Bulvár

Mindenki imádja az adoptált gigantikus macskát, de most diétára fogták

rtl.hurtl.hu

2023. május 2. 10:06

Ő már nem lehet a világ legsúlyosabb macskája, de nem azért, mert diétázni kezdett.

A barátságos, pufi macska Patches névre hallgat és április közepén került be egy állategészségügyi központba, ahol hamar a dolgozók kedvencévé vált. A Richmondban található komplexum lakója nem kevesebb, mint 18,3 kilogrammot nyomott, amivel majdnem ő lett a világ legsúlyosabb macskája.

A legtöbb házimacska súlya körülbelül 4,5 kilogramm, bár eltérések lehetnek a különböző fajták között, de összességében elmondható, hogy Patches jóval átlagon fölüli méretekkel rendelkezik.

Kay Ford, aki örökbe fogadta a cicát, úgy döntött, diéátra fogja a macskát, mert azt szeretné, hogy egészségesen élje és sokáig vele maradjon.

Kay, aki saját elmondása szerint túlsúlyos, a macskájával együtt akar fogyni.

Nem vagyok egészségtelenül túlsúlyos, de 20 kilót híztam a járvány miatt, amit szívesen leadnék

– mondta a nő.


A LADBible szerint alig néhány hét után Patches már két kilót leadott, így úgy tűnik, hogy az új életmód megteszi a hatását. A menhely vezetője, Christie Chipps Peters elmondta, hogy Patches már ilyen állapotban került hozzájuk, nem az intézményben szedett fel ennyi fölösleget. 

Patches egyébként csak majdnem a világ legnehezebb macskája, a Guinness-rekordot jelenleg senki nem tartja, ugyanis a szervezet 1998-ban megszüntette a „legnehezebb macska” kategóriát, nehogy arra sarkalljon egyeseket, hogy a rekordok könyvébe kerülés miatt túltáplálják kedvenceiket.

Az utolsó macska, amelyet a legnehezebbként hitelesítettek, az 1986-ban elpusztult Himmy volt, aki 21,3 kilogrammal volt a legnehezebb macsek a világon.

Nyitókép: Facebook

#Bulvár#macska#adoptált#túlsúly#diéta#egészséges életmód

Címlapról ajánljuk