Bulvár

Koronázás: Meghanék hajmeresztő kérésekkel álltak elő, a királyi család patthelyzetbe kerülhet

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 12:26

A New York Post szemlézte az OK! magazin cikkét, amely szerint Harry herceg és felesége, Meghan sussexi hercegné helyet követelnek a Buckingham-palota erkélyén III. Károly király koronázási ünnepségén. A királyi család bennfentesei szerint a kérések és a pár ragaszkodása ezek teljesítéséhez káoszba taszíthatja a történelmi eseményt.

Sussex hercege és hercegnéje – akik nemrég kapták meg a május 6-i ceremóniára szóló meghívóikat – még gondolkodnak azon, hogy megteszik-e az 5459 mérföldes utat. A hercegi pár egy forrás szerint elsősorban gyermekeik miatt aggódik.

Sajtóinformációik szerint életkoruk miatt Archie herceget és Lilibet hercegnőt nem hívták meg a koronázásra, ez pedig nem tetszett szüleiknek. A lap úgy tudja, hogy a királyi család igyekszik minél hamarabb lezárni a vitát, mert ha elmennek a végsőkig, az valóban káoszt okozhat.

Azonban amit a sussexiek sürgetnek, az az, hogy a család többi tagjával együtt szerepeljenek a palotában még aznap

– állítja egy bennfentes.

A koronázás napján van Archie herceg születésnapja is, ezért szeretnék, ha egy ebéd vagy egy fogadás keretében erre is utalnának, tette hozzá. Állítólag annyival is megelégednének, ha csak boldog születésnapot kívánnak a hercegnek. A forrás szerint a gyerekek távolmaradása sosem volt vita tárgya a kisgyerekekre jellemző sajátosságok miatt.

Harry herceg és Meghan hercegné  állítólag azt is szorgalmazzák, hogy a nagy napon a Buckingham-palota erkélyén is szerepelhessenek, azonban ezt a protokoll szigorúan csak a királyi család dolgozó tagjai számára teszi lehetővé.

III. Károlyt május 6-án koronázzák meg. Sajtóhírek szerint az eseményen ott lesznek Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné gyerekei.

Nyitókép: Charles McQuillan / Getty Images

#Bulvár#meghan markle#harry herceg#koronázás#iii. károly#erkély

Címlapról ajánljuk