Híradó

3,2 milliós kölcsönből 3,2 milliót visszafizettek, a házukat elvesztették, és még tartoznak hatmillióval

Ferenczi PéterFerenczi PéterBalogh ZoltánBalogh Zoltán

2022. november 23. 19:05

3,2 millió forintos devizahitelük miatt elárverezték egy nagybánhegyesi házaspár házát, de még így is maradt 6 millió forint tartozásuk. Békéscsabai ismerősük fogadta be ideiglenesen a leszázalékolt férfit és az őt ápoló feleségét. Egyik napról a másikra élnek, de egyszer szeretnének még visszaköltözni a falujukba.

Két virág, és ez a szekrény a könyvekkel. Ez maradt az életünkből – mutatja Kovács Tiborné.

A Békés megyei Nagybánhegyesen lévő családi házukat augusztus elején elárverezték. Devizahitelt vettek fel, de egy idő után nem bírták fizetni a százezres részletet.

Hárommillió-kettőt vettünk fel, nagy családi házra. Amelyből visszafizettünk hárommillió-kettőt. De mivel nem tudtuk már a megemelt törlesztőket fizetni, fennmaradt még hétmillió forint. Ezért elárverezték a családi házunkat. Sajnos mindenünk odalett.

Az utolsó felszólítás arról szólt, hogy egy összegben fizessék ki a hétmillió forintot, akkor nem lesz árverés. Az elektronikus liciten augusztus elején végül egymillió forintért kelt el a házuk. Így még mindig maradt 6 millió forint tartozásuk, és költözniük kellett.

A szívünk szakad meg, mert hát ott hagytunk mindenünket. És próbáltunk az árverezővel… vagy, aki megvette, a vevővel egyezkedni, hogy nem maradhatnánk-e albérletben. De azt mondták, hogy nem. Pestiek vették meg – mondja az asszony.

A helyi önkormányzat is szegény, ők sem tudtak segíteni. Egy ismerős fogadta be őket a negyven kilométerre lévő Békéscsabán, egy ideig szívességből lakhatnak a lakásában.

„Összeroppantunk. Férjem depressziós is, még jobban depressziós lett. Munkát nem tudok az ápolási mellett vállalni, mert itthon kell, hogy legyek vele” – magyarázza Kovács Tiborné.

A férjét ugyanis leszázalékolták, az asszony ápolja, a nyugdíj és a segély összesen százharmincezer forint. Ebből élnek, csak gyógyszerre harmincötezret költenek havonta. Ennek ellenére még bíznak benne, hogy egyszer valahogy visszaköltözhetnek a falujukba.

#Híradó#Videó#Belföld#devizahitel#elárverezés#ház#ingatlan

Címlapról ajánljuk