Bulvár

Puzsér Róbert: Berki Krisztián nem ezt érdemelte, börtönben lenne a helye

Dévai LászlóDévai László

2022. május 7. 13:33

A kritikus szerint M. Richárd sem a halált érdemelte, még ha Berkivel ellentétben ő feketeöves bűnöző is volt.

Puzsér Róbert kritikus is reagált Berki Krisztián halálának hírére. Puzsér a Facebookon megosztott bejegyzésében azt írja, hogy bár perben és haragban állt Berkivel, mégis keserűséget érzett, amikor megtudja, hogy a botrányhős meghalt.

Bármilyen ártalmas és mérgező volt az a szerep, amit játszott, valaki játszotta azt a szerepet, és őt ki lehetett volna menteni a hazugságkonstrukció mögül, így azonban egyszer s mindenkorra elveszett a lehetősége annak, hogy szembenézzen önmagával. Talán nem volt nagy esélye a megtisztító katarzisra, de többé semennyi nincs – a magyarság pedig soha nem tudja meg, mely bűnözői, gazdasági és kormányzati körök döntései nyomán lett Berki Krisztiánból FTC-elnök, trash-celeb, közszereplő és főpolgármester-jelölt.

– írja Puzsér, aki Berkihez hasonlóan elindult a főpolgármesteri pozícióért a 2019-es önkormányzati választáson. 

A kritikus szerint Berki az arcát, az életét, a sorsát tette fel arra, hogy a magyar társadalmat a nagyvállalkozói státuszának és a luxuséletmódjának a hazugságával az elit ellen uszítsa. Puzsér a posztjában azt írja, Berkinek az a sors járt volna, hogy árufeltöltőnek jelentkezik az Auchanba.

Az a sors járt volna, hogy törvényes munkából középosztályos életet él. Ő ezt bizonyára büntetésnek érezte volna, mindenki más meg tudni véli, hogy ez amúgy helyesen így megy.

Tíz évre rá már ő is belátta volna. Csakhogy a felső tízezer büntetésnek érezné a luxusmentes életet – márpedig ez az a csoport, amelyikbe Berki Krisztián hazudta magát, és ez az a csoport, amelyik elhitette vele, hogy befogadta őt mint tiszteletbeli nagyvállalkozót – írja.

Puzsér véleménye szerint Berki Krisztián nem ezt érdemelte, inkább börtönben lenne a helye, mert „szélhámos, stróman és gazdasági bűncselekmények kifutófiúja volt”.

Szerinte az ugyancsak pénteken elhunyt M. Richárd sem ezt a sorsot érdemelte, de szerinte Berkivel ellentétben ő feketeöves bűnöző volt, így a magyarság vele kapcsolatban még érezhet is bizonyos elégtételt, hiszen ő legalább börtönbe került, és így precedensként szolgál arra, hogy bármit azért már mégsem lehet. Puzsér ugyanakkor hozzáteszi: M. Richárdot nem fogházba, hanem meghalni vitték. Szerinte ez az ügy megmutatta, hogyan zajlik az igazságszolgáltatás a féllegális Magyarországon.

Magyarország unortodox nemzetállam, amely illiberális szellemben nem jogállam: hozott is halálbüntetést, meg nem is – Brüsszel tiltja, de Magyarország megtalálja a módját. M. Richárd sem ezt érdemelte.

– olvasható a posztban. Puzsér Róbert teljes bejegyzése itt olvasható:

Nyitókép: Puzsér Róbert / YouTube

#Bulvár#berki krisztián#puzsér róbert#gyász

Címlapról ajánljuk