Bulvár

Zámbó Jimmy legendás szeretője csak a Fókusznak nyilatkozott, Solyom Bernit megviselik a kíméletlen kommentek, VV Rico pucéran zokog a fürdőszobában

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 14:13

Újabb nyolc tanárt bocsátottak el szerdán, amiért polgári engedetlenségi akcióban vettek részt mindeközben egyre több benzinkútról fogy ki a benzin. Több hatósági áras termék, például a cukor, a tej és az olaj is hiánycikknek számít a boltokban – az agrárminiszter szerint azért, mert az emberek elkezdtek betárazni. A Konyhafőnök VIP-ben Ákos séf versenyzői küzdöttek a héten a továbbjutásért, az X-Faktor győztesének és a ValóVilág szereplőjének egyaránt fájnak a negatív kommentek.

Cukor, tej, olaj – egyre több boltban egyre több hatósági áras élelmiszer hiánycikk. Az RTL Híradónak nyilatkozó boltosok szerint azért, mert szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha igen, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják. Az agrárminiszter a héten azt mondta, azért van hiány, mert az emberek bespájzolnak. Nagy István szerint az élelmiszerár-drágulás azért tűnik nagynak Magyarországon, mert eddig alacsonyak voltak az árak. A DK szerint ez nem igaz, és a kormánynak áfacsökkentéssel kellene enyhítenie a helyzeten.

 

Holoda Attila energetikai szakértő pedig a Reggeliben lerántotta a leplet az egyik népszerű fűtéssel kapcsolatos tévhitről, és mindenkit megnyugtatott: száz napra elegendő gázkészletünk van, száz nap múlva pedig már várhatóan nem lesz tél. 

 

Az azonban sajnos tény, hogy a Shell kútjain november 25-e óta a 95-ös benzinből piaci áron számolva legfeljebb 20 ezer forintért, hatósági áron nagyjából 14 500 forintért lehet tankolni. Már ott, ahol van belőle – az RTL Híradó talált olyan kutat is, ahol már elfogyott. A kis benzinkutaknak továbbra sem szállít üzemanyagot a Mol, mástól pedig nem tudnak vásárolni. A Mol szerint így is 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, mint a normál időszakokban. A készlethiány okáról Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője beszélt a Reggeliben. 

 

3000 milliárd forintnyi támogatás felfüggesztését kéri a tagállamoktól az Európai Bizottság Magyarországgal szemben. Szerintük a magyar kormány nem teljesítette maradéktalanul a feltételeket, például nem csökkentette kellő mértékben a korrupciós kockázatokat. A bizottság ugyanakkor jóváhagyta a helyreállítási alapot, de ennek kifizetéseit is feltételekhez kötnék. A kormány szerint sikeres tárgyalásokon vannak túl, és Magyarországot nem fenyegeti a támogatások elvesztése.

 

Három budapesti gimnáziumból összesen nyolc tanárt bocsátottak el szerdán, amiért polgári engedetlenségi akcióval tiltakoztak. A Karinthy Frigyes Gimnáziumból hat tanárnak kellett távoznia, egyikük azt mondta, több kollégája szolidaritásból felmondást tervez. Az Eötvös József Gimnázium pályakezdő, matek-biológia szakos tanárát is elküldték, egyedüliként az iskolából, pedig nem csak ő vett részt tiltakozásban. Szerda este a Belügyminisztérium előtt tüntettek a kirúgások ellen, pénteken pedig közel 700 tanár döntött a munkabeszüntetés mellett, így fejezve ki szolidaritásukat. 

 

Gyászolnak az ebesiek a múlt szombati tragédia miatt. A Hajdú-Bihar megyei településen élő kismama és újszülöttje vesztette életét, amikor autójuknak csapódott egy kocsi. A mentők megindították a szülést, de nem sikerült megmenteni a baba életét. A balesetben a frontális balesetet okozó sofőr is meghalt, aki a másik autóban ült. A kismama férje és hároméves kislányuk súlyos sérülésekkel került kórházba. A család egyik ismerőse a Híradónak azt mondta, annyira megviselte a hír, hogy egész éjjel nem aludt.

 

Az RTL+-on látható, Főszerepben című interjúsorozatban Alföldi Róbert faggatja pályatársait. Koltai Róbert azt mondta, úgy érzi, egyes kollégái irigylik a sikereit, mások pedig legyintenek rá, hogy ő csak egy vicces színész. Amikor Koltai felidézte, hogyan utasította őt vissza beszélgetőtársa a Nemzeti Színház igazgatójaként, Alföldi elismerte: „ez lehet, hogy az én sznobságom is”.

 

A Casanova volt az a szórakozóhely, ahol Zámbó Jimmy tehetsége látómezőbe került. A budapesti éjszaka egyik híres helyszínéről Kovács Dániel Richárd, A Király című sorozat főrendezője mesélt extra videónkban.

 

Háfra Mari már elismert táncos volt, amikor 1987 nyarán megismerte az akkor még sokak számára ismeretlen Zámbó Jimmyt. Mari csak a Fókusznak adott interjút szenvedélyes kapcsolatukról, amiben azt is elárulta, hogyan jött ki az énekes családjával, és miért nem tudta elviselni Jimmy, ha külföldön modellkedett. 

 

Mindeközben nagy veszteség érte a héten a Zámbó családot. Elhunyt Jimmy édesanyja, Anna néni, aki hatalmas űrt hagyott maga után. A 96 esztendős édesanya, nagymama és dédnagymama elvesztésére nem voltak felkészülve. Tihamér és Árpi azt mondja, noha látták rajta, hogy gyengélkedik, semmi sem utalt arra, hogy ekkora a baj. Abban bíztak, hogy édesanyjuk erős asszony, legyőzi majd a betegséget, hiszen annyi mindennel megbirkózott már élete során. Ám néhány órával kórházba kerülése után meghalt. 

 

A Konyhafőnök VIP-ben Ákos séf versenyzői küzdöttek a héten a továbbjutásért. Csütörtökön a versenyzők pultjánál hamar eluralkodott a káosz, mert Hajmásy Péter, azaz Hagyma össze-vissza mérte ki a sütemények hozzávalóit, ezért nem tudták, mi mihez tartozik, sőt az sem volt egyértelmű, hogy jók-e az arányok. Osváth Zsolti a végén már Sárközi Ákosért kiáltott segítségért.

 

De nem csak ők bukdácsoltak a konyhában. Miután Geszler Dorottya és Kollányi Zsuzsi előnyként készen megkapták a linzertésztát, Ákos séf nagyon kiakadt, amikor meglátta, hogy még így is elrontották a süteményt. Ráadásul az első kukába dobott adag után a második is ugyanott landolt.

 

A ValóVilág villájában ezen a héten sem állt meg az élet, sőt. VV Ricót a villatársainak kellett felkanalaznia a földről a zuhanyzóban. Ricóra anyaszült meztelenül, a földön fekve talált rá a többi lakó, végül VV Barnának sikerült lábra állítania, amit VV Rico sírva köszönt meg.

 

A kiválasztott villalakók elolvashattak pár hozzászólást, amiket a közösségi médiában kapott VV Melina. A lány a hozzászólásokat olvasva elsírta magát:

 

A kommentek a 2022-es X-Faktor győztesére is nagy hatással vannak. Solyom Berni több hónapnyi kőkemény munka és őrületes siker után visszatért az erdélyi fenyvesek közé, gyergyószentmiklósi otthonában látogatta meg a Fókusz stábja. A 17 éves lány elképesztő utat tett meg az elmúlt fél évben. Nyíltan beszélt arról is, hogy milyen hatással vannak rá a negatív kommentek, és hogy egy óriási döntés előtt áll az egész család.

 

#Bulvár#ValóVilág#A Konyhafőnök VIP#tanárok#elbocsátás#oktatás#Gazdaság#benzin#hiány#ma

Címlapról ajánljuk