Belföld

Jön az özönvíz, nem javasolják, hogy vonattal utazzunk Ausztriába

rtl.hurtl.hu

2024. szeptember 12. 19:50

A következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt több vonalon is szünetelhet a vonatforgalom Ausztriában.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül a hétvégén, mert a következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt több vonalon is szünetelhet a vonatforgalom az országban – tudatta csütörtökön a MÁV.

Az ÖBB a nemzetközi utasoknak rugalmas jegyhasználatot biztosít, így bármelyik vonatra érvényes a menetjegy minden Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül közlekedő vonatra. Azok, akik szeptember 12-ig vásárolták meg jegyüket a szeptember 13-15. közötti időszakra, szeptember 12. és 18. között használhatják fel a jegyeiket. A későbbi utazást tervezőknek a meglévő jegyüket kezelési költség nélkül visszatérítik vagy kicserélik – olvasható a közleményükben.

A fenti időszakban bármelyik Ausztriát érintő járattal lehet utazni érvényes menetjeggyel, járathoz kötöttség nélkül. Amennyiben másik vonatot választanak, úgy új helyjegyet kell váltani, amit díjmentesen állít ki a vasúttársaság. Az utazást érintő intézkedésekről az osztrák vasút honlapján olvashatnak.

Nyitókép: Bécs főpályaudvar. Fotó: Avalon / Universal Images Group via Getty Images

 

#Belföld#ausztria#máv#öbb#vonat#Időjárás

Címlapról ajánljuk