi devizahitelük miatt - az LMP őket védené azzal, hogy újra bevezetné a kilakoltatási moratóriumot. Erről rendkívüli ülésen döntenének a Parlamentben. A kormánypárti képviselők viszont nem mennek el az ülésre, mert szerintük semmi sürgető nincs az ügyben.

Sokaknak 6-8 ezer forinttal is nőhet a törlesztőrészlet

Átlagosan 6-8 ezer forinttal emelkedik hetvenezer volt devizahiteles havi törlesztője, miután lejár az árfolyamgátas szerződésük - ezt közölte a jegybankelnök az MSZP frakcióvezetőjének kérdésére. Matolcsy György szerint ugyanakkor a bérnövekedés érdemben tompítja majd a drágulás hatását az adósoknál. A szocialisták viszont azt mondják, a családok többsége képtelen többet kifizetni.
 

Árfolyamgát után drágulás jöhet

Akár 15 %-kal drágulhat a volt devizahitelesek egy részének törlesztője. Ha ennél többel emelkedik, meghosszabbítják a futamidőt, így lehet, aki 75 éves koráig fizeti majd a részleteket. Most járnak le az első, 5 évre kötött árfolyamgátas szerződések, az adósoknak pedig kamatostul kell visszafizetniük a felhalmozott tartozásukat, ez 100 ezer családot érinthet. A kormány szerint ők még így is jobban járnak, mint a többi devizahiteles.

Nem épül több ház Ócsán

Nem épül több ház az ócsai devizás lakóparkban. A napi.hu vette észre a rendeletet, amely visszavonta az 5 évvel ezelőtti határozatot. A bedőlt hitelesek megmentésére szánt házakból eredetileg 500-at akart építtetni a kormány, 80 készült el. Erre 2,7 milliárd forintot költöttek, vagyis egy épület 34 millióba került. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs már szükség újabb házakra. A nemzeti eszközkezelőnél azt mondják, lenne még jelentkező.

Matolcsy: nekünk a képzés volt a fontosabb

Fontosabb volt a saját közgazdászképzése a jegybanknak, mint a devizahitelesek veszteségeinek csökkentése - ezt mondta Matolcsy György költekezéseikről a Magyar Nemzetnek. A Nemzeti Bank elnöke bejelentette, hogy most 50 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába. A jegybanki alapítványok költései miatt az Együtt feljelentést tett, beadványukat azonban elutasította az ügyészség.

Devizahitelesek - még mindig százezreket fenyeget a kilakoltatás

A 75 éves János gyakran lejár egy konditerembe edzeni, hogy fitt maradjon. Sokáig szeretne élni, mert törlesztenie kell hónapról hónapra a devizahitelét, és még nagyon sok van hátra. János pénze a törlesztésre elég, a számlákra és ennivalóra már alig marad. Sokszor az edzéstársai visznek neki ételt, mert neki arra már nem marad pénze. János egy a 130 ezer devizahiteles közül, akiknek 3 hónapnál régebbi tartozása van. Hogy sikerült akkor tulajdonképpen a devizahitelesek megmentése? Ennek jártunk utána.

Házon kívül 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 23:30
Egy önkormányzatnak sikerült, ami az államnak kevésbé

Ha azt mondjuk ócsai lakópark, biztosan sokan tudják, miről van szó. Az állam építette, rengeteg pénzért, a puszta közepére, bajba jutott devizahiteleseknek. Talán arra is emlékeznek, hogy csak nehezen sikerült lakót találni a 80 házba. Bő két év után visszamentünk. Kiderült: sokan nem tudják rendesen fizetni a bérleti díjat sem, bármennyire alacsony. De találtunk egy olyan lakóparkot is, ami sikeresen működik, az önkormányzat építette Versegyházon. Hosszú várólista van, sokan szeretnének odaköltözni. Boros Krisztina riportja.

Eldőlt az autóhitelesek sorsa

Országgyűlés tegnap döntött a devizában felvett autóhitelek forintosításáról, amit az augusztus 19-i árfolyamon hajtanak végre. Az intézkedés több, mint 230 ezer hitelest érint, és rengeteg kérdés felmerül az árfolyam, a tájékoztatás és végrehajtás kapcsán. A részletekről és a végrehajtásról Dr. Fülöp Zsuzsannát, az MNB felügyeleti szóvivő-helyettesét kérdeztük.

Magyarul Balóval 2015-09-22

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

Egyre drágábbak az albérletek, és már a főbérlők válogatnak

Kisgyerekes családok, fiatal párok, tanulmányaikat csak most kezdő diákok. Különböző élethelyzetük és anyagi lehetőségeik ellenére problémájuk közös. Lakni szeretnének valahol. Ez ma Budapesten nem kis álom. Az elmúlt fél évben drasztikusan emelkedtek mind az ingatlan árak, mind pedig az albérletek díjai.

Döntött a kormány az autóhitelek forintosításáról

Még idén végleg lezárulhat idehaza a devizahitelek korszaka, ugyanis megszületett a megállapodás, amely szabályozza a személyi és autóhitelek forintosításhoz kapcsolódó ügyletek legfontosabb feltételeit. Az ügyfeleknek eddig visszaadott 1.000 milliárd forinton felül ez további 31 milliárd forint jóváírását jelenti. A részletekről dr. Csapó Szandra, jogi előadóval beszélgettünk. 

Megdöbbenhetnek a devizahitelesek: milliókkal megnövekedett hiteltartozás és hosszabb futamidő

Ki örülne annak, ha néhány év múlva kiderülne, hogy több százezer vagy millió forinttal többel tartozik a bankjának, mint eddig hitte? És ha egyszer csak két-három évvel kitolódna a hitele futamideje? Sok devizahitelessel előfordult már hasonló, közülük a volt árfolyamgátasok azonban ennek megismétlődését kockázatják, ha nem tájékozódnak most eléggé. Ebben kértük Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnökének segítségét.

Milliós pofon fenyeget 150 ezer volt devizahitelest

Az árfolyamgátasok kevesebb, mint tizede kérte a fix törlesztőrészlet felmondását. Így egyelőre nem kell többet fizetniük, de később kamatos kamattal kell törleszteni a mostantól halmozódó tartozásokat.

Augusztus 1-től elindult a forinthiteles elszámolás

Augusztus 1-jétől megkezdték a forinthiteleseknek és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek az elszámolások kiküldését a bankok. A határidő lejárta szeptember 30. Vendégünk Binder István,az MNB felügyeleti szóvivője.

Újabb hitelesek kapnak visszatérítést

Több mint egymillió család kap újra levelet a bankjától a napokban. Ezúttal a forinthiteleseket és a devizahitelüket valóban devizában törlesztőket értesítik arról, mennyi pénzt kaphatnak vissza az elmúlt évek tisztességtelen kamatemelési gyakorlata miatt.

Forintosíthatnák a bankok az autóhiteleket

Ugyanazon az árfolyamon forintosítanák az autóhiteleket, személyi kölcsönöket, mint a lakáshiteleket - értesült az RTL Híradó. A kormány akár adókedvezményt is adna a bankoknak a kedvező árfolyamért cserébe. Az adó és pénzügyi államtitkár azt mondta, nem tenné kötelezővé a forintosítást, mégis a maradék devizahitelek tömeges kivezetésére számítanak év végéig. A Bankszövetség megerősítette, hogy az autóhitelek átváltásról tárgyalnak.

A 777 ezer forintos törlesztőrészlet nyomában

Mindenki fellélegezhet, csökkentek a devizahitelek törlesztő részletei, mondták az illetékesek az elszámolási törvény hatályba lépése után. Egy férfi azonban egészen mást tapasztalt. Hogy mit tehet az ügyfél, ha az utolsó törlesztőrészlete közel 1 millió forint, és mit kérhet a banktól, valamint hányan lehetnek még hasonló helyzetben a devizahiteles elszámolást követően, az MNB felügyeleti szóvivője elmondta.

Sok a kérdés a hitelkiváltással kapcsolatban

A devizahitelesek 10 százalékát érintheti a hitelkiváltás, rengeteg kérdés merül fel a tanácstalan ügyfelek részéről, hogy egyáltalán nekik van-e erre lehetőségük, és ha igen akkor hogyan válasszanak a bankok ajánlatai közül. Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank felügyelei szóvivő-helyettesével jártuk körbe a témát.

Örökölhetek devizahitel-tartozást?

Mostanában egyre több olyan esetről hallani, hogy valakinek az ismerőse jelentős devizahitel-tartozással rendelkezik. De mi történik, ha meghal a hitelfelvevő? Kire száll a tartozás? Erről kérdeztük Dr. Lichy József ügyvédet.

Forintosítás – kinek és mire volt elég?

A devizahitelek forintosítása megtörtént, mégis sok a váratlan bonyodalom, az elégedetlenség és a csalódottság. Hangsúlyozva, hogy ahány hitel, annyi történet, annyit talán mégis meg lehet kockáztatni, hogy a hitelesek több könnyítésre és tartozásaik erősebb csökkentésére számítottak. Már csak azért is, mert a kormányzati kommunikáció hosszú ideig a terhek 30-40%-os csökkenését ígérte. Az adósok ezt nem tapasztalják.

Helyzetkép forintosítás után, szakértők vitája

Ön tudja, mit jelent az elszámolás kifejezés? Akkor Ön vélhetően devizahiteles. A bankok szerint Ön elégedett, mert törlesztőrészletei csökkentek a forintosítás miatt, a felmérések szerint viszont Ön elégedetlen és dühös, mert jóval több pénzre számított. Mi az igazság? Rendeződött az adósok helyzete, vagy újabb mentőcsomagokra lesz szükség?

Csalódott devizahitelesek panaszai

Eddig 137, az elszámolással és forintosítással kapcsolatos panaszos levél érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Binder Istvánt hívtuk meg, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjét, hogy megtudjuk, mit kifogásolnak leginkább, illetve mit tehetnek az elégedetlen ügyfelek.

Újabb adósmentő törvényjavaslatot nyújthat be a Fidesz

Azokon segítenének, akiknek az elszámolás ellenére nem csökkent, hanem nőtt a törlesztőrészletük. Az MNB adatai szerint az összes devizahiteles majdnem negyedének nőtt a törlesztője az elszámolás után. Az elemző szerint az újabb adósmentést nem lehet egyoldalúan a bankokra hárítani. A DK szerint a Fidesz nem tartotta be a szavát, amikor azt ígérte: mindenkinek 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete.

Istenes Bence facér lányokkal veszi körül magát!

Istenes Bence elmesélte, hogy miért veszi körül magát szingli lányokkal, valamint azt is megtudhattuk, hogy mit tehet az a devizahiteles, akinek több az adóssága, mint amennyit a háza, autója ér. Vendégünk volt a Fricska együttes, akiknek felállva tapsolt a zsűri a Britain's Got Talent-ben.

Több a tartozásom, mint amennyit a lakásom ér!

Rengeteg devizahiteles panaszkodik, hogy még mindig kétszer-háromszor annyival tartozik a banknak, mint amennyit a lakása, vagy a kocsija ér, amire felvette a hitelt. A helyzetük kilátástalannak tűnik, de most megpróbáltunk mentőövet nyújtani nekik vendégünkkel, Dr. Fülöp Zsuzsannával. 

Vizsgálat indult a Paralimpiai Bizottságban

Vizsgálatot indított a Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelőbizottsága, hogy kiderüljön: szabályosan kaphatott-e 3 millió forintot a bizottságtól devizahitele végtörlesztésére Gömöri Zsolt. A Magyar Paralimpiai bizottság elnöke mellett három munkatársa is kapott támogatást, az elnökség szerint szponzori adományokból. Az RTL Híradó információja szerint egy másik ügyet is vizsgál a felügyelőbizottság. Gömöri két munkatársával áprilisban Mexikóba utazott egy olyan erőemelő-versenyre, amelyen nem vett részt magyar parasportoló.

Dolgoznak az autóhitelek forintosításán

A kormány dolgozik a devizalapú autóhitelek és személyi kölcsönök forintosításán. Ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor az állami rádióban. Pedig korábban a miniszterelnök és a Nemzetgazdasági Minisztérium is azt nyilatkozta: a kormány nem dönthet ebben az ügyben. Hiába kerestük a kormányt és a minisztériumot, nem árulták el, hogy mikor és milyen árfolyamon tervezik a forintosítást és hogy mi változott az elmúlt pár hétben. Az MSZP szerint Orbán Viktor végre belátta, hogy a kormánynak cselekednie kell.

A jegybank szerint elenyésző a hibás devizahiteles elszámolás

A jegybank szerint elenyésző a hibás devizahiteles elszámolás. Csütörtökön vizsgálatot indítottak, miután árfolyamgátas ügyfelek jelezték, hogy megemelt törlesztőkről kaptak értesítőt. Mára kiderült, valószínűleg félreértés történt, az érintett bankok felesleges információkat is feltüntettek az elszámolásban. Néhány pénzügyi vállalkozás viszont saját maga kérte az adósok egy részét, hogy tekintsék semmisnek a kiküldött táblázatokat. Új értesítőt ígértek jövő hétre, más adatokkal, túl a törvényes határidőn.

Előzetes: A kormány dolgozik a devizalapú autóhitelek és személyi kölcsönök forintosításán

Ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor az állami rádióban. Jelenleg összesen 300 ezer devizaalapú autóhitel és több tízezer személyi kölcsönszerződés van. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Százezrek nem értik a devizahiteles elszámolást

Sokan egyáltalán nem értik a devizahiteles elszámolást. Jócskán megnőtt a jegybanki felügyelet ügyfélszolgálatainak forgalma. A Nemzeti Bank alelnöke az RTL Híradónak elismerte, hogy nehéz az értesítőt értelmezni, mert nagyon bonyolult jogi megoldás van mögötte. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt mondta, aki elégedetlen az elszámolással, ne a kormány, hanem a bankok előtt tüntessen, vagy a Kúria bíróival beszéljen.

3 milliót kapott végtörlesztésre az elnök

A Paralimpiai Bizottság fizette az elnök 3 millió forintos végtörlesztését. Nemcsak Gömöri Zsolt, hanem három munkatársa, azaz a Magyar Paralimpiai Bizottság összes dolgozója kapott végtörlesztési támogatást. A Paralimpiai Bizottság alelnöke, Deutsch Tamás azt mondta: erre ő tett javaslatot. Az elnök szerint azért volt erre szükség, mert a bizottság munkatársai a devizahitel terhe miatt nem tudtak megfelelően a munkájukra koncentrálni. Nem állami pénzből, hanem a szponzori adományokból és más bevételeikből költöttek a végtörlesztésre, a bizottság szerint szabályosan és etikusan.

Devizahitelesek, akik többet vártak az elszámolástól

Dühös, csalódott devizahitelesek írtak nekünk leveleket, a forintosítás miatt bosszankodnak. Úgy érzik, hogy amit az elmúlt években befizettek, milliókat, mintha egy feneketlen kútba dobták volna. Nem értik, miért nagyobb a tartozásuk most, mint a hitel, amit 7-8 évvel ezelőtt felvettek. És úgy számolnak, mire lejár a hitel, az eredeti összeg 3-4-szeresét fizetik vissza. És nem érzik azt, hogy a kormány megmentette volna őket.

A bankok után most a postánál van nagyüzem

A bankok után most a postán van nagyüzem a devizahiteles elszámolás miatt. Április 30-ig több mint 1,6 millió levelet adtak postára a pénzintézetek, 700 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése még most is tart. Szombaton több dolgozót hívott be a posta, hogy az ügyfelek a lehető leghamarabb kézhez kapják a leveleket. Van, aki elégedett az elszámolással, de olyan is, aki azt tudta meg, hogy az 52 négyzetméteres panellakásáért 29 milliót kell fizetnie.

Akár egymillióval is csökkenhet a tartozás

Akár egymillió forinttal is csökkenhet a visszafizetendő tartozás összege, ha jól választ új bankot a hiteles, ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakértő. Az ügyfeleknek erre két hónapjuk van onnantól kezdve, hogy megkapták a forintosításról szóló levelet. A pénzintézetek intenzív kampányba kezdtek a hitelesekért, a szakértő szerint a kamatok mellett az egyéb költségekről is érdemes tájékozódni.

Tóth Andi bomba formára hajt

Telefonon kapcsoltuk Katmanduból a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet kezelési igazgatóját, majd megtudhattuk, mit tegyünk, ha már megkaptuk a devizahiteles elszámolásról szóló levelünket. Később pedig Tóth Andi, valamint Domokos László és felesége érkezett hozzánk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül.

Mi a teendő, ha megkaptam a devizahiteles elszámolásról a levelet?

A pénzügyi intézmények az érintettek többségének már postára adták a dokumentumot, amit a devizahitelesek nagyon várnak, viszont fontos tisztázni, hogy van pár teendő, amit el kell végeznünk, hogy minél előbb hozzájuthassunk a pénzünkhöz. A Magyar Nemzeti Bank szóvivője összefoglalta, hogy mit kell tenniük azoknak, akik megkapták az elszámolást (és akik esetleg nem).

Több autóst sokkolt az elszámolás

Sokkoló meglepetés a devizahitelesek banki elszámolásában. Akár egymillió forint is lehet az utolsó havi törlesztő az autóhitelesek egy részénél, pedig éppen a részletek csökkenésére számítottak. A tanácstalan ügyfelek az RTL Híradót keresték meg, mert nem értik a bankjuktól kapott kimutatást. A pénzintézet szerint mindent a szerződés alapján számoltak. Az elemző azt mondja, az ügyfelek most szembesülnek azzal, hogy évekkel ezelőtt pontosan mit is írtak alá.

Sokkoló meglepetés a devizahitelesek banki elszámolásában

Akár egymillió forint is lehet az utolsó havi törlesztő az autóhitelesek egy részénél, pedig éppen a részletek csökkenésére számítottak. A tanácstalan ügyfelek az RTL Híradót keresték meg, mert nem értik a bankjuktól kapott kimutatást. A pénzintézet szerint mindent a szerződés alapján számoltak. Az elemző azt mondja, az ügyfelek most szembesülnek azzal, hogy évekkel ezelőtt pontosan mit is írtak alá.
 

Változások Tóth Gabi életében

Holnap reggel kiderül, hogy ha megkaptuk végre a devizahiteles elszámoló levelet mit nézzünk rajta,  és aztán hogyan tovább, Tóth Gabit pedig arról kérdezzük, hogy miért lett újra szőkéből barna,  és mik ezek a nagy változások, amiken átesett az utóbbi időben, valamint itt lesz velünk a Konyhafőnök nagy visszatérője, Zoli is.
 

Boros Lajos és Hajdu Steve megmutatja érettségi bizonyítványát!

A jövő héten kezdődő érettségi vizsgák kapcsán beszélgettünk Boros Lajossal és Hajdu Steve-vel, akik bizonyítványukat is megmutatták. A Magyar Posta Zrt. szóvivőjétő megtudhattuk, hogy mikor hozza a postás a devizahiteles értesítőt, a Napi Doktorban pedig megtudhattuk, hogy milyen tippek vannak izzadás ellen. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül.

Mikor hozza a postás a devizahiteles értesítőt?

A vonatkozó jogszabályok alapján a pénzintézeteknek 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket. Csaknem 700 ezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelek, több mint 400 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése jelenleg folyamatban van. Pontosan mikor és hogyan számíthatunk a fontos levélre és kik dolgoznak azon, hogy mindenki időben megkapja, erről Apáti-Tóth Katát, a Magyar Posta Zrt. szóvivőjét kérdeztük.

Segítség kell a bonyolult elszámoláshoz

Hétszeresére nőtt a jegybanki ügyfélszolgálatok forgalma, devizahitelesek ezrei nem tudnak ugyanis eligazodni a banki elszámoláson. Pedig kétharmaduk még át sem vette az értesítőt. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemző szerint a számítás olyan bonyolult, hogy az átlagemberek csak segítséggel értik. Főleg azok reklamálnak, akiknek a korábban átlagosként beharangozott 25-30 százaléknál kevesebbel csökken a törlesztőjük.

Berki Krisztián és Oláh Gergő is átélte a nélkülözést

Berki Kriszitán olimpiai bajnokunk és Oláh Gergő is átélte annak idején a nélkülözést, erről mesélnek majd nekünk holnap reggel. A posta szóvivőjét pedig arról kérdezzük, hogy mindenki időben megkapja-e a devizahiteles elszámolásról szóló levelet, aztán belepillantunk Boros Lajos és Hajdu Steve érettségi bizonyítványába is.

Sokan csak májusban kapnak elszámolást

Még mindig csak a devizahitelesek fele kapta meg az elszámolásról szóló értesítést, pedig már csak egy hetük van a bankoknak, hogy mindenkihez eljuttassák leveleiket. A Bankszövetségnél pénteken azt mondták, hogy sok bank azért vár az utolsó pillanatig, mert ez egy európai szinten is példátlan mértékű elszámolási folyamat, ami rengeteg időt vesz igénybe. A Magyar Posta nem számít káoszra, de arra igen, hogy jóval nagyobb sorok lehetnek a postákon jövő héten, mint átlagosan.

Mindent elveszíthet a Metal Lady?


szerző:
2015.04.22. 17:40
Mindent elveszíthet a Metal Lady?

Súlyos teher nyomja Bíró Ica vállát. A többmilliós bankhitele miatt egyre nehezebb helyzetbe került Metal Lady tavaly januárban kénytelen volt eladásra vagy kiadásra bocsátani közel 100 millió forint értékű ingatlanát. Süle Laszlo riportja.

Az autóhiteleket is forintosíthatják?

Központilag forintosíthatják a devizaalapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket. Ezt helyezte kilátásba a jegybank ügyvezető igazgatója az állami televízióban. Három hónapja a miniszterelnök még kizárta az állami beavatkozást. Miután januárban rögzítették a lakáshitelek törlesztőjét, az autóhitelesek már 14 százalékkal többet fizetnek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint kizárt, hogy bankok kedvezményes árfolyamon váltsanak.

Központilag forintosíthatják az autóhiteleket

Központilag forintosíthatják a devizaalapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket. Ezt helyezte kilátásba a jegybank ügyvezető igazgatója az állami televízióban. Három hónapja a miniszterelnök még kizárta az állami beavatkozást. Miután januárban rögzítették a lakáshitelek törlesztőjét, az autóhitelesek már 14 százalékkal többet fizetnek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint kizárt, hogy bankok kedvezményes árfolyamon váltsanak.
 

Autós devizahiteles botrány: nem mindenkinek jár visszatérítés?

Az egyes lízingcégek és az elszámolásra váró ügyfeleik között kialakult konfliktust szakértőnkkel próbáltuk tisztázni.

10 devizahitelesből 9 még nem kapta meg a banki elszámolást

Hiába várja már több mint egy hónapja a postást. A Bankmonitor információi szerint annyira különböznek a szerződések, hogy a vártnál lassabb a pénzintézetek munkája. A bankoknak három hetük maradt, hogy mindenkihez eljutassák levelüket. A harmadik oldalon, egy kisebb táblázat alatt szerepel majd a lényeg, forintra pontosan meg kell adniuk, hogy mennyivel csökkentik májustól a törlesztőrészletet.

Másfél millióan még várják az elszámolást

10 devizahitelesből 9 még nem kapta meg a banki elszámolást, hiába várja már több mint egy hónapja a postást. A Bankmonitor információi szerint annyira különböznek a szerződések, hogy a vártnál lassabb a pénzintézetek munkája. A bankoknak három hetük maradt, hogy mindenkihez eljutassák levelüket.

Érdemes a forinthitelt kedvezőbbre váltani?

Ugyan a devizahiteles elszámoló levelek megérkezésének végső határidejéig még több mint egy hónap van, a bankok már most megjelentek olyan hitelajánlatokkal, amelyek akár a forintosított kölcsönöknél is alacsonyabb törlesztőrészletet kínálnak - legalábbis kezdetben. Érdemes azonban mérlegelni mielőtt egyik hitelből a másikba ugrunk, mert könnyen ráfizethetünk. Gergely Péter hitelszakértő hívta fel a figyelmet arra, hogy mi mindent kell átgondolni a döntésnél.

Devizahiteles elszámolás: Kik nem ülhetnek ölbe tett kézzel?

A devizahitelesek döntő többsége gond nélkül megkaphatja az elszámolásról szóló levelet a bankjától, ám ez nem vonatkozik mindenkire. Mi a teendője a végtörlesztőknek, az árfolyamgátasoknak, és az autóhiteleseknek?

5-40 százalékkal csökkenhet a törlesztő

Lesz olyan korábbi devizahiteles, akinek csak 5 százalékkal csökken a törlesztőrészlete az elszámolás után, de olyan is, akinek 40 százalékkal kell kevesebbet fizetnie - így számol a Bankszövetség. A pénzintézetek április végéig 1,7 millió ügyfélnek küldenek elszámoló levelet, ebből derül ki pontosan, hogy kinek hány forint jár vissza, vagy hogy pontosan mennyivel csökken a törlesztőrészlete. Ha az elszámolásban hibát talál az ügyfél, 30 napon belül panaszt tehet.

Mire számíthatnak az autóhitelesek?

Sok a kérdőjel és a félreértés az autóhitellel és a lízingszerződéssel rendelkezők fejében a devizahitelek elszámolásával kapcsolatban. Mi vonatkozik rájuk és mi nem? Ezt is tisztáztuk Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank  felügyeleti szóvivő-helyettesével.

Az Erste már fizet a devizahiteleseknek

Már az elszámolás első napján majdnem 20 milliárdot fizetett ki az Erste Bank az ügyfeleinek. Az egyoldalú szerződésmódosítások és az árfolyamkülönbözet miatt a devizahiteleseket április végéig kell értesíteniük a bankoknak arról, hogy mennyi pénzt kapnak vissza, ehhez képest az Erste már hétfőn utalt.

Jobban járhat, aki hagyja bedőlni a hitelét?

A törvény szerint van olyan helyzet, amikor az adós jobban jár, ha egy ideig nem fizet a banknak, és hagyja bedőlni a hitelét. Legalábbis ez a nonszensz következtetés adódik egy devizahiteles ügyből, amelyben a bíróság első és másodfokon is az adós javára döntött egy, a végrehajtási törvényben talált kiskapu alapján. 

Holnaptól nem lesznek devizaalapú lakáshitelek

Holnaptól több mint 1 millió 300 ezer család terhein enyhít a kormány Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint. Megszűnnek a devizaalapú lakáshitelek, és három évre rögzítik a forint kölcsönök kamatfelárát.

Mikor és mi hat a törlesztőrészletemre?

Egyre több bankból halljuk, hogy a devizahitelek törlesztőrészletének átlagos tavaszi csökkenése közel sem lesz annyi, amennyit az MNB kommunikált. Utánajártunk annak, hogy mi az ellentmondás oka, és hogy hogyan változnak az összegek.

Van, akinek 20 százalékkal is nőhet a törlesztője

A jelzáloghiteleseknek a mostani árfolyammozgás már nem oszt, nem szoroz. Az autóhitelesek viszont foghatják a fejüket, jó 20 százalékkal nőhet a törlesztőrészletük. Közben a bankok már postázzák a forintosításról szóló értesítőt. Az ügyfeleknek 30 napjuk van, hogy eldöntsék, megéri-e a forintosítás, vagy sem.

Július


szerző:
2014.12.26. 18:40
Július

Az Országgyűlés megszavazta a kormány első devizahiteles mentőcsomagját. Több mint egymillió forint jár vissza egy átlagos lakáshitelesnek az árfolyamrés gyakorlata és az egyoldalú kamatemelések miatt. A kormányzat a bankok elszámoltatásaként emlegette az intézkedést. Később viszont a megmaradt adósságok piaci árfolyamon történő forintosításáról döntöttek, amit néhány héttel korábban még fideszes vezetők is elképzelhetetlennek tartottak.


 

Drasztikusan drágultak az albérletek

Drasztikusan emelkedtek az albérlet árak Budapesten az elmúlt évhez képest. A belvárosban nőttek legnagyobb mértékben az árak, ott akár 50 százalékkal többet is elkérhetnek a bérlőktől. Ennek oka, hogy sok devizahiteles, nem tudja fizetni törlesztő részletét, így kénytelen albérletbe költözni.

Pontos menetrend az elszámolásról

Átlagban 25%-kal csökkenhetnek a devizahitelesek terhei, derült ki kedden a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség közös sajtótájékoztatóján, amit a forintosításról és elszámolásról tartottak. Elhangzott, hogy az érintetteknek egyelőre annyi a teendőjük, hogy bejelentsék, ha megváltozott a nevük vagy a lakcímük, hogy biztosan megkapják a tájékoztató levelet.
 

Kész a forintosítás menetrendje


szerző:
2014.11.24. 16:35
Kész a forintosítás menetrendje

Január 1-jétől indul a forintosítás, ha a parlament elfogadja a kormány devizahiteles mentőcsomagját. A devizahitelesek egy csoportja szerint a kormány becsapta őket, és az ellenzék is egységesen utasítja el, hogy a piaci alapon forintosítsák a devizahiteleket.

Többen maradhatnak devizahitelesek

Így módosították a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Az igazságügyi miniszter elmondta, azok dönthetnek így, akiknek a kölcsönszerződése 2020 végéig jár le, a korábbi javaslat szerint ugyanis csak a 2015 végéig lejáró szerződések esetén engedélyezték, hogy ne forintosítsanak.
 

Sok devizahiteles jobb megoldásra számított

Rengetegen évek óta várják, hogy végre megoldódik a helyzetük, és leveszik a nyakukból a devizahitelük terhét. Lehetőségek eddig is voltak, a végtörlesztés vagy az árfolyamgát, de ezek messze voltak a tökéletes, mindenki számára elérhető és vonzó megoldástól. A tétet nemrég magasra emelte a kormányzat: a banki elszámolási törvény és a forintosítás sokak számára megnyugtató megoldásnak tűnhetett. De a helyzet mégsem ilyen egyszerű. Egyáltalán nem az. Ezért érzi magát csalódottnak rengeteg devizahiteles. Moskovics Judit riportja.
 

Meghatározták a kamatfelárat a bankoknak

Sok nyitott kérdés maradt a devizahitelek forintosításával kapcsolatban, pedig hétfőn benyújtották az erről szóló törvényjavaslatot a Parlamentnek. Például nem tudni, pontosan hogyan vonatkoznak majd az új szabályok azokra, akik beléptek az árfolyamgátba.
 

Vita a forintosítás árfolyamáról

Lehet kedvezőbb árfolyamon forintosítani a devizahiteleket a Nemzeti Bank korábbi alelnöke és ellenzéki pártok szerint. Azt mondják, a kereskedelmi bankoknak egy forintjába sem kerülne, és a jegybanknak sem okozna veszteséget, ha a piaci árfolyamtól valamennyivel olcsóbban biztosítanák devizát az átváltáshoz.
 

Nem tudni, mi lesz a megcsúszott hitelesekkel

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára sem tudta megmondani, hogy mi lesz a legkilátástalanabb helyzetbe került 110 ezer családdal, miután piaci árfolyamon forintosítják az ő hiteleiket is.
 

Gyakorlatilag kötelező a forintosítás

Délután ezt mondta a kormányszóvivő, miközben reggel a nemzetgazdasági miniszter még csak lehetőségként beszélt erről. A kormány vasárnap jelentette be, hogy piaci alapon váltják át forintra a devizahiteleket.
 

Nagyon gyorsan le lehet csúszni

Válás, betegség, egy munkahely elvesztése, elszabadult deviza árfolyam  – csak néhány abból a sok-sok okból, ami a szegénységhez vezethet. Nagyon gyorsan le lehet csúszni, amire gyakran rámegy a család, és az egészség. És visszakapaszkodni nagyon nehéz.
 

Versenyeznek majd a devizahitelesekért

A jó adósok jól járhatnak a forintosítással. Tavasztól ugyanis várhatóan versenyezni fognak a bankok a legjobb devizahitelesekért, akik bármelyik banknál forintosíthatják majd a hitelüket.
 

Az MSZP hamarabb forintosítana


szerző:
2014.09.13. 14:58
Az MSZP hamarabb forintosítana

Senki se rohanjon a bankba, még a képlet sincs meg az egyoldalú szerződésmódosítások miatt visszajáró pénz kiszámításához. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemzők szerint csak a végtörlesztőknek kell kezdeményezniük, a többiek elég, ha várják az értesítést.

25 százalékkal csökken a törlesztőrészlet

Átlagosan 25-30 százalékkal csökkenhetnek a devizahitelek törlesztörészletei jövő év elejétől. Hogy pontosan mennyivel az attól függ, hogy hányszor és milyen mértékben módosította a bank a szerződést egyoldalúan.

Csányi: nincsenek illúzióim


szerző:
2014.09.08. 14:45
Csányi: nincsenek illúzióim

Felfokozott a politikai hangulat a devizahiteles perek körül, ezért hazaárulásnak minősülne, ha egy bíróság a bankok javára döntene. Ezt mondta a Híradónknak az OTP elnöke.

Felháborító csalás: az utolsó pénzüket is kicsalták

Devizahitelesek, figyelem! Ha a most következő céggel, és annak jól csengő ajánlatával találkoznak, nehogy higgyenek neki! A vállalkozás álomotthont ígér, és csak az ár 10 %-át kéri el érte. Többen is belevágtak, és ezzel az utolsó fillérjüket is elbukták.

Házon kívül 14-03-19


szerző:
2014.03.19. 23:55
Házon kívül 14-03-19

Házon kívül: Késelés - Beismerte, mégis felmentette a bíróság a sportoló támadóját. Reménytelenség – Hátrahagytak lakást, bútorokat, emlékeket, tartozást. Szaporító maffia - Átfestett és beteg kutyákkal verik át a vevőket.

Komlón jártunk, ahonnan menekülnek az emberek

Otthagyják a berendezett lakásokat, senki sem tudja, hová mentek, és hogy valaha visszajönnek-e. Se munka, se pénz, csak a reménytelenség, ami elől más településekre vagy külföldre menekülnek.

Gazdálkodj okosan! 13-12-19

Gazdálkodj okosan!: Nyomasztóak a hitelterhek, hiányosak a pénzügyi ismeretek - ezek vagyunk mi, magyarok. „Kénytelenek voltunk hitelt felvenni, hogy ez meg az meglegyen” - magyarra lefordítva nincs rá pénzem, de megveszem. Miért hozunk annyi rossz döntést? Gyakran ismételt mondat volt ez a forgatásaink során. Kiderítettük, miért esünk folyton ugyanabba a hibába. Devizáztunk, matekoztunk.

Gazdálkodj okosan! 13-10-03

Gazdálkodj okosan!: Nem devizahitelesek, nagyobb a baj. 12 különböző hitelük van. A házukat már elveszítették, most a túlélésért küzdenek. Jogász tanácsadónk meglepő javaslatot tett.

Házon kívül 13-10-02


szerző:
2013.10.02. 23:20
Házon kívül 13-10-02

Házon kívül: Kik az utcai devizaharcosok? Kinek lesz jó a devizahitelek forintosítása? Ki nyer az extra GYED-del?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való