Sárközi Ákos újabb különleges alapanyagra csapott le!
2017. február 3. 13:17
A Konyhafőnök zsűritagjáról már jól tudjuk, hogy mesterien bánik a legkülönlegesebb ételekkel is. Most sem volt ez másképp! Kíváncsi vagy milyen extrém étek került ki a kezei közül?
A főzős showműsor adásaiban szembesülhettünk vele, hogy a Michelin-csillagos séfet bizony semmivel sem lehet meglepni, ha extrém ételekről vagy éppen alapanyagokról beszélünk. Sőt, inkább az volt a felállás, hogy ő sokkolta a versenyzőket hétről-hétről az ételeivel, amelyek közel sem voltak annyira egyszerűek, mint azt Ákos mondogatta.
Akadt is meglepődés bőven! Főleg akkor, amikor a versenyzők csak az elkészült ételt láthatták, de a főzés folyamatát nem kísérhették végig. Vajon mi micsoda lehetett az adott tányéron?
A tintahaltintás csirke egyike volt az első sokkhatásoknak:
Persze, nagyobb és még ennél is látványosabb alapanyag is megfordult a Konyhafőnök konyhájában, ilyen volt például a kardhal is. Az óriási halat meglátva, mindenki megszeppent, de a séf nem hagyta magára a versenyzőket! Megmutatta hogyan is kell feldolgozni egy ilyen extrém alapanyagot.
Emlékeztek még?
A leghangosabb nevetések pedig akkor törtek elő, amikor a csapatversenyek alatt – a végül második helyen végzett – Márk és csapata merész volt, és látatlanba a séf ételét akarták elkészíteni. Arról azonban sejtésük sem volt, hogy a mutatós színes kis kockákból álló étel miből is készült valójában… Meglepődtek, amikor megtudták a választ: borjú fejből!
Ákos persze nem csak a Konyhafőnökben nyúlt érdekes alapanyagokhoz, a Borkonyhán is előszeretettel használnak különlegességeket. Erre a legutóbbi bizonyíték a következő fotó:
Kép: Borkonyha Facebook