KERESÉS search-close

betegek

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "betegek"

Lépcsőn kell vinni a betegeket

Nem működik a lift a budapesti Szent János Kórház urológiáján. A kórház egyik vezetője levélben kérte a Mentőszolgálatot, hogy ők is a lépcsőn vigyék a betegeket. Híradónk is járt az épületben, az egyik kórházi dolgozó azt mondta, nincs más választás, a mentősöknek kell a betegeket cipelniük. A Mentődolgozók Szövetsége szerint ez megerőltető a kollégáiknak.

ÁLDATLAN ÁLLAPOT: hónapok óta nem működik a lift a kórházban

Hónapok óta nem működik a lift az egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén. Az RTL Híradó stábja egy vastagbélrákkal küzdő beteggel találkozott az intézményben, aki szerint október óta legfeljebb 4 hetet működött a lift, azóta az épületben az onkológiai betegeknek a kemoterápiás kezelésekre menet és utána is lépcsőzniük kell.

Videó a brutális kínzásról

Brutálisan kínoztak és megaláztak ápolók betegeket a mozsgói fogyatékos otthonban - erről mutat be exkluzív felvételeket ma este a Házon kívül. A rövid videókat az otthon egy korábbi dolgozója készítette. Felháborította az, ahogy bánnak a betegekkel, és az is, hogy szerinte az intézetben sokan tudtak a bántalmazásokról, mégsem tettek semmit. Az ügyben rendőrségi nyomozás folyik.

Egymillióan nem is tudnak róla, hogy magas a vérnyomásuk

Egymillió olyan ember van Magyarországon, akinek magas a vérnyomása, de nem kap rá gyógyszert, mert nem is tud róla. Az állapot hosszútávon szív- és érrendszeri betegséget, sztrókot, demenciát és Alzheimer-kórt is okozhat. Május a vérnyomásmérés hónapja, a szakértők arra hívják fel figyelmet, hogy egy évben egyszer minden 18 év feletti embernek meg kell méretnie vérnyomását.
FRISSÍTÉS: A gyógyszerészeti intézettől adásunkkor kaptunk választ, ami szerint a március közepén megrendelt 3 havi adag nagyon hamar elfogyott a megnövekedett kereslet miatt. Azt ígérik, a nagyobb hatóanyagú gyógyszert május közepétől, a kisebb hatóanyagút a hónap végétől lehet majd újra kapni.

 

Ölben viszik a betegeket a lépcsőn

Ölben viszik a betegeket a lépcsőn a Mátészalkai Kórházban, mert elromlott a lift - erről a Blikk írt. Híradónk úgy tudja, április elején állt meg a felvonó. A Kórház kérdéseinkre közleményben azt válaszolta, hogy a problémát azonnal jelezték az üzemeltetőnek. A cég pedig megrendelte külföldről a szükséges alkatrészt. Addig pedig átszervezték az ellátást és a mozgásképtelen betegeket az első emeleti osztályon helyezték el.

A hálapénz tartja életben az egészségügyet?

Tíz évvel ezelőtt még összeomlott volna az egészségügy a hálapénz megszüntetése miatt, ma már azonban Gulyás Gergely miniszter szerint más a helyzet. Ezzel magyarázta, hogy már a paraszolvencia megtiltásán dolgozik a kormány. A Miniszterelnökség vezetője szerint ennek első lépcsője a bérek felzárkóztatása. A DK-nál azonban úgy látják: ma is a hálapénz tartja életben az egészségügyet, de szerintük, ha versenyképes bért kapnának az egészségügyi dolgozók, 2-3 éven belül felszámolható lenne a jelenlegi rendszer.

 

Rohamosan terjed az influenza

Egy hét alatt megduplázódott a betegek száma. Több, mint 38 ezren betegedtek meg, kezdetben fiatal felnőtteket, aztán többségében gyerekeket támadott meg a vírus. A háziorvos szerint, ha valaki még nem kapta el, annak érdemes beadatnia a védőoltást. Amiből jelenleg csak a három komponensű érhető el a gyógyszertárakban, de az is védelmet nyújt a mostani járványban.
A lehetséges szövődmények veszélyeiről ide kattintva még többet megtudhat.

Betegeket fosztott ki egy nő a nyíregyházi kórházban

Alvó és védekezésre képtelen betegeket lopott meg egy tolvaj a vád szerint. A nő nyáron heteken át fosztogatott a nyíregyházi kórházban. Összesen 11 mobiltelefont és csaknem 60 ezer forintot zsákmányolt. Információink szerint azzal védekezett, hogy pénzre volt szüksége, a kórházban fekvő betegek pedig könnyű célpontnak tűntek.

Volt betegeiért aggódik Székely László

Meg nem operált betegeiért aggódik az Országos Kardiológiai Intézetből elbocsájtott orvos. Székely László szívsebész az ATV Heti Napló című műsorában azt mondta, a két műtétre váró beteg életveszélyben van, ezért sürgősen meg kell őket operálni. Az orvost egy fél évvel korábbi vitás műtét miatt küldték el az intézetből.

Vidéki mentők Budapesten?

Vidékről hívnak mentődolgozókat a fővárosba. A Mentődolgozók Szövetsége szerint az egész országból küldenek egységeket Budapestre a kapacitáshiány miatt. A Mentőszolgálat szerint semmilyen új intézkedést nem hoztak, de a mentőegységeiket mindig oda irányítják, ahová a betegek érdeke kívánja.

Betegek szavaztak orvosokra

Két orvos, egy nógrád megyei háziorvos, és a kaposvári kórház szívkakéteres laborjának vezetője kapta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíját. Az elismerésre olyan orvosokat jelölhettek a betegek, akik nagyon elhivatottak, akik mindent megtesznek a pácienseik gyógyulásáért. Majd 1500 orvos közül 170 ezer szavazat alapján választották ki a díjazottakat.

 

Egyedülálló centrum a betegeknek

Egyedülálló lélegeztetési centrum épült az Országos Korányi Pulmonolóiai Intézetben. Olyan betegeket ápolnak, akik évtizedekig lélegeztetőgépre szorulnak. Híradónknak nyilatkozott egy olyan beteg, aki már több mint 20 éve van az ágyhoz kötve. Most 5 társával együtt otthonos környezetben élhet, mégis kórházi körülmények között.

Nem férhetnek hozzá bizonyos rákgyógyszerekhez a betegek

Tűrhetetlennek tartja és hatásvizsgálatot kér a "Gyógyulj Velünk Egyesület", hogy jövő hónaptól nem férhetnek hozzá bizonyos rákgyógyszerekhez a betegek, és erről nem is tájékoztatták őket előre. Az Emberi Erőforrások minisztere szerint a betegekért történik mindez.

 

Méltatlan körülmények a szociális otthonban

Zsúfoltan, méltatlan körülmények között élnek a betegek a Győr-Moson-Sopron Megyei táplánypusztai szociális otthonban, ahol főként pszichiátriai betegeket ápolnak. Ez áll az ombudsman tegnap kiadott jelentésében. Januárban egy tűz miatt meghalt egy ember és 72 beteget kellett kimenekíteni az épületből. A károk miatt azóta életkortól, nemtől függetlenül összezsúfolva élnek teremszerű szobákban. Azt is megállapították, hogy a környék balesetveszélyes. Az elmúlt években két dolgozó és egy beteg meghalt, elütötték őket.

Egyre többen mennek magánkórházba és magánrendelőbe

Egyre többen mennek magánkórházba és magánrendelőbe az állami helyett. Van ahol egy-két év alatt annyi lett a beteg, hogy a műtéteknél kisebb várólista alakult ki. Az egyik budapesti magánkórház vezetője szerint már nem csak jómódú betegeik vannak, sok páciensüknek a család több helyről szedi össze a kezelés árát, hogy ne kelljen az állami intézménybe menniük. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták az RTL Híradónak, hogy a polgári kormány célja az állami egészségügy fejlesztése.

 

Keveslik az orvos eltiltását

Fél évre eltiltotta a foglalkozásától a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága azt a veszprémi nőgyógyászt, aki százezreket kért el gyógyíthatatlan rákos betegektől életmentő műtétekért - tudta meg a Népszava. Egy hálapénz ellenes csoport tiltakozik a döntés ellen, mert szerintük, ha a Magyar Orvosi Kamara fel akarná számolni a hálapénzt, akkor ettől keményebb büntetést kellett volna kiszabniuk.

Üres a Dél-pesti kórház egyik belgyógyászati osztálya, ezt tapasztalta Híradónk stábja, mikor szerda délelőtt ott jártunk. Azok közül, akik maradtak, többen azt mondták, hogy létszámhiány miatt zártak le az osztályt, a kórház szerint viszont csak felújítást végeznek. Az egészségügyi államtitkár szerint ez logikus, hiszen szerinte „a betegek nagy része ilyenkor nyaralni van”. 

32 ezren még élhetnének, ha jobb az egészségügyi rendszerünk

32 ezer ember élete lett volna megmenthető 2014-ben, ha jobb az egészségügyi rendszer. Ez a kórházfenntartó és a kormány által készített jelentésből derül ki. A Napi.hu hozta nyilvánosságra az értékelést. Az egészségügyért felelős államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, korábban egyik kormány sem mert ilyen értékelést csinálni, a problémákért pedig nem a jelenlegi vezetés felelős. Az MSZP szerint az egészségügyért is felelős miniszternek le kellene mondania.

Infarktus után óvatosan


szerző:
2017.06.12. 18:30
Infarktus után óvatosan

Veszélyes, ha egy szívinfarktuson átesett beteg nagyon hamar jól érzi magát, mert betegségtudat nélkül nem lesz elég óvatos. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Kardiológusok Társaságának főtitkára. A magyar infarktusos betegek 14-18 százaléka egy éven belül meghal. Sokszor az orvosok sem készítik fel őket megfelelően a szakértő szerint. Éppen ezért a Magyar Kardiológusok Társasága most tanító programot indított orvosoknak a témában.

 

Elzárva, bezárva, kizárva...

Egy társadalmat az is jellemez, hogyan bánik a fogyatékosokkal. Magyarországon majd 300 ezer honfitársunkkal, akik közül majd 25 ezren bentlakásos, fogyatékos otthonokban élnek, jellemzően az ország határvidékein, jellemzően lerobbant kastélyokban, többségükben olyan helyen, ahol 100-nál több úgynevezett ellátott van. Néhány napja országos feltűnést keltett, hogy egy nemzetközi civilszervezet súlyos jogsértéseket állapított meg és dokumentált egy gödi otthonról, ahol 100-nál többen laknak.

A hangnem miatt panaszkodnak a betegek

Lekezelő hangnem, hosszú várólisták és értelmezhetetlen kórházi dokumentumok. Egyebek között ezekre panaszkodnak a betegek az Országos Betegjogi Központ adatai szerint. A szervezet jogvédelmi biztosa azt mondta az RTL Híradónak, hogy sok esetben a dolgozók túlterheltsége miatt beszélnek nem megfelelő hangnemben az orvosok a beteggel, ez viszont szerinte sem mentség.

Választania kell a gyerekei között

Választania kell: vagy otthonba adja beteg lányait, vagy mindannyian az utcára kerülnek. Élete legnehezebb döntését kell meghoznia egy újszilvási édesanyának. Két, sérülten született lánya mellett örökbefogadott egy kisfiút, de mostanra elfogyott minden tartalékuk: adományokból élnek. Ha a kétdiplomás asszony nem megy vissza dolgozni, akkor a házukat is elveszítik. A lányoknak viszont korábban azt ígérte, hogy soha nem mond le róluk. Megrázó történet következik.

Házon kívül 2017-03-29


szerző:
2017.03.30. 00:00
Szakemberhiány: minőségromlás?

Részben a túlterheltség, részben az orvosok elvándorlása, részben a szakdolgozók hiánya miatt a felmérések szerint az orvosok és a betegek többsége is elégedetlen a magyar egészségügy teljesítményével.

Aggódó betegek a Pető Intézetben

Kétségbeestek a Pető Intézet felnőtt betegei, miután sorra felmondtak a terápiájukat végző konduktorok. Erről az Index írt először. Egy volt dolgozó szerint dupla annyit kellett volna dolgozniuk, szinte feleannyi fizetésért. A Párbeszéd a minisztertől vár segítséget. A Pető Intézet azt közölte, rossz bértáblába sorolták a konduktorokat, ezért kellett a módosítás, de ettől még szerintük nem járnak rosszabbul.

Kiváltanák a hálapénzt

Aki többet műt, az kapjon több pénzt, az extra szolgáltatásokért pedig fizessen a beteg, de legálisan, szerződéssel, számla ellenében. A Rezidensek és Szakorvosok szakszervezete szerint így lehetne végleg eltörölni a hálapénzrendszert Magyarországon. A legfrissebb kutatás szerint az orvosok 94 százaléka elutasítja a paraszolvenciát, de 61 százalékuk csak akkor, ha megfelelő a fizetése. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az ötlet jó, de ez kulturális kérdés is, és nemcsak az orvosokon, hanem a betegek hozzáállásán is múlik a siker.

Saját zsebre praktizált, elítélték, mégis dolgozik

Van egy orvos, aki rákos beteg nőket kezelt. Egy állami kórházban dolgozott, Veszprémben. Mégis úgy gondolta, hogy nála fizetni kell: a vizsgálatokért 15 ezret, a műtétekért pedig 150 ezret kért, és előre közölte a tarifáit. Ebből több páciensének elege lett, és lebuktatták a doktor urat. Az ügy bíróságra került, az orvost elítélték, de még mindig praktizál, ugyanott. De hogyan lehetséges, hogy visszaélt a hatalmával, kiszolgáltatott embertől kért pénzt, de még mindig gyógyíthat?

Betegek között viszik a szemetet

Ugyanabban a liftben szállítják a műtétre előkészített betegeket, az ételt és a szemetet is az egri kórházban – ezt állítja egy ápolónő, aki ott dolgozott. Egy nézőnktől fényképeket kaptunk erről. A Fókusz stábja rejtett kamerával forgatott a kórházban, a sittet talicskával tolják a betegek között és egy beteg arra panaszkodott, 15 fok volt az osztályon. Kerestük a vezetőséget, de nem kaptunk választ, az ÁNTSZ pedig a megyei kormányhivatalhoz irányított minket, ahonnan adásunkig nem érkezett válasz.

Koncert a beteg gyerekekért

Jótékonysági koncertet tart a Magyar Állami Operaház a leukémiás és a daganatos gyerekekért. A jegybevételből származó pénzt, a Tűzoltó utcai gyerekklinika Őrzők Alapítványa kapja. Az összegből felújítják az intézmény egyik műtőjét. A gyermekkori leukémia ma már nyolcvan százalékban gyógyítható. A szakorvos szerint ennek az orvostudomány fejlődésén túl pszichés okai is vannak. A gyerekek ugyanis kitartóbbak, és sokszor betegségtudatuk sincs a gyerekklinika igazgatója szerint.

Sokat kell várni a gyógyszerre

Majdnem négy évbe telik, mire egy új rákgyógyszer eljut a magyar betegekhez - ezt állítja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Ez majdnem háromszor több mint amennyit a szlovák betegeknek kell várniuk. Az Egyesület szerint ezért Magyarországon mindig az eggyel régebbi kezelést kapják a betegek, mint máshol. Az egyesület szerint most is több ezren várnak arra, hogy 15 új rákgyógyszert támogasson az egészségbiztosító. A rákliga elnöke szerint több közülük évekkel hosszabbíthatja meg egy-egy rákbeteg életét.

Nyertes Zsuzsa minden fronton helytáll

Továbbra is súlyos betegek Nyertes Zsuzsa szülei: a színésznő minden idejét felemészti ápolásuk. Édesapja július elején került kórházba, az intenzív osztályon is ápolták. Zsuzsa azonban nem csak apukáját, hanem gerincproblémával küzdő édesanyját is kénytelen ápolni és segíteni a mindennapokban.

Huzat a fejre – így szállítják esőben a betegeket

Párnahuzat a beteg fejére, fólia az ölébe, így szállították a betegeket a szakadó esőben a budapesti Nyírő Gyula Kórházban. Volt, akire lepedőt terítettek, de semmi mással nem védték a hidegben és az esőben.

Magyarul Balóval 2016-01-04

Ha igen, írjon levelet az egészségügyért is felelős miniszternek, hogy nagy baj van. Erre kér mindenkit orvosok egyre nagyobb csoportja. Találkozunk velük. És: közben az állami számvevőszék is vizsgálódik, és - ez meghökkentő - részleteket szivárogtat egy még ismeretlen jelentésből. Mit szólnak az érintettek?

Megajándékozzák a beteg gyerekeket

Együtt díszítik a fát az orvosokkal és a nővérekkel, családjuk akár egész éjszaka velük lehet, és ajándékkal is kedveskednek a beteg gyerekeknek több kórházban is. Híradónk fővárosi és vidéki gyerekosztályokra is ellátogatott. Volt olyan kislány, aki sírva fakadt kameránk előtt, amiért nem töltheti otthon az ünnepeket.

Elemeket kérnek a betegektől a kórházban

A betegeknek kell vinni a ceruzaelemet a vérnyomás és EKG vizsgálatokhoz a János Kórházban. A 24 órás vizsgálatokhoz elemekkel működő készülékeket használnak, évente 4 ezer darabra lenne szükség, a kórház vezetője azt mondta, erre nincs elég pénzük.

Lezárult a vizsgálat: nem a kórház hibázott

Lezárult a kórház belső vizsgálata azzal a pár héttel ezelőtti esettel kapcsolatban, amikor egy, a pszichiátriai osztályon fekvő beteg egy ágyráccsal bántalmazta betegtársát, aki aztán belehalt a sérüléseibe. A vizsgálat eredménye szerint a kórház nem hibázott, minden biztonsági előírásnak megfelel a kórház. Az áldozat családja azonban nem így látja így bírósághoz fordulnak. A részletekről most maga az áldozat unokáját és jogi képviselőjét, Dr. Krizsa Lajost kérdeztük.

Mikortól számít kórosnak a gyűjtögetés?

Egy egészséges ember számára elképzelhetetlen, hogy otthonában a padlótól a mennyezetig érjenek a kacatok, és hogy a felhalmozott limlomtól lépni, élni se lehessen. A kényszeres gyűjtögetők számára viszont ez a természetes, és éppen ezért olyan nehéz a gyógykezelés elkezdése, mert nem látják be, hogy betegek. De melyek lehetnek az intő jelek? Mi magunkról képesek vagyunk megállapítani, ha ebben a betegségben szenvedünk? Erről beszélgettünk Dr. Lakatos László pszichiáterrel.

Felmondtak az altatóorvosok, halasztani kell a műtétek nagy részét

A műtétek jelentős részét el kell halasztani a budapesti Szent Imre Kórházban, miután az ott dolgozó altatóorvosok nagy része felmondott. A szakemberek úgy érezték, nem tudják biztonságosan elvégezni a munkájukat. Távozásuk lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, hiszen ezek a sürgősségi ellátásban is fontos szerepet játszó szakemberek, akiket pótolni kell, hogy a műtéti rendet tartani tudja az intézmény. Felmerül a kérdés, hogy ilyenkor a betegeknek milyen jogai vannak és egyáltalán milyen esetekben lehet jogosan elhalasztani műtétet. Dr. Élő Eleonóra, egészségügyi szakjogásszal beszélgettünk!

Anyukák adtak kempingágyakat a kórháznak

Kempingágyakat adományoztak a Szent László Kórház gyermekosztályának maglódi édesanyák. Egyikük másfél hetet töltött a fertőző osztályon beteg kislányával, és mivel nem volt plusz ágy, a földön aludt. Ekkor jött az ötlet, hogy segíteni szeretne az intézménynek.

Nem csak állami csatornát lehet választani

Meggondolta magát a Füredi Szívkórház vezetése, visszavonták a tévézésre vonatkozó igazgatói előírást. Csütörtöktől a betegek demokratikus szavazással eldönthetik, hogy melyik csatornát akarják nézni. Szerdáig csak az állami média adásait engedélyezték abban a három közös helységben, ahol televízió is van: az ellátottak kizárólag az M1, a Duna és a Duna World adását nézhették. Az igazgatói utasítás szerint ettől eltérni csak külön engedéllyel lehetett.

8,3 milliárd hálapénzt kaptak az orvosok

Több mint nyolc milliárd forint hálapénzt fizettek tavaly a betegek az orvosoknak, ez derül ki a KSH legfrissebb felméréséből. Eszerint a legtöbb pénzt a kórházi orvosok zsebébe csúsztatják. A Magyar Orvosi Kamara elnöke azt mondta híradónknak, ő nem hisz a számoknak, szerinte ezt nem lehet reálisan felmérni.

„Nincsenek biztonságban a betegek”

Ezt mondta az orvosok többsége a Rezidensszövetség felmérésében. Szerintük a betegek azért nem veszik ezt még észre, mert az orvosok és a nővérek folyamatosan több ember helyett dolgoznak. Számításuk szerint az orvoshiány miatt tíz év múlva majd minden második ember háziorvosi ellátása kerülhet veszélybe.

Fogászat nélkül maradt Letenye


szerző:
2015.02.24. 18:24
Fogászat nélkül maradt Letenye

Beszakadt a mennyezet a letenyei egészségházban, ezért átmenetileg fogászati ellátás nélkül maradtak a letenyei és a környékbeli betegek. Az épületet, ahol a fogorvosi rendelők működtek, éppen felújítják.

Fókusz 15-01-06


szerző:
2015.01.06. 19:20
Fókusz 15-01-06

Fókusz: Ki tette? - 2014 megoldatlan bűnügyei. Hogyan halt meg a Sólyom légitársaság tulajdonosa, vagy ki robbantott bankot a Lehel téren? Mit esznek a betegek? - Mócsingos hús egy gyerekosztályon, vagy zsemle keksszel. Rettenetes kórházi kosztok, melyeket betegek tettek fel a netre. Izmosak és szexik - Magyar testépítők, akik végigverték a világot Indiától Amerikáig!

Tervek az egészségügy átalakítására

Nyolc térségre osztanák fel az országot, így szerveznék át az egészségügyet.

Szétlopják a betegek a kórházakat

Nagyértékű tévéket, csaptelepeket, ágyneműket, sőt még speciális ollókat is rendszeresen ellopnak a kórházakból.

A kórházak tehetetlenek a lopásokkal szemben

Mobiltelefont, ékszert és szemüveget lopnak a betegektől a leggyakrabban a kórházakban.

Egyre több kórház kér pénzt az ellátásért

Csak pénzért látják el a budapesti Szent Imre Kórházban azokat a betegeket, akik területileg máshová tartoznak.

Feleslegesen befektetett betegek


szerző:
2010.08.16. 07:23
Válságban a hazai egészségturizmus

Harmadával kevesebb külföldi beteg kezelteti magát Magyarországon.

Indul az allergiaszezon!


szerző:
2010.04.11. 09:57
Indul az allergiaszezon!

A hideg tél miatt idén később kezdődött az allergiaszezon, sok növény egyszerre virágzik.

Ellehetetlenül a krónikus betegek ápolása

Minél tovább kezelik kórházban az idős krónikus betegeket, annál kevesebb pénzt kap ellátásukra az intézmény - így változott márciustól a finanszírozási rendszer.

Panaszkodnak a betegek


szerző:
2010.02.25. 11:12
Panaszkodnak a betegek

A bánásmódra, a tájékoztatás hiányára és a nem megfelelő ellátásra tettek panaszt a legtöbben az Egészségbiztosítási Felügyeletnél.

Vége a szünetnek, több az influenzás

Az új év első hetében másfélszer többen fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz.

Nem új influenza fertőzött a gólyatáborban?

Az ELTE-s hallgatók tünetei inkább kimerültségről, meghűlésről árulkodtak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való