Belföld

Nem mond le a letartóztatott óbudai polgármester – ügyvédje szerint ezzel elismerné bűnösségét

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 22. 11:10

Kiss László végig akarja csinálni a büntetőeljárást, mert szerinte a terhelő vallomást tévő személy „előadása abszurd”.

Arról beszélt az őrizetbe vett óbudai polgármester ügyvédje, Zamecsnik Péter az ATV-nek, hogy Kiss László ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy az ügyészség gyanúsítása és a rá terhelő vallomást tevő személy „előadása abszurd”. Úgy véli, hogy

a polgármester a lemondásával lényegében elismerné a bűnösségét, ám Kiss végig akarja csinálni a büntetőeljárást, mert bízik abban, hogy a végén felmentik.

A gyanú szerint Kiss székhelyhasználatot biztosított a házában egy olyan cégnek, amiben a felesége mellett egy olyan személy is ügyvezető-tulajdonos volt, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól Kiss polgármesterré választása után.

Az ügyről az rtl.hu többször is beszámolt, ezeket a cikkeket alább lehet elolvasni:

Zamecsnik korábban az RTL Híradónak azt mondta, hogy Kisst vádalkunak köszönhetően gyanúsították meg és tartóztatták le. A DK-s Kiss Lászlóra egy munkatársa tett terhelő vallomást, cserébe a rá váró akár 15 éves börtönbüntetést 14 hónap fogházzal megúszhatja. Értesüléseink szerint a vádalkut kötő gyanúsított a polgármesterrel nemcsak munkatársi, hanem baráti kapcsolatban is volt, az egyetem óta ismerik egymást.


Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#kiss lászló#óbuda#polgármester#ügyvéd#letartóztatás#lemondás#vallomás#tárgyalás

Címlapról ajánljuk