Külföld

Összetört a szíve: Meghalt a texasi lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 6:56

Két nappal később szívrohamot kapott. A házaspárnak négy gyereke volt.

Meghalt május 26-án, csütörtökön Joe Garcia, a texasi Uvalde városában történt keddi iskolai lövöldözésben megölt egyik tanárnő, Irma Garcia férje – jelentette az amerikai sajtó. Az ötvenéves férfi azután halt meg, hogy virágokat helyezett el felesége emlékművénél. Amikor hazaért összeesett – mondta el a New York Timesnak a férfi unokaöccse, Josh Martinez.

Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfi halálát szívroham, vagy az összetört szív szindróma okozta. Az utóbbi hasonló tünetekkel jár, mint a szívroham, és gyakran összekeverik vele. Kiváltó oka emocionális stresszhelyzet lehet.

Garciáék 24 éve voltak házasok, és négy gyerekük – két fiú, és két lány – született: a legidősebb 23 éves, a legfiatalabb 13 éves.

Martinez elmondása szerint Irma Garcia holttestére úgy találtak rá a rendőrök az osztályteremben, hogy „gyerekeket ölelt az utolsó leheletéig”. Egy negyedikes gyerek, aki túlélte a lövöldözést, a KENS-TV-nek elmondta, hogy Garcia, és a másik megölt tanárnő, a 44 éves Eva Mireles megmentette az ő, és más diákok életét. Martinez kijelentette:

Feláldozta az életét a gyerekek védelmében.

Rokonaik a GoFundMe adománygyűjtő oldalon kezdtek pénzgyűjtésbe a házaspár családjának. Bár a céljuk eredetileg tízezer dollár (3,6 millió forint) volt, péntek reggelre több mint 26 ezer ember összesen több mint 1,6 millió dollárt  (580 millió forint) küldött nekik.

Az uvaldei általános iskolában 19 gyerek és két tanárnő halt meg, miután egy 18 éves fiatalember lövöldözni kezdett. A mészárláshoz használt fegyvereket nem sokkal 18. születésnapja után vette.


Néhány perccel a tömeggyilkosság előtt egy német lánynak küldött üzenetben tudatta, hogy mire készül. „Megyek, szétlövök egy általános iskolát” – írta.


Nyitókép: Twitter/Josh Martinez

#Külföld#texasi iskolai lövöldözés#tanárnő#férj#összetört szív szindróma#szívroham

Címlapról ajánljuk