Bulvár

A leggazdagabb influenszerek akár egy magyarországi kastély árát is megkeresik egyetlen poszttal

rtl.hurtl.hu

2022. június 5. 17:47

Ma már szinte természetes, hogy a közösségi oldalakon aktív influenszerek lettek korunk két lábon járó „hirdetőoszlopai”. A legmenőbb hírességek nem kevés pénzt kérnek el azért, hogy arcukkal és nevükkel adják el a legnagyobb világmárkák termékeit. A legolcsóbb poszt 100 millió forintnak megfelelő dollárnál is több – ez elsőre soknak tűnik, ám ezek az emberek százmilliókhoz jutnak el üzeneteikkel.

A reklámipar nagyon sokat változott az elmúlt évtizedekben, ma már kézenfekvő, hogy aki sok emberhez akar eljutni a termékével, annak az interneten is hirdetnie kell magát. A közösségi oldalak ezen belül kiemelten fontosak. Az adatok szerint naponta átlagosan majdnem két és fél órát töltenek el az emberek a social platformokon, miközben tíz évvel ezelőtt ugyanez a szám még csak másfél óra volt. 

Közben a világsztárokat százmilliók követik. A három legnépszerűbb híresség az Instagramon Cristiano Ronaldo, Kylie Jenner és Lionel Messi, nekik összesen 1,1 milliárd követőjük van. Ezzel a világ népességének csaknem hatodához eljutnak az üzeneteik, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy elég nagy reklámértéke van minden egyes bejegyzésüknek. Az ilyesmire a reklámszakma is felfigyel, így nem véletlen, hogy a legtöbb márka ma már hirdetési felületként tekint a közösségi oldalak felkapott felhasználóira.

Azonban éles különbség van a „hétköznapi” influenszerek, és az influenszerként is fellépő világsztárok között, hiszen ők egyetlen posztjukkal nem százezrekhez, vagy milliókhoz, hanem százmilliókhoz érnek el pillanatok alatt. Ennek viszont borsosan meg is kérik az árát. Jöjjenek hát azok, akik a legtöbb pénzt kapják egy-egy bejegyzésük után.

Cristiano Ronaldo: 315 millió – 358 millió forint

 Lars Baron / Gettyimages

A Manchester United ötszörös Aranylabdás támadója eddigi pályafutása alatt 32 trófeát nyert, ötször diadalmaskodott csapatával a Bajnokok Ligájában, a portugál válogatottal pedig a 2016-os Európa Bajnokságon nyert aranyérmet. Ronaldo kétségkívül korunk legjobb focistája, és egyben egyik legismertebb embere, akiről nem csak a fociszurkolók tudják, hogy kicsoda. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy több mint 440 millió követője van az Instagramon, ezért alaposan zsebbe kell nyúlnia annak, aki a portugál szuperklasszissal hirdettetné magát. Egy poszt akár 350 millió forintnál is többe kerülhet. Ronaldonak egyébként e nélkül sincsenek megélhetési gondjai, néhány éve a Fókusz számolta ki, hogy a focizseni óránként 1 millió forintnál is többet kereshet.

Kyle Jenner: 241 millió – 358 millió forint

 Frazer Harrison /Gettyimages

Az amerikai sztár mindössze 17 éves volt, amikor saját kozmetikai céget alapított, aminek többségi tulajdonát azóta már el is adta, potom 200 milliárd forintért. Emellett tervezőként több divatcéggel is együtt szokott dolgozni. Ilyenkor jól jön a csaknem 340 millió rajongó, hiszen elég egy jól megkomponált kép, egy jól időzített feltöltés és máris 34 magyarországnyi ember nézegetheti legújabb kollekcióját. Jenner már pályája elején valóságshow-szereplőként és influenszerként szerzett hírnevet magának.

 Lionel Messi: 233 millió – 358 millió forint

 Paris Saint-Germain Football/Gettyimages

Örök vita a fociszerető közönség körében, hogy ki a legnagyobb élő tehetség, Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi. Az argentin klasszisnak kétségtelenül több trófeát sikerült nyernie eddigi pályafutása alatt, mint Ronaldonak, 35-tel büszkélkedhet, ezek közül 4 Bajnokok Ligája diadal volt. Aranylabdája is több van, összesen hét. Instagram-követője viszont kevesebb van, mint a portugál zseninek, több mint 100 millióval, ami meg is látszik azon, mennyit kér el egy-egy posztért. Messi már megelégszik 233 millió forinttal is, miközben Ronaldo 315 alatt szóba sem állna velünk.

Selena Gomez: 227 millió – 358 millió forint

 Toni Anne Barson/Gettyimages

A mexikói felmenőkkel rendelkező énekes-színésznőnek nincs oka szégyenkezni. Gomez bár gyereksztárként kezdte, képes volt levetni magáról ezt a skatulyát, és nemcsak színészként, hanem zenészként is maradandót tudott alkotni, amit egy Grammy-jelölés is bizonyít. A magyarok számára különösen kedves lehet Round & Round című dala, aminek kémfilmeket idéző klipjét Budapesten forgatták, és eddig több mint 135 millióan látták a Youtube-on.


Önkifejezése nemcsak a zenei térben valósul meg, más kollégáihoz hasonlóan ő is gyarkan posztol divat, életmód és szépségápolás témában. Ha pénzért teszi, legalább 227 millió forintot elkér érte. 

Dwayne Johnson: 225 millió – 358 millió forint

 Jesse Grant /Gettyimages

A Sziklaként is ismert sztár nem színészként kezdte pályafutását, hanem édesapja és nagyapja örökségét követve, pankrátorként kereste kenyerét. Rögös út vezetett a sikerhez, 14 évesen még anyjával együtt kilakoltatták az otthonukból, 18 évesen pedig mindössze 7 dollár jelentette minden vagyonát. Arról, hogy végül hogyan jutott el a 20 milliós mozis csekkekig, itt olvashat bővebben. A filmsztárság azonban nem tette kényelmessé, jobban ki van pattintva, mint valaha, ennek megfelelően pedig szívesen reklámoz testépítéshez kapcsolatos termékeket. Ez sem olcsó, de már röpke 225 millió forinttól elérhető.

Kim Kardashian: 225 millió – 358 millió forint

 Dimitrios Kambouris/Gettyimages

Meglepő, de a nem ő a Jenner-Kardashian-család legdrágább posztolója, és még csak nem is neki van a legtöbb követője az Instagramon. Sokaknak meglepetés lehet, hogy nem fért be az első ötbe Kim Kardashian. Pedig ha valaki, ő aztán tudja, hogyan kell felhívnia magára a figyelmet, legalábbis erre utal legutóbbi MET-gálás fellépése.


Ha valaki inkább a neten hirdetne vele, akkor ehhez legalább 225 millió forintra lenne szükség. 

Ariana Grande: 221 millió – 358 millió forint

 NBC /Gettyimages

A világhírű énekesnő számos zenei díjjal büszkélkedhet, egyebek közt két Grammyt is bezsebelt, és vagy két tucatnyi Guinness-rekordot tart, például az ő az az énekes, akinek a legtöbb dala debütált az első helyen a Billboard 100-as zenei listáján. A szépséges énekesnő sokak példaképe, rengeteg ember bármit megadna, hogy olyan külsővel rendelkezzen, mint ő. Bármit viszont nem kell megadnia annak a szépségápolási cikkeket gyártó márkának, amelyik vele akar hirdetni, mindössze 221 millióra van szükség egyetlen olcsóbb poszthoz a népszerű énekesnő Instagram-oldalán. És, ha már népszerűség, ennek ára is van, méghozzá az, hogy többen megpróbáltak már visszaélni Grande fotójával. Legutóbb egy olyan, mint kiderült hamis fotó kezdett keringeni az interneten, ahol Oszama bin Ládennek ad puszit.

Beyoncé Knowles: 182 millió – 305 millió forint

 Larry Busacca/PW /Gettyimages

Beyoncén egyszerűen nem fog az idő. Több évtizede a zeneipar állócsillaga, és még mindig csak 40 éves, aki hiába van már régóta a pályán, elkerülték a botrányok, és inkább a tehetségével hódított. Nem meglepő, hogy rengeteg világmárka választja őt, hogy hirdessen nekik, és ehhez már 182 millió forint is elég . A többszörös Grammy-díjas énekesnő 2006-ban maga is saját divatmárkát alapított, amiben anyukája is segítette őt.

Khloe Kardashian: 173 millió – 289 millió forint

Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum / Vogue

Kim Kardashian húga és Klyie Jenner féltestvére szintén a Kardashian família életét bemutató valóságshow-nak köszönhetően robbant be a köztudatba. Ő a listánkon szereplő egyetlen ember, akit Donald Trump kirúgott, mégpedig egy a későbbi amerikai elnök által vezetett másik valóságshow-ból. A Gyakornok című műsorból hatodikként távozott.


Testvéreihez hasonlóan ő is érdekelt a divatiparban, ha valaki vele reklámozna, akkor ezért legalább 173 millió forintnak megfelelő összeget kellene fizetni.    

Kendall Jenner: 169 millió – 282 millió forint

 Axelle/Bauer-Griffin /GettyImages

Ismét valaki a Jenner-Kardashian családból teljesen leuralja ezt a listát. Kendall Jenner is ugyanabban a valóságshow-ban tűnt fel, mint testvérei és féltestvérei. Később Kendall modellkarriert épített, és a leghíresebb női fehérneműmárkák arca volt. 2017-ben a Forbes szerint ő volt a legjobban fizetett modell, ezzel nem kisebb nevet taszított le a trónról, mint Gisele Bündchent, aki előtte tizenöt évig vezette a listát. Ezek után nem meglepő, hogy legolcsóbb posztjáért 169 millió forintnak megfelelő dollárt kell fizetni.

Nyitókép: Gettyimages ( Dimitrios Kambouris, Aurelien Meunier – PSG, Kevin Winter)

#Bulvár#influenszer#influencer#ronaldo#cristiano ronaldo#messi#lionel messi#ariana grande#dwayne "the rock" johnson#dwayne johnson#kyle jenner#selena gomez#kim kardashian#beyoncé#justin bieber#kendall jenner#instagram#ma

Címlapról ajánljuk