Belföld

Karsai: Erzsébet halála miatt dühös vagyok, a magyar állam szinte teljesen magára hagyta a szenvedésével

rtl.hurtl.hu

2024. július 25. 16:43

Karsai Dániel a Facebookon búcsúzott a hétfőn elhunyt Dunavölgyi Erzsébettől, aki ALS-betegként csatlakozott a küzdelméhez az eutanázia legalizálásáért.

„Erzsébet elvesztése miatt nagyon szomorú vagyok – egy értékes ember nincs többé közöttünk. Erzsébet óvónő volt – kell ennél többet mondani? Erzsébet elmúlásának örülök – hála isten, ő már nem szenved tovább. Erzsébet halála miatt dühös vagyok – a magyar állam szinte teljesen magára hagyta a szenvedésével” – írta csütörtökön Karsai Dániel a Facebookon.

Hétfő hajnalban halt meg 54 éves korában Dunavölgyi Erzsébet, aki ALS-betegként csatlakozott Karsai Dániel küzdelméhez az eutanázia legalizálásáért.

Karsai a posztjában így búcsúzott: 

Erzsébet, az emlékedet megőrizzük és folytatjuk a küzdelmet. Erzsébet, legyen néked könnyű a föld.


Dunavölgyi Erzsébet korábban óvodapedagógus volt. Két éve testnevelést tartott a gyerekeknek, amikor egy gyakorlat bemutatása közben nem tudott lábujjhegyre állni. Több mint harminc orvosnál járt, mire diagnosztizálták nála az ALS-t.

Másfél hónapja hospice ellátásba került, ahol oxigénre akarták tenni és szondán keresztül táplálni, de ezeket visszautasította. Végül hétfőn halt meg egy budapesti kórház palliatív osztályán.

A Telex cikke szerint Dunavölgyi Erzsébet amellett, hogy csatlakozott Karsai Dánielhez, a strasbourgi bírósághoz külön életvégi döntésről szóló kérelmet is benyújtott. Perét a lánya viszi tovább.


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#dunavölgyi erzsébet#als#betegség#meghalt#búcsú

Címlapról ajánljuk