Cápák között

Rovarból készült élelmiszerekkel, gombabőrrel, kürtőskaláccsal és antik telefonba épített kamerával akartak Cápát fogni a vállalkozók

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 19:40

A Cápák között 7. évadának 6. részében megismerhettük a Kürtős Legenda, a Cricks, a Memoring és a Fraxinea vállalkozást is. A befektetők közül Balogh Petya volt most az egyetlen, aki a négy vállalkozó egyikének üzleti ajánlatot tett. 

30 millió forintért kaphattak a Cápák egy karikát a Kürtős Legendából

Korolovszki Norbert tíz éve foglalkozik kürtőskalácsokkal. Kínálatában nem csak a hagyományos ízek érhetőek el, ugyanis termékfejlesztésének köszönhetően válaszhatunk például az unikornis, a zserbós és a dobostorta variációk közül is. Az 50 éves vállalkozó szeretné, ha kalácsait reggelire is fogyaszthatnák különböző reggeliző helyeken, ehhez pedig 30 millió forintot kért a Cápáktól 10% tulajdonrészért cserébe.


Kelet-Európa croissant-jává tenné kürtőskalácsát a vállalkozó, de a Cápák nem haraptak rá

A Cápák között befektetői nem értettek egyet Korolovszki Norbert, a Kürtős Legenda alapítójának üzleti jövőképével. Balogh Levente és Moldován András is kifejtették, hogy miért nem hatékonyak a vállalkozó célkitűzései, és hogy mennyire fontos lenne, hogy értsen az élelmiszertechnológiához. Ezek után Lakatos István – hallgatva cápatársaira – szintén kiszállt Balogh Petyával az ajánlatból.


Tücsökfehérjét tartalmazó élelmiszereket dobtak csalinak a Cápák elé a Cricks vállalkozói

Péter Dániel és Péter Bence egy fenntarthatóbb és egészségesebb társadalomért szeretnének tenni Cricks vállalkozásukkal. A rovarevés hallatán kevesek szájában fut össze a nyál, ugyanis ez egyelőre nem része a kultúránknak és étkezési szokásainknak, pedig a tücsökliszt kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a marhahús, és több Omega-3 van benne, mint a lazacban. Az unokatestvér páros 5 millió forintot kért a Cápáktól, melyért cserébe 15%-ot ajánlottak fel vállalkozásukból.


Moldován András gyorsan beszállt volna, de végül mégis visszautasította a tücsökbizniszt

A Cricks vállalkozói épp, hogy csak végigmondták pitch-üket, Moldován András azonnal ajánlatot tett tücsökfehérjés vállalkozásukra. Kicsivel később azonban meggondolta magát, de amikor a saját tücsökfarm is szóba került, újra érdeklődni kezdett az üzlet iránt, amivel Balogh Levente nem tudott egyetérteni.


Saját esküvőjük inspirálta egyedülálló vendégkönyv szolgáltatásukat, a Memoringot

Kopácsi Péter és felesége, Vadász Maja felfedeztek egy piaci rést a nagy napjuk szervezése közben, ahol élesben ki is próbálhatták találmányukat. A Memoring vállalkozói felhőalapú szolgáltatást nyújtanak a házasodni vágyó pároknak egy bérelhető antik telefonba szerelt kamera segítségével. A kagylós készülékek gyártására és külföldi terjeszkedésükre 40 millió forintot kértek a Cápáktól 10% tulajdonrészért cserébe.


Moldován András Petyának: Nyilván te potenciális befektetője vagy ennek a baromságnak

A Cápák nem értettek egyet a Memoring vállalkozás 400 milliós cégértékével, ugyanis előző évben összesen 11 millió forint volt Kopácsi Péter és Vadász Maja nettó árbevétele. Lakatos István szerint a vállalkozók el vannak rugaszkodva a való világtól, Balogh Petyát pedig a technológiai háttér érdekelte volna az üzlet helyett.

 

A Diverzum sikersztorija: Minden negyedik diák regisztrált szolgáltatásukra

A diákok anyagi függetlenné válását tűzték ki célul a Diverzum fiatal vállalkozói, Gyarmati Fanni és László Miklós, akiket a Cápák között 5. évadában ismerhettünk meg. Mind az öt Cápa ajánlatot tett, de Fanni és Miki Balogh Petyát választották végül. „Amikor megláttam a csapatot, viszonylag hamar rájöttem, hogy én ebbe be fogok fektetni.” – emlékezett vissza Petya a nagy üzleti pillanatra.

 

Állati eredetű termékek helyett gombákból készítenek etikus bőrhelyettesítőt a Fraxinea vállalkozói

A bőr az emberiség kezdete óta jelen van, és a legelső emberi innovációk egyikének tekinthetjük az állati bőrök készítését, ám az előállításának káros környezeti vonzatai vannak. Mivel ez a legszennyezőbb iparág, vezető világcégek kezdték el kivonni a használatukat. Kiss Gergely, és párja Takács Emese a gombákat használó Fraxinea vállalkozásukkal szeretnék támogatni ezt a kezdeményezést a divat-, bútor-, textil és autópipar világában. A vállalkozók 10 millió forintot kértek a Cápáktól 5%-ért cserébe, hogy elsőként kezdhessék el a gombabőrök folyóméter gyártását.


Orbók Ilona a gombabőr vállalkozás 100%-át akarta megszerezni, de végül Balogh Petya szerezte meg a Fraxineát

Balogh Petyához közel áll az a téma és hitvallás, amit a Fraxinea vállalkozói képviselnek, így ajánlatott tett Kiss Gergelynek és Takács Emesének. Orbók Ilona azonban ettől jóval nagyobbat harapott volna az etikus bőrhelyettesítőt gyártó vállalkozásból.

 

#Cápák között#rtl#tücsök#rovar#összefoglaló#cápák között összefoglaló#6. rész#balogh petya#kürtős legenda#cricks#memoring#fraxinea#diverzum#sikersztori#gasztronómia#Életmód#környezetvédelem#balogh levente#lakatos istván#orbók ilona#moldován andrás

Címlapról ajánljuk