IDŐJÁRÁS

Nem egyszerűen beindult, felrobbant az idei hurrikánszezon

Nem egyszerűen beindult, felrobbant az idei hurrikánszezon

3:34
HíradóTengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona – sosem látott még ilyen pokoli vihart Kanada
2022. szeptember 25. 17:10

Tengerbe mosta a házakat az őrjöngő Fiona – sosem látott még ilyen pokoli vihart Kanada

A hét elején még a karibi szigetvilágban pusztító Fiona tegnapelőttig hurrikánként tombolt, és tempósan közelített Kanada felé. A szakemberek szerint ilyen erős vihar még nem fenyegette az országot, a veszélyeztetett helyeken élőket ezért igyekeztek kitelepíteni vagy felkészíteni őket az ítéletidőre. A vihar végül időnként 160 kilométer per órás széllökésekkel érte el a szárazföldet, és rengeteg csapadékot zúdított a térségre. Az ott lakók közül többen azt mondták, hogy még sosem láttak ilyet. 
IdőjárásExtrém hidegből a hőségbe – II. Erzsébet uralkodása alatt gyökeresen megváltozott a klíma
2022. szeptember 9. 17:32

Extrém hidegből a hőségbe – II. Erzsébet uralkodása alatt gyökeresen megváltozott a klíma

A csütörtökön elhunyt uralkodó életében sokat látott. Mielőtt trónra lépett, a nagy hideg, és a pusztító légszennyezés okozott halálos időjárási jelenséget. A légszennyezés most is megmaradt, de halála előtt pár héttel már az extrém hőség szedte az áldozatokat az Egyesült Királyságban. Szimbolikus is lehet a két időjárási jelenség, egyben jól mutatja, hogy a fejlődéssel az emberiség egyik szélsőségből a másikba zuhan. 
IdőjárásÉletmentő, de nem mindenható a becsengetésre érkezett csapadék
2022. szeptember 8. 17:52

Életmentő, de nem mindenható a becsengetésre érkezett csapadék

Talán soha nem örülünk még annyira esőnek, mint az elmúlt másfél hétben, a történelmi szárazság hónapjai után. Az utolsó pillanatban érkezett esők reményt adhatnak az őszi vetésnek, a most érő gyümölcsöknek és a legelőknek is, de ahhoz még kevés volt az idő és a csapadék, hogy a mélyebb rétegekben is átnedvesítse a talajt. Mi várható a következő napokban?