Cápák között

Moldován András kisétált a stúdióból, majd Sárospataki Alberttel közös bizniszbe fektetett, az egyik vállalkozó pedig öt Cápából kettőt visszadobott a vízbe

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 19:30

A Cápák között vállalkozói többek között a „Cápák vérével”, másfél millió eurós ajánlattal, tudást feltáró szoftverrel és prémium mákos tésztával érkeztek a befektetőkhöz az üzleti showműsor 7. évadának 3. adásában. Volt olyan vállalkozás, amire mind az öt Cápa ráharapott volna, azonban ez ezúttal sem ment gördülékenyen, mivel Balogh Levente szerint Petya elrontotta az üzletkötők pozícióját.

„Elképesztő, 500 millió forintot csináltatok 2023-ban?” – a Food Revolution teljesítménye lenyűgözte a Cápákat


Kuminecz Gábor és Gáspár Gábor régóta keresték azt az ételkiszállító céget, amely ötvözi a prémium éttermi menük minőségét és az otthoni étkezés kényelmét. A kitartó kutatásuk ellenére sehol sem találtak az elvárásaiknak megfelelő szolgáltatást. Így a Food Revolution 2022-ben hiánypótló cégként jelent meg a piacon, amely forradalmasította az étel-házhozszállítást, és 1 év alatt annyi profitot termelt, ami még a Cápákat is lenyűgözte. Gáborék célja, hogy saját konyhát üzemeltethessenek, ehhez pedig 200 millió forintot kértek a Cápáktól, amiért cserébe 10 százalék részesedést ajánlottak fel.

„Te is összeöntöd a levest a tortával, azt' informatikus vagy” – Moldován András szerint a Cápatársai nem tudnak enni


Kuminecz Gábor és Gáspár Gábor vállalkozásukkal, a Food Revolutionnel heves érzelmeket váltottak ki a befektetőkből. Moldován András nem értett egyet Varga Eszterrel és Balogh Petyával a gasztronómiai élmények megélésével kapcsolatban, ennek pedig hangot is adott a Cápák között stúdiójában. „Ha kidühöngtétek magatokat, szóljatok!” – szólt közbe Balogh Levente, jelezve, hogy ő inkább az ételre koncentrál a vélemények ütköztetése helyett.

Cápatársai segítettek volna Sárospataki Albertnek megszerezni a luxus ételszállítós bizniszt


A Food Revolution vállalkozói a 200 millió forintos ajánlatukkal nem nyerték meg a Cápákat, azonban Sárospataki Albert – a befektetők által irreálisnak ítélt cégérték ellenére is – ajánlatot tett Kuminecz Gábornak és Gáspár Gábornak.

A One Beer vállalkozói „fenyegetéssel” indítottak a Cápáknál: Mi vagyunk a medvék, és a medve halat eszik. A cápa is csak egy hal...


Danku Tibor 2016-ban egy átbulizott éjszaka után két barátjával úgy döntött, hogy nyitnak egy különleges söröket kínáló bárt. Tiborék csapatához nem sokkal később üzletvezetőként csatlakozott Nyíri Szilárd, akinek segítségével sikeresen felfuttatták a One Beer sörmárkát. Tibor és Szilárd szeretnének a söreikkel külföldön is megjelenni, valamint franchise üzleteket is létrehozni. Ehhez a Cápáktól 20 millió forint értékű befektetést kértek, amiért cserébe 10% üzletrészt ajánlottak fel.

„Ennek a fiúnak fogalma sincs a saját értékéről” – Dr. Varga Eszter szerint a Cápák között vállalkozója egy csiszolatlan gyémánt


Danku Tibor és Nyíri Szilárd olyan meggyőzően beszéltek vállalkozásukról, a One Beerről, hogy két Cápa is ajánlatot tett nekik. Dr. Varga Eszter azonban úgy vélte, hogy a két vállalkozó közti dinamika és munkamegosztás nem igazságos.

Moldován András meg sem várta az Organica FX vállalkozóink ajánlatát, pitch közben kiszállt


Juhász Csaba és Gábri Gabriella a magánéletben és a munkában is egy párt alkotnak. Közös projektjükön, ami egy orvosbiológiai innováció, már több mint 9 éve dolgoznak. Céljuk, hogy folyékony kötszerükkel piacra lépjenek, és az emberek minél szélesebb körben megismerjék az Organica FX márkát. Csaba és Gabriella a Cápáktól másfél millió eurót kértek, amiért cserébe 20 százalékos részesedést ajánlottak fel.

„Ez hülyeség!” –  Kikérte magának Moldován András vádját a folyékony kötszer feltalálója


Juhász Csaba és Gábri Gabriella, az Organica FX tulajdonosai annyira megosztották a Cápákat, hogy Balogh Petya és Moldován András képtelenek voltak közös nevezőre jutni a többi befektetővel. Andrást olyan szinten felháborították cápatársainak reakciói, hogy faképnél hagyta őket a stúdióban. 

Moldován András segített Balogh Leventének megérteni a HubScience vállalkozójának pitch-ét


Pardo Aroca Ricardo szülei chilei menekültek voltak a 70-es években, a vállalkozó azonban már Magyarországon született és nőtt fel. Ricardo matematika-informatika tanárként mindig is érdeklődött a számok és az innovatív technológiai megoldások iránt. A befektetők elé a HubScience nevű kutatóplatformmal érkezett, amely a mesterséges intelligencia segítségével könnyítené meg világszerte a kutatók tudományos munkáját. Ricardo célja, hogy a szoftver nemzetközileg is minél hamarabb ismertté váljon, ehhez a Cápáktól 50 millió forintot kért 4,5 százalékos részesedésért cserébe.

„A két okostojás elrontja a pozíciónkat” – Balogh Levente ráharapott volna a tudást feltáró szoftverre


Pardo-Aroca Ricardo egy olyan ügyet képvisel a kutatók munkáját támogató, saját fejlesztésű szoftverével, amelyet minden Cápa fontosnak tartott támogatni. A HubScience tulajdonrészére mind az 5 befektető ajánlatot tett. Minél többet beszélt Ricardo, Balogh Leventének annál szimpatikusabb volt, így csalódottan szállt ki az üzletből, amikor Balogh Petya elrontotta az alkupozícióját. Ennek ellenére Ricardo végül három befektetővel és 60 millió forinttal távozott a stúdióból.

#Cápák között#rtl#cápák között összefoglaló#összefoglaló#3. rész#balogh levente#sárospataki albert#balogh petya#varga eszter#moldován andrás#vita#befektetés#onebeer#sör#szoftver#organica#hubscience#food revolution#ételfutár#tudomány

Címlapról ajánljuk