Bulvár

Meghan Markle-botrány: „Ha a jelentés nyilvánosságra kerülne, vérfürdő lenne minden oldalon”

rtl.hurtl.hu

2022. június 25. 16:27

Eltüntették a jelentést arról, hogy Meghan Markle hogyan zaklathatta a palota munkatársait. De kit védenek így? Szakértők szólaltak meg.

„Vérfürdő lenne” belőle, ha a Buckingham-palota nyilvánosságra hozná a személyzet által Meghan Markle sussexi hercegné ellen felhozott zaklatási vádakkal kapcsolatos vizsgálat eredményeit – derül ki a Newsweek The Royal Report című podcastjának legújabb epizódjából, amelyben két, a brit királyi családdal foglalkozó újságíró, Jack Royston és Kristen Meinzer beszélget.

Harry herceg felesége, az amerikai Meghan Markle ellen nem sokkal az után fogalmazódtak meg zaklatási vádak, hogy a pár interjút adott Oprah Winfrey-nek. A The Times című lap közölt egy levelezést, amely a Kensington-palota korábbi sajtótitkára, Jason Knauf és Vilmos herceg személyi titkára közt zajlott. Knauf egyebek mellett azt írta – mindössze öt hónappal a pár esküvője után –, hogy a hercegné egy év alatt két személyi asszisztenst is ki tudott utálni a háztartásból (az angol eredetiben a bully kifejezést használják a zaklatásra).

„Úgy tűnik, a hercegnének feltett szándéka, hogy mindig szem előtt tartson valakit. Zaklatja Y-t [név törölve] és igyekszik aláásni az önbizalmát” – folytatódott az e-mail. „Egymás után érkeznek a jelentések olyan emberektől, akik szemtanúi voltak Y-nal szembeni, elfogadhatatlan viselkedésének“. Meghan Markle stábja úgy reagált, hogy a szivárogtatás egy tervezett rágalomhadjárat része, amely félrevezető és rendkívül káros, illetve sajnálatosnak nevezték, hogy egy komoly lap hitelt adott ezeknek a dezinformációknak.

A Buckingham-palota ugyanakkor komolyan vette a vádakat és vizsgálatot indítottak – a hivatalos közlemény szerint azért, mert aggasztónak találták a sussexi hercegi pár korábbi alkalmazottai által megfogalmazott állításokat. A jelenlegi és korábbi alkalmazottak meghallgatásával készült vizsgálat eredményét eredetileg a 2021-2022-es pénzügyi évről szóló hivatalos udvari jelentésben tervezték közzétenni, de ez – a Sunday Times beszámolója szerint – valamiért megváltozott. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.

Jack Royston a Newsweek podcastjában úgy fogalmazott: valószínűleg azért, mert az eredmények publikálása minden félre rossz fényt vetne. „Úgy gondolom, hogy ha a jelentés nyilvánosságra kerülne, abból vérfürdő lenne minden oldalon, és senki sem jönne ki jól belőle” – mondta. „Szerintem a Buckingham-palota egyetlen pillantást vetett erre, és rájött, hogy »szörnyen fogunk kinézni«. Ha minden egyes állítás nyilvánosságra kerülne, akkor szerintem olyan sárdobálás lenne belőle, ami mindenkit bemocskolna.” – fogalmazott Royston.

Nyitókép:  Samir Hussein / WireImage / Getty Images

#Bulvár#meghan markle#királyi család#harry herceg

Címlapról ajánljuk