Bulvár

Fotó: Ariana Grande Oszáma bin Ládent puszilgatja, de miért?

rtl.hurtl.hu

2022. május 17. 12:25

Egy olyan fénykép kering az interneten, amin a fiatal énekesnő éppen puszit nyom a volt Al-Káida vezető arcára. Sokan valódinak vélik a fotót, ugyanakkor többen megkérdőjelezték hitelességét. De mi az igazság?

Oszáma bin Láden volt a felelős a világ egyik legtragikusabb terrortámadásáért. 2001. szeptember 11. beleégett az emberiség emlékezetébe. Senki sem tudja elfelejteni a füstölgő tornyok, a becsapódó repülő látványát, és a kétségbeesett sikolyok hangját. De hogyan és miért kerülhetett ilyen közeli viszonyba Ariana Grande a hírhedt terrorista vezérrel?


A kép 2022 májusában jelent meg az interneten. Hiába tűnik azonban élethűnek, valójában két különböző alkalommal készült fotót szerkesztett egybe a rossz szándékú „alkotó” – írja a Newsweek

Az eredeti kép, amit az énekesnőről használtak, a 2016-os MTV Awardson készült, ahol akkori barátját, az azóta elhunyt Mac Millert puszilja arcon. Bin Ládenről pedig egy korábbi, archív felvételt használtak fel.

A kép valódisága már csak azért is megkérdőjelezhető, mert az énekesnő tizenhét éves volt, amikor a tálib vezetőt amerikai kommandósok – több mint öt évig tartó hajtóvadászat után – megölték Pakisztánban. 

Már egy ideje komoly kihívást jelent, hogy megkülönböztessük az eredeti felvételeket a – rossz szándékkal – módosított, szerkesztett tartalmaktól, és ez az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz a technológia fejlődése miatt.

Nyitókép:  David Crotty/Gettyimages

#Bulvár#ariana#ariana grande#osama bin laden#alkaida#terrorista#fénykép#puszi

Címlapról ajánljuk