Belföld

A letartóztatott DK-s polgármester feleségének üzlettársával szerződött az óbudai önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 21. 9:07

Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét múlt héten tartóztatták le.

Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kiss Lászlót polgármesternek választották, írja a 24.hu.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten letartóztatták Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét. A letartóztatott polgármester ügyvédje szerint Kisst 18 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

A 24. hu azt írja: Kiss László, Óbuda letartóztatott DK-s polgármestere 2019-es megválasztása előtt, még 2016-ban aláírt egy cégbírósági nyilatkozatot, amelyben egy III. kerületi ingatlan tulajdonosaként székhelyhasználatot biztosított a Sight-Tech Hungary Kft.-nek. Mint a kormányközeli sajtó beszámolt róla, ennek a társaságnak a Demokratikus Koalíció politikusának felesége is tulajdonosa volt (a polgármester neje 2022-ben szállt ki a cégből) egy bizonyos Fischer László Pál ügyvezető-tulajdonos mellett.

Fischer 2019-ben, pár héttel Kiss László megválasztását követően, alapított egy másik társaságot is, az RF Production Hungary Kft.-t.

Ezzel a céggel ezután úgy kötött több millió forintért szerződéseket a Kiss László vezette óbudai önkormányzat, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával, írja a portál. Az óbudai önkormányzat által az RF Production Hungary Kft.-vel kötött szerződéseket le is foglalta a korrupció gyanúja miatt nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írtuk, vádalkut kötött az ügyészséggel Kiss László polgármester korábbi munkatársa. „Az kétségtelen tény, hogy a polgármester úr egy korábbi munkatársa egyezséget kötött az ügyészséggel, a saját érdekei mentén nyilvánvalóan, egy nagyon kedvező büntetési tételben állapodtak meg" – mondta el Zamecsnik Péter, a letartóztatott Kiss László ügyvédje.

Korábban az RTL Híradó beszámolt arról, hogy Kiss tagadja a vádakat. Két hónapja az alpolgármestert és egy önkormányzati cég vezetőjét is őrizetbe vették fiktív szerződések alapján kifizetett több mint 100 millió forint vesztegetési pénz miatt a III. kerületben.

 

Nyitókép: Nyitókép: Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere beszédet mond 2023. március 31-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#óbuda#kiss lászló#letartóztatás#korrupciógyanú

Címlapról ajánljuk