Külföld

Meghan Markle és Harry herceg a texasi iskolai mészárlás egyik áldozatának családjánál jártak

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 7:36

Irma Garcia tanárnő az életét áldozta a diákjaiért. A férje két nappal rá halt meg.

Harry herceg és Meghan Markle a 2022-es texasi iskolai mészárlásban meggyilkolt egyik tanár családjánál jártak, írja a Daily Mail.

Mint arról beszámoltunk, 2022 májusában egy fegyveres rontott be a Texas állambeli Uvalde-ben lévő  Robb Általános Iskolába, ahol osztályteremről osztályteremre járva, válogatás nélkül gyilkolta a tanulókat. 

A támadásban 19 gyerek halt meg, ők 7 és 10 év közöttiek voltak. 2 felnőtt is életét vesztette, mindketten tanárnők voltak.  A 18 éves támadót, Salvador Ramost a hatóságok lelőtték.

Két nappal később meghalt a texasi lövöldözésben megölt egyik tanárnő, Irma Garcia férje. A férfi szívrohamot kapott. Az ötvenéves férfi azután halt meg, hogy virágokat helyezett el felesége emlékművénél.  Garciáék 24 éve voltak házasok, és négy gyerekük – két fiú, és két lány – született.

Irma Garcia holttestére úgy találtak rá a rendőrök az osztályteremben, hogy „gyerekeket ölelt az utolsó leheletéig”. Egy negyedikes gyerek, aki túlélte a lövöldözést, elmondta, hogy Garcia, és a másik megölt tanárnő, a 44 éves Eva Mireles megmentette az ő, és más diákok életét. 

A hercegi páros most Irma Garcia családjánál tett meglepetéslátogatást, az eseményről családi videó is készült:


Nyitókép (illusztráció): Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation

#Külföld#meghan markle#harry herceg#texas#iskolai mészárlás#tanár#áldozat#irma garcia

Címlapról ajánljuk