Bulvár

Schobert Norbert: Van, aki soványan is ronda

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 20:22

Korábbi párja egy porschés férfiért hagyta el. Feministának tartja magát, mert imádja a nőket.

Péntek este a Partizán vendége Schobert Norbert edző, életmódtanácsadó volt. A beszélgetésben Schobert Norbert egy Puzsér Róbert-idézetre is reagál. A kritikus úgy fogalmazott róla korábban: „Schobert mindig is ugyanez a kártékony kuruzsló volt, aki évtizedek óta ugyanezzel a tudománytalan szénhidrát-terrorral frusztrál agyon minden nőt és férfit, aki csak a közelébe kerül, hogy rájuk sózza a mocsok termékeit. Schobert Norbert velejéig soviniszta, fitnessfasiszta szélhámos – minden magyar ismeri őt.”

Schobert rávágta: igaz, hogy szénhidrát-terrorral frusztrál. „A szénhidrát-terror az életemnek az egyik fontos eleme” – mondta és hozzátette: nem akarja, hogy ennyi rosszat egyenek az emberek. Korábban viccből mondta magáról, hogy fitneszfasiszta, nem tartja annak magát. Viszont kijelentette:

Szénhidrát-terrorista vagyok.

Azt viszont cáfolta, hogy vacak termékei lennének vagy soviniszta lenne, szélhámosnak pedig főleg nem tartja magát. Arról is beszélt, hogy a személye valóban frusztrálja az embereket, de az elhízás is frusztrálja, mert élt benne, meggyalázták miatta, és van egy olyan meggyőződése, hogy az édesanyja is emiatt nevelte fel egyedül.

Egy másik Puzsér-idézetre reagálva derült ki, hogy a Norbi Update Facebook-oldalra nem ő tette ki azt a Ripost-cikket, amelyben a szódabikarbóna egészségre és daganatos megbetegedésekre gyakorolt hatásáról értekeztek. Schobert Norbi szerint a cikket egy olyan újságíró posztolta, akinek a Riposttal való együttműködése miatt volt hozzáférése az oldalához. Ahogyan azt a kommentet sem Schobert írta, amelyben visszatetsző szavakkal reagált egy Facebookon feltett kérdésre, ami arra vonatkozott, hogy mit lehet tenni, ha valakinek nincs pénze az update-alapanyagokra. Az fitneszszakértő szerint „Zolika”, az adminisztrátoruk írta ki, hogy „Bruce Willis óta tudjuk, hogy az élet drága. Sajnáljuk, de ha nincs rá pénzed, de mi nem a Vöröskereszt vagyunk.” Zolikát még mindig alkalmazzák, Schobert Norbert külön kiemelte, hogy szereti őt, de kommunikációs hibát követett el.

Elgondolkodott, hogy fejbe lövi magát

A beszélgetésből kiderült, hogy Schobert Norbert 1990-ben szerelt fel a rendőrséghez, „szegény élet volt”, de elhivatottságból választott a rendőri pályát. 1998-ban szerelt le, amikor elkezdett aerobikórákat tartani, egy este alatt keresett annyit, mint rendőrként egy hét alatt, „innentől kezdve más volt a dimenzió”. Miután hadnagyként elvégezte a főiskolát, felvették a jogi egyetemre és folytatta volna a rendőri hivatást,

ha a legjobb osztálytársam, a legjobb barátom nem lövi fejbe magát. Csak ő fejbe lőtte magát, anyagi okok miatt egyébként. A párja elhagyta egy gazdag vállalkozó fiáért, és magát okolta emiatt… Hát erre jó a szolgálati fegyver, egyébként másra nem jó. Akkor én elgondolkodtam azon, hogy elköszönök a rendőrségtől.

Elmondta, hogy neki is volt egy párja, aki elhagyta, „ő is lelépett egy porschés fiúval”, aki kiszólt a Porschéból, hogy „Norbikám, ne gyötörd magad, úgyse viszed semmire, egy hülye rendőr vagy.” Schobert megjegyezte, elgondolkodott, hogy ő is fejbe lövi magát, de „nem ennyire hülye”.

Gulyás Márton hozta szóba, hogy az életmódtanácsadó korábban azt mondta, hogy a militarizmussal tud szimpatizálni, ezzel kapcsolatban hangzott el, hogy Schobert Norbert visszahozná a sorkatonai szolgálatot. Szavai szerint nem olyan durván, mint régen, hogy például három hétig nem lehetett hazamenni, de „ha a fiúk bekerülnek egy katonai kiképzésre csak egy évre”, nagyon jó barátságok tudnak köttetni. A megfelelő pszichológiai vizsgálatokkal, évente orvosi ellenőrzéssel és a megfelelő lőkiképzéssel engedélyezné a civilek számára a fegyverviselést. Schbert Norbertnek három fegyvere van, de nem hordja őket sehová. 

Van Sig Sauer puskám, géppisztolyom, mindenem van. Sportlövő vagyok

– mondta. A fegyvereket otthon, páncélszekrényben tárolja, a gyerekek nem férnek hozzájuk. Néha beteszi őket a kocsiba, elmegy a lőtérre és lő. Szavai szerint a géppisztollyal való lövés visszahozza a fiatalságát, 18 éves katonai korszakát, „meg azt, amikor 25 éves főhadnagy voltam és tök jó érzés volt.”

Gulyás Márton rákérdezett arra, hogy miért jutott Schobert arra a megállapításra, hogy embereket a „megszégyenítés pedagógiájával” lehet a legjobban ösztökélni arra, hogy változtassanak. A fitneszguru szerint nála ez vált be, ő ebben nőtt fel, küzd a démonai ellen. Eltelt néhány év és rájött arra, hogy ez nem jó pedagógia.

Az embereket a távoli betegség problémája kevésbé izgatja, mint az, hogy hogyan fog nyáron kinézni a strandon. Ez tény. Ezért érveltem a külső megjelenéssel

– fogalmazott Norbi, majd leszögezte, hogy ma már nem tenne ilyet. A saját negatív élményeinek tudja be, hogy miért beszélt korábban döngő léptű feleségekről, akik tönkreteszik a házasságokat. „Lehet, hogy ez egy olyan becsípődés nálam, hogy apa nélkül nőttem fel és irigy voltam azokra, akiknek van apukája. Nekem nem volt, mert elhagyta anyukámat, anyukám 60 kilóról 100 kilóra hízott és annyi is maradt. Én is elhíztam, és lehet, hogy azt gondoltam, hogy ez is az oka annak, hogy sok nőt elhagynak. Ez hülyeség, ez a saját életemnek a tragédiája.” 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a beszélgetésben felidézték Schobert egyik korábbi, nagy port kavaró kijelentéseit, ő ezekkel szembesülve erős önkritikát gyakorolt, bocsánatot kért mindenkitől és azt mondta, hogy a jövőben mindenfajta testszégyenítéstől tartózkodni fog.

Van, aki soványan is csúnya

A beszélgetésben hosszan kitértek a vagyoni helyzet és az elhízás kapcsolatára. Schobert Norbert kitartott amellett, hogy mindenkinek van ideje napi 20-30 perce valamilyen testmozgásra, az egészséges táplálkozás pedig nem drágább, mint sokat, rosszul enni. Gulyás Márton idézte a Magyar Tudományos Akadémia 2015-ös kutatását, amely szerint a hasi elhízás leginkább a falvakban élő nőket érinti, erre a felvetésre Schobert Norbert azt mondta, hogy

hát azért van egy csomó szegény ország a világban, ahol a szegények nagyon soványak.

A magyar viszonyokkal kapcsolatban kiemelte, hogy nemcsak az anyagi helyzettől függ ez a kérdés, hanem a szülői mintától, az iskolázottságtól vagy éppen attól, hogy ki mennyire olvas, követi a médiát.

Schobert Norbert kifejezetten tagadta, hogy a megosztó kijelentéseit marketingszempontok motiválták, ezek nem tettek jót a forgalomnak. Felidézte, hogy volt olyan franchise-partnere, akinek nőtt a forgalma, másnak beköptek az üzletébe. Szerinte azért jutott idáig karrierjében, mert az igazat mondja, csak „szarul” mondja azt. 

Felmerült az is, hogy bár kritikái leginkább a nőket érintették, ő mégis feministának vallja magát. Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a feminizmus, azt válaszolta:

Nőimádatot jelent. Imádom a nőket, súlytól függetlenül imádom a nőket, anyámat is imádom, az összes nőt imádom alapvetően. Ha megsértem őket, akkor azért teszem, hogy jobbá tegyem az életét, de ez hülye eszköz, ezt már tudom.

A nemek közötti egyenlőségről szólva Schobert Norbert azt állította, hogy a nők egyenlőbbek a férfiaknál, mert többre képesek, mint a férfiak. Például tudnak szülni, gyereket kihordani, életet tudnak adni, ami szerinte csodás dolog.  A magyar nők egyenjogúságának kérdéséhez annyit tudott hozzátenni, hogy

egy csomó nőt lefogyasztottam, ettől többnek és jobbnak érezte magát és sikeresebb lett a munkájában, tovább tudott tanulni, nem közösítették ki, tudott sportolni, ennyit tudtam hozzátenni a női feminizmushoz.

A szakember nem tartotta jó iránynak a szépségnormák emlegetését, mert szerinte mindenkinek más tetszik: van, akinek a duci tetszik, van, akinek a sovány tetszik, „meg van, aki soványan is ronda.”

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: RTL Sajtóklub

 

 

#Bulvár#schobert norbert#partizán#Életmód

Címlapról ajánljuk