Belföld

Kilép az óbudai városvezető frakcióból a Momentum

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 29. 15:28

A Momentum az érintettség látszatát is elkerülné Kiss László polgármester ügyében.

„A Budapest III. kerületében zajló ügyben a Momentum Mozgalom egyetlen tagja sem érintett, és az érintettség látszatát is el kívánjuk kerülni, ezért a Momentum elnöksége azt a döntést hozta, hogy az óbudai Momentum képviselői kilépnek az előzetes letartóztatásba került Kiss László vezette koalícióból” – közölte a Momentum csütörtökön a Telex cikke szerint.

A párt azt is hozzátette, számolnak azzal a forgatókönyvvel, hogy a korrupcióval vádolt óbudai polgármester helyére a Fidesz akar majd beülni. „A kerület nem maradhat vezetetlenül, mert akkor rövid időn belül a fideszes oligarcha-csoportok prédájává válhat” – írták.

Mint arról beszámoltunk, két hete letartóztatták Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét. A letartóztatott polgármester ügyvédje szerint Kisst 18 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Korábban arról is beszámolt az RTL Híradó: Kiss tagadja a vádakat. Két hónapja az alpolgármestert és egy önkormányzati cég vezetőjét is őrizetbe vették fiktív szerződések alapján kifizetett több mint 100 millió forint vesztegetési pénz miatt a III. kerületben.

Az ügyről az rtl.hu többször is beszámolt, ezeket a cikkeket alább lehet elolvasni:

#Belföld#óbuda#polgármester#momentum mozgalom#korrupció#frakció#kilépés

Címlapról ajánljuk