Belföld

Magyar Péter: Lázár János alatt inog a miniszteri szék

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 2. 14:20

Magyar Péter hosszan sorolta, hogyan zajlik még a kormánytagok nyaralása alatt is „az ország leépítése és széthordása”.

„Arról szólnak a hírek, hogy Lázár János alatt remeg a miniszteri szék” – írta pénteken Magyar Péter a Facebook-oldalán.  A Tisza párt elnöke kijelentette, hogy „a rekkenő nyári hőségben is folytatódik az ország leépítése és széthordása”, miközben „a miniszterelnök és a NER elit éppen luxus szigeteken és 30 milliárdos yachtokon piheni ki az idei zabrálását”.

Magyar Péter fel is sorolta, hogy mikre gondol:

  • Bezártak újabb 100 postahivatalt.
  • Az ellenzéki polgármester megválasztó Pakstól elvontak hatmilliárd forintot.
  • Budapesttől pedig 75 milliárd forintot von el teljesen jogellenesen évente.
  • Kijött a héten a magyar gazdaság második negyedéves „növekedéséről” szóló, minden várakozást alulmúló adat, újabb megszorítások szükségességét előrevetítve.
  • Az eddigi legrosszabb demográfiai adatok nyilvánosságra kerülése után csendben leszedték az eddigi családügyi államtitkárt.
  • A MÁV kapcsán napi szinten jönnek a hírek a totális káoszról és ugyanez igaz a légiközlekedésre is. Eközben az eddig jól működő Volánbuszt beolvasztja a kormány a totálisan veszteséges és a szétesés határán egyensúlyozó MÁV-ba. Ezzel párhuzamosan arról szólnak a hírek, hogy Lázár János alatt remeg a miniszteri szék;
  • A Dunaújvárosi Vasmű az új tulajdonosa leállította a vasmű lelkét jelentő kokszoló kemencéket és folyamatosan zajlik a nagy múltú vállalat további szétesése.

Hozzátette, hogy mindeközben 

a pofátlanság csúcsaként a Balatont is széthordó Tiborcz István saját lábon álló neje, Orbán Ráhel arról értekezik a fideszes MCC feszten, hogy a „Balatont meg kell tartanunk magunknak”.

Nyitókép:Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án. Fotó: MTI/Purger Tamás

 

#Belföld#magyar péter#lázár jános#tisza párt

Címlapról ajánljuk