Bulvár

Meghan Markle 15 legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit

rtl.hurtl.hu

2022. június 19. 12:10

A sussexi hercegné friss levegőt hozott a királyi családba: egy kicsit másképpen sminkel, egy kicsit más frizurákat és más stílusú ruhákat hord, mint amit megszokhattunk. Meghan Markle néhány év alatt igazi stílusikon lett. Bemutatjuk 15 legszebb összeállítását.

Korábbi cikkünkben felfedtük, hogy néha még a stylistok és szépségguruk hada által segített Meghan Markle is elkövet öltözködési bakikat. Az apró makulák mellett azonban kétség sem fér hozzá, hogy a sussexi hercegné úgy érkezett meg a királyi családba, mint a friss levegő: stílusa fiatalos, modern, mégis elegáns és időtlen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ha a hercegné nyilvánosan mutatkozik egy ruhadarabban, abból pillanatokon belül hiány lesz a boltokban. 

Harry herceggel közös eljegyzési fotóján Meghan Markle egy 75 ezer dolláros, átszámítva mintegy 28 millió forintos Ralph and Russo estélyit viselt. Egyesek szerint kicsit olyan a fotó, mint egy parfümreklám, a ruha azonban valóban káprázatos:


Bár Meghan Markle menyasszonyi ruhája megosztotta a hozzáértőket, a második menyasszonyi ruhának is nevezett, az esti fogadásra felvett Stella McCartney darab egyöntetű elismerést vívott ki. A liliomfehér, kreppselyem ruha szabadon hagyta a hercegné vállait és hátát, nyakrésze azonban magasan záródott. Meg nem erősített hírek szerint a ruha 80 ezer fontba, tehát nagyjából 37,8 millió forintba került. Az ifjú feleségen ugyanaz a kék talpú, egyedi tervezésű Aquazzura cipő látható, amelyet fő Givenchy ruhájához is viselt. Az összeállítás egyik legemlékezetesebb darabja a néhai Diana hercegnő akvamarin gyűrűje. 

meghan markle legjobb pillanatai
Sussex hercegnéje és újdonsült férje esküvőjük után a Károly herceg által adott fogadásra tartanak 2018. május 19-én. – Steve Parsons / WPAPool / Getty Images
meghan markle legjobb pillanatai
Meghan Markle újján a néhai Diana hercegnő akvamarin gyűrűje látható. – Fotó: Steve Parsons / WTAPool / Getty Images

Meghan Markle első, már sussexi hercegnéként jegyzett nyilvános megjelenése az apósa, Károly herceg 70. születésnapja alkalmából rendezett kerti összejövetel volt. A hercegné fülében az a Cartier fülbevaló csillogott, amelyet esküvőjén is viselt. Az 590 fontos (átszámítva nagyjából 274 ezer forintos) Goat ruhájához a meleg, nyári időjárás és később ismertté vált szokásával szemben harisnyát is felvett. Kalapját a királyi család kedvenc fejfedő-alkotója, Philip Treacy alkotta. Meghan Markle házasságkötése után leggyakrabban pasztell színeket viselt.

Meghan Markle tíz legjobb öltözködési pillanata
Púderrózsaszínben, highlighterrel. – Fotó: Dominic Lipinski / PA Images / Getty Images

Minden irányból:


A hercegné egy vállát szabadon hagyó, rózsaszín ruhában érkezett a királynő tiszteletére rendezett, Trooping the colour néven ismert katonai parádéra, mindössze három héttel esküvőjük után. A királyi család viszonylag ritkán jelenik meg együtt a nyilvánosság előtt, a parádén viszont évről-évre hintókból integetve köszöntik az alattvalókat. A fáradt rózsaszín ruha a Carolina Herrera divatház munkája, a kalap pedig természetesen Philip Treacy-é. 

Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
A hercegné bal kezén megcsodálható eljegyzési gyűrűje, amelyet Harry herceg tervezett. – Fotó: James Devaney / FilmMagic
Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
Itt már a Buckingham palota erkélyén állnak. – Fotó:  Max Mumby / Indigo / Getty Images

Szintén nagy sikert aratott az a csónaknyakú, sárga Brandon Maxwell ruha, amelyet ugyancsak nem sokkal házasságkötésük után, 2018 júliusában vett fel egy olyan eseményre, ahol a királyi család tagjaiként találkoztak a Nemzetközösség ifjúságának képviselőivel.

Meghan Markle tíz legjobb öltözködési pillanata
Fotó: Yui Mok / WPA Pool / Getty Images

A hercegné megújította a királyi kismamák divatját is. Egyik legemlékezetesebb öltözékét az Endeavour Fund díjátadójára vette fel, a Givenchy inghez és magasderekú szoknyához ismét egy Aquazzura magassarkút vett fel. 

Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
Laza eleganciája miatt dicsérték a kismamát, joggal. – Fotó: Karwai Tang / WireImage / Getty Images

A hercegné a mintáktól sem ijedt meg kismamaként. Egy, az elvarázsolt erdőt megjelenítő Oscar De La Renta ruhában érkezett az Old Vic nevű színházba, amely az Egyesült Királyság legrégebben működő színháza. A ruhához egy zöldes, hasított bőr csizmát és egy pár, színben harmonizáló kesztyűt választott. 2019 februárjában vagyunk, az időjárás indokolta a réteges öltözködést.

Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
Kint. – Fotó:  Ben Birchall /PA Images / Getty Images


A család 2019 májusában mutatta be a világnak legifjabb tagját, Archie Harrison Mountbatten-Windsort. A friss édesanya természetes megjelenését sokan dicsérték. A kétsoros gombolású ruhához a hercegné egy barna Manolo Blahnik cipőt és egy szinte alig látható, türkiz díszítésű Jennifer Meyer aranyláncot választott. 


A friss édesanya sötétkék összeállításban érkezett élete második Trooping the colour parádéjára (ez volt az utolsó alkalom, hogy hivatalosan is tiszteletét tette, a 2022-es eseményen ott volt, de csak lesifotók készültek róla.) Meghan Markle ekkor már anyasági szabadságát töltötte, a királynő születésnapjával azonban kivételt tett és személyesen is együtt örült a királyi családdal. A felvonulásra egy sötétkék, rövidujjú – egy sötétkék boleróval kiegészített – Givenchy ruhában érkezett, amelyhez egy Noelle Stewart kalapot választott. Sokakban felmerült, vajon miért lehetett nála bőrkesztyű, egyes lapok szerint éppen kisgyermeke miatt, higiéniai okokból. 

Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
A szokásos fogatozás. – Fotó:  Samir Hussein / WireImage / Getty Images
Meghan Markle x legjobb öltözködési pillanata, amikor túlragyogott mindenkit
Itt már az erkélyen állnak, a hercegné levette a sötétkék köpenyt. – Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images

Meghan Markle házasságkötése előtt színésznőként dolgozott, így vélhetően otthon érezte magát az Oroszlánkirály feldolgozásának 2019 júliusi, londoni premierjén. A hercegné ekkor még mindig anyasági szabadságát töltötte, nem vállalt nyilvános szerepléseket, részvételét így jelentős érdeklődés övezte. A bemutatóra egy fekete, Jason Wu ruhában és egy pár fekete Aquazzura cipőben érkezett férjével. A bemutatón a Nala oroszlánhölgy hangját kölcsönző Beyoncé melegen üdvözölte a hercegnét, akit egyszerűen „hercegnőmnek” szólított. 

Meghan Markle tíz legjobb öltözködési pillanata
A hercegné szívesen visel sötétebb színeket. – Fotó: Samir Hussein / WireImage
Meghan Markle tíz legjobb öltözködési pillanata
A talpakon látható arany ananász a hercegné egyik kedvenc lábbelimárkájának, az Aquazzurának a logója. – Fotó:  Max Mumby / Indigo / Getty Images

A pár 2020 elején jelentette be, hogy hivatalosan különválnak a királyi családtól, azaz személyes kapcsolataik megőrzése mellett a jövőben nem kívánnak a királyi család dolgozó tagjai lenni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a sussexi hercegi pár megőrizte címét (hiszen azt a születés adta Harrynek hercegnek), azonban hivatalos eseményeken vagy patrónusként nem képviselik a koronát. A szakítás előtt a pár egy utolsó szereplési körutat elvállalt. Bár Meghan Markle öltözködését korábban rengeteg kritika érte (például olyan egetverő ügyek miatt, mint hogy gyakran harisnya nélkül, esetleg szájfényben vagy highlightert használva, esetleg túlságosan magas sarkú cipőben jelent meg), utolsó három szereplésének mindegyikén olyan ruhát vett fel, amelyek pozitív értékelést kaptak a hozzáértőktől. 

Az első ez a türkizkék Victoria Beckham ruha volt, amelynek különlegességét a hátulján végigfutó cipzár adta. A brit tervező kreációja 1825 fontba (nagyjából 863 ezer forint) került, azonban miután a hercegné megjelent benne, szinte pillanatokon belül elkapkodták az összeset. A pár az Endeavour Fund díjkiosztójára érkezett. 

meghan markle legjobb pillanatai
Egyszerű, alulra pozicionált lófarok, középen elválasztott haj és harmonizáló kiegészítők. – Fotó:  Samir Hussein / WireImage

Aznap született meg a híres esernyős kép is:

meghan markle legjobb pillanatai
Egyébként egész este csak mosolyogtak egymásra, minden képen nagyon boldogok. – Fotó:  Samir Hussein / WireImage / Getty Images

A búcsúkörúton a pár összehangolta öltözködését, a legegyértelműbb példa azonban második szereplésük volt. A sussexiek a Mountbatten Zenei Fesztiválon vettek részt, Harry hercegnek ez volt az utolsó nyilvános szereplése a királyi tengerészgyalogság főkapitányaként. A herceg ennek megfelelően díszegyenruhát öltött, felesége Safiiya ruhájának színe pedig tökéletesen harmonizált az egyenruha vörösével.  

Harry hercegnek a királyi családból való kiválás részeként le kell mondania minden tiszteletbeli katonai kinevezéséről és többet nem viselheti egyenruháját nyilvános eseményeken. Sajtóhírek szerint a megegyezés ezen pontja kifejezetten rosszul érintette a herceget.

meghan markle legjobb pillanatai
Meghan Markle egyik legnagyobb közönségsikernek számító ruhájában férje, Harry herceg mellett. – Fotó:  Karwai Tang / WireImage / Getty Images
meghan markle legjobb pillanatai
Tökéletes manikűr a tökéletes táskához. – Fotó: Karwai Tang / WireImage / Getty Images

A pár 2020 márciusában jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt a királyi család dolgozó tagjaként, a Westminster apátságban. Az itteni mise volt az utolsó közös szereplésük a királyi családdal. Nem meglepő, hogy sokan arra számítottak, hogy Meghan Markle valamilyen önmagán túlmutató, esetleg botrányos ruhában jelenik meg. Nem így történt. A hercegné egy smaragdzöld, köpennyel kiegészített Emilia Wickstead ruhában, egy hozzáillő, William Chamber kalapban, kezében egy Gabriela Hearst táskát tartva jelent meg. Ha mindenképpen valami üzenetértékűt szeretnénk felfedezni: a hercegné szokásától eltérően harisnyát viselt és kizárólag brit tervezők munkáira esett a választása.

meghan markle legjobb pillanatai
 Meghan Markle részt vesz a  nemzetközösségi nap alkalmából tartott istentiszteleten a Westminster apátságban 2020. március 9-én Londonban. – fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images

A képen a hercegné által szívesen hordott, hópehelyt formázó gyémánt fülbevaló is jól látszik (amely egy kanadai műhely munkája).

meghan markle legjobb pillanatai
A kezében tartott Gabriela Hearst táskának sajnos csak a füle látszik. – Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images

A pár két év kihagyás után az Invictus Játékokra utazott együtt Európába. A veteránoknak rendezett sportversenyt Harry herceg alapította, 2022-ben Hollandiában rendezték meg. Együtt vettek részt a nyitóceremónián, ahol elsőként a hercegné lépett színpadra, ő konferálta fel férjét.

Meghan Markle egy ujjatlan, Khaite body-t, egy TBC fekete nadrágot és egy pár Manolo Blahnik cipőt viselt. A legszembetűnőbb kiegészítő a hercegné Cartier Juste un Clou arany nyaklánca, amelyet 57 apró gyémánt ékesített. Az ékszer ára 12 800 font, tehát nagyjából hatmillió forint.

meghan markle legjobb pillanatai
Egyszerű, de nagyszerű. – Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images

Ez a kép is hasonlóan nagyot futott, mint a korábbi esernyős:

meghan markle legjobb pillanatai
A királyi család magasabb rangú, úgynevezett dolgozó tagjai ilyen gesztusokat nem engedhetnének meg maguknak a nagyközönség előtt. – Fotó: Chris Jackson / Getty Images for the Invictus Games Foundation

Itt pedig a bizonyíték: a hercegné harisnyát viselt:

meghan markle legjobb pillanatai
Trapéznadrág harisnyával. – Fotó: Karwai Tang / WireImage / Getty Images


Nyitókép:  Anwar Hussein / WireImage / Getty Images

#Bulvár#meghan markle#ruha#harry herceg#invictus játékok#givenchy#cartier#ma

Címlapról ajánljuk