Bulvár

Megfejthették a királyi család Meghan Markle-nek küldött titkos üzenetét

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2022. augusztus 6. 8:33

Meghan Markle 41. születésnapja sem múlt el furcsaságok nélkül. A hercegné és férje körül évek óta szinte szüntelenül áll a bál. A közösségi médiában szőtt megfejtések szerint a királyi család kedves szavak helyett méretes hátba szúrással ajándékozta meg a hercegnét. 

Mióta Meghan Markle és Harry herceg 2020-ban úgy döntöttek, hogy hátat fordítanak a királyi életvitelnek, 2021-ben pedig egy tévés interjúban nyíltan rasszizmussal és zaklatással vádolták meg a királyi családot. Gyakorlatilag folyamatosan jelennek meg cikkek és botránykönyvek a sussexi hercegi pár és a palota közötti feszültségekről, elhidegülésről, barátságos vagy barátságtalan gesztusokról. 

Meghan Markle augusztus 4-én lett 41 éves, így a királyi család életét követők előre fenhették késeiket: lesz köszöntés? Ha igen, hogyan? Egy képpel vagy többel? Egy régi vagy egy új felvétellel? Előrukkolnak valamivel a királyi családból kiugrott házasok? Az amerikai Elle cikke szerint a valamiféle rejtett üzenetre váróknak igazuk lehetett. A lap szerint a királyi család tagjai a jeles napon ritka betekintést engedtek a sussexi hercegné jelenlegi helyzetébe, legalábbis abba a verzióba, amit a nyilvánossággal láttatni akarnak. Károly herceg és Kamilla hercegné, illetve Katalin hercegné és Vilmos herceg is Meghan Markle nagy napját ünneplő posztokat osztottak meg a közösségi médiás felületeiken. Mivel a sussexi pár már nincs jelen a közösségi médiában, így érthető módon ezekre nem reagáltak.

A királynőt képviselő The Royal Family Instagram-oldalon még nem osztottak meg posztot Meghan Markle születésnapja alkalmából. Ez elég furcsa annak fényében, hogy Meghan hercegné az Oprah Winfrey-nek adott páros interjúban azt mondta: kifejezetten jó a kapcsolata a királynővel, aki számos kedves gesztussal segítette őt új élethelyzetében. Harry herceg áprilisban a Today Show-ban beszélt arról, hogy nagyon különleges kapcsolatban áll nagymamájával.

Olyan dolgokról beszélünk, amikről ő senki mással nem tud beszélni

– fogalmazott a herceg.

A Károly herceget és Kamilla hercegnét képviselő The Clarence House Instagram-oldalon posztot nem, mindössze egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriban közzétett minimalista köszöntést ért meg a születésnap. Twitteren ennél egy fokkal nagyvonalúbbak voltak, azonban nem cifrázták a dolgot,  mindössze boldog születésnapot kívántak Meghan Markle-nek:


Csak az összehasonlítás kedvéért, így köszöntötték Katalin hercegnét 40. születésnapja alkalmából idén januárban:


Harry herceg a már említett, Today Show-s interjúban utalt arra, hogy még mindig kissé fagyos lehet a viszonya apjával és bátyjával. Hoda Kotb arról érdeklődött a hercegnél, hogy hiányzik-e neki az otthoni családja. „Igen, azt hiszem, különösen az elmúlt két évben. A legtöbb embernek nem hiányzik a családja?” – válaszolta Harry herceg, a riporter azonban nem engedte kifarolni és egyenesen rákérdezett: hiányzik neki testvére vagy apja? Harry herceg azonban elzárkózott és így válaszolt: 

Nézze, jelenleg itt vagyok, ezekre a srácokra [az Invictus Játékok versenyzőire] és ezekre a családokra koncentrálok, és mindent, amit csak tudok, 120 százalékot adok nekik, hogy biztosítsam, hogy életük legnagyobb élményét éljék át. Én erre koncentrálok

– csusszant ki a riporter kezei közül a herceg, aki hozzátette: amikor hazamegy Kaliforniába, akkor pedig a családjára, feleségére és gyerekeire fog összpontosítani.

A Harry herceg és az apja közötti esetlegesen javuló kapcsolatok jeleként egy királyi forrás a BBC-nek azt mondta: Károly találkozott Meghan hercegné és Harry herceg lányával, Lilibettel a pár júniusi, angliai útján. A forrás szerint Károly herceg elérzékenyült, mivel ekkor először látta élőben unokáját. Az érzelmes találkozóról szóló cikk akkortájt jelent meg, amikor kiderült, hogy a palota nem osztja meg a Meghan Markle elleni zaklatási vizsgálat eredményeit. A US Weekly információi szerint ezek tisztázták a hercegnét, aki csalódott volt, hogy a dokumentumot a nyilvánosság nem láthatja.

Meghan tisztességes főnök, és soha senkit nem zaklatott, aki neki dolgozott a palotában

 – mondta a US Weekly forrása, aki szerint a hercegné boldog, hogy tisztázták a nevét, a pár pedig alig várja, hogy maguk mögött hagyják az esetet, és boldogan folytathassák az életüket Montecitóban. A lapnak egyébként egy másik forrás is megerősítette, hogy a sussexiek szerették volna, hogy a vizsgálati anyag nyilvános legyen.

Vilmos hercegék sem szenteltek Instagram-posztot a nagy napnak, Károlyékhoz hasonlóan egy 24 órán át elérhető Insta-sztoriban, úgyszintén a legszükségesebbekre korlátozva köszöntötték Meghan hercegnét.

Boldog születésnapot kívánunk Sussex hercegnéjének!

– írták. A Twitterjükön mindez így nézett ki:

Erzsébet királynő júniusban ünnepelte platinajubileumát, amelyre az évek óta a tengerentúlon élő sussexiek is hazatértek. Igaz, a közelben voltak: Hollandiából, az Invictus Játékokról utaztak Londonba. Bár sokan azt várták, hogy a család nyilvánosan összeborul vagy rosszízűen odaszúr egymásnak, nem ez történt. Meghan Markle és Harry herceg mindössze egyetlen nyilvános eseményen, egy hálaadó misén jelentek meg, a születésnapi üdvözletekhez mellékelt képek ekkor készültek. A nyári látogatáson ünnepelte első születésnapját a sussexi hercegi pár kislánya, Lilibet Diana. Az ünnepségen azonban Vilmos herceg és családja nem volt ott. Egy, a királyi családhoz közel álló forrás az Entertainment Tonightnak elmondta: távolmaradásukkal nem akarták megsérteni az ünneplő családot, véletlen, hogy éppen Lilibet születésnapján volt egy walesi elfoglaltsága Vilmoséknak. A két házaspár nem fényképezkedett együtt együtt a júniusi látogatáson és arról sem érkeztek hírek, hogy a sussexiek ottléte alatt közösen töltöttek volna el időt. 

A királyi család születésnapi nyilvános születésnapi üzenetei tömörek, civilizáltak és udvariasak. Az Elle szerint lehetséges, hogy bennfentes források a következő napokban beszélni fognak arról, hogy a család privát életében hogyan ünnepelte meg Meghan hercegné születésnapját. Azonban közvetlenül a királyi családtól származó részletek nem túl valószínűek. Elvégre a királyi család régi alapelve éppen az, hogy soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj.

Kifütyülés és Szibéria

Nem ilyen mértéktartóak a hercegné életét nagyítóval figyelő Reddit-felhasználók. A 13 300 tagot számláló SaintMeghanMarkle tematikus csoportnál érdemes megjegyezni, hogy abból az alapállásból indítanak, hogy a hercegné behálózta a nem túl jó képességű herceget, egyébként pedig nem is igazi feminista. A követők egyenesen Markle Snarkle néven emlegetik a hercegnét, vélt kígyó-természetére utalva. Ők szúrták ki, hogy tavaly a királynő (illetve az őt képviselő közösségi média-fiókok) még tisztességesen felköszöntötték Meghan Markle-t és felvetették: mi lesz, ha Harry herceget szeptemberben felköszönti nagyanyja?!

A csoportban felmerült egyik legnépszerűbb magyarázat szerint a Károly, illetve Vilmos által a gratulációhoz választott, a Szent Pál katedrálisban készült képek üzenetet hordoznak

A hálaadó szentmisén a sussexieket távol ültették a királyi család vezető tagjaitól: nem elég, hogy a másik oldalra, hanem a második sorba. Állítólag ezen Harry herceg is eléggé felhúzta magát. A reddites közönség ezt a helyzetet szokta Szibéria néven emlegetni:

Születésnapján is állt a bál Meghan Markle körül
Fotó: Victoria Jones / PA Images / Getty Images

Ez önmagában kellemetlen emlék lehet a hercegnének, hát még az, hogy amikor kifelé tartottak a templomból, kifütyülték őket, míg a királyi család más tagjait ováció köszöntötte:


A hercegné ellendrukkerei örömmel konstatálták, hogy a választott képek ezen a napon készültek, akkor, amikor az egyik Reddit-felhasználó szerint

nem kapott semmit, megpróbált nagy belépőt rendezni, de úgy távozott, hogy nem vett részt az ebéden, és olyan nagyon feszültnek és hamisnak tűnt. Ez a nap gyalázatosan fog élni a sussexiek történelmében, és engem tetőtől talpig borzongat, hogy ezeket a fotókat választották a születésnapi jókívánságokhoz.

Más azonban hűtötte a kedélyeket és arra hívta fel a figyelmet, hogy vélhetően a hercegné legutóbbi olyan nyilvános szerepléséről választottak képet, amin a családdal együtt vett részt. 

A furcsaságok szétszálazása egy másik vonalon is elindult. A YouTube egyik legismertebb testbeszéd-szakértője sosem titkolta, hogy gesztusai, viselkedési alapján nem tartja hitelesnek a hercegnét. Legújabb videójában arról beszél, hogy a People magazin valószínűleg jól megtrollkodta születésnapján a hercegnét, címlapjára ugyanis Katalin hercegnét helyezte:


A youtuber szerint az egyébként Meghan Markle-pártiként számon tartott People így próbálta meg gázlángolni, azaz pszichológiailag befolyásolni, nyomás alá helyezni a hercegnét. A videóban végigveszi a vonatkozó címlapokat, ezek alapján a People éveken át valóban támogatóan mutatta be a hercegnét, majd a családi konfliktusokban olyan narratívával közölt cikkeket, amelyek alapján a hercegné tűnt az áldozatnak, barátai ebben a lapban szólaltak meg (névtelenséget kérve) Meghan Markle védelmében. Ráadásul gyakran vontak párhuzamot közte és néhai anyósa, Diana hercegnő között. Tavaly óta azonban a hercegné szinte teljesen eltűnt a lapból, a youtuber szerint azért, mert az ő és megbízott PR-cége, a Sunshine Sacks már nem koncentrálhat a brit piacra. Szerinte talán emiatt kerülhetett a címlapra éppen a hercegné születésnapján Katalin hercegnő, vagy azért, mert a lap valamilyen exkluzív anyagot akart, a pár pedig visszautasította őket, így pedig kiestek az újság kegyeiből. 

Az emlegetett platinajubileumról az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Kristy Wigglesworth / Pool / Getty Images

#Bulvár#meghan markle#születésnap#sussex hercegnéje#katalin hercegné#brit királyi család#ma#Külföld

Címlapról ajánljuk