Belföld

Milliós kártérítésért perel a férfi, akit elküldtek a komáromi ügyeletről, és Szlovákiában mentették meg az életét

rtl.hurtl.hu

2024. július 19. 6:44

Vizsgálat nélkül elküldték a komáromi orvosi ügyeletről a bélcsavarodást szenvedő férfit, mert nem vették komolyan a panaszait.

Három újabb műtétet is végre kellett hajtani azon a 76 éves férfin, akit vizsgálat nélkül küldtek el a komáromi orvosi ügyeletről, mert nem vették komolyan a panaszait. A lánya taxival vitte át Szlovákiába, ahol a komarnói kórházban még aznap életmentő műtétet végeztek rajta. Lánya korábban a Híradónak elmondta, hogy „az ottani doktornő azt mondta, hogy ha akkor nem viszem be, pár órán belül meghal”.


A férfinek a Blikk cikke szerint azóta további két hasi operációra volt szüksége a teljes felépüléshez, illetve a nagy hasi nyomás miatt lágyéksérve lett, ezt is meg kellett műteni. Emiatt a férfi elmondása szerint rengeteg kiadásuk volt, „ráadásul a lányom sem tudott dolgozni, mert engem kellett ápolnia, ezért a költségeink megtérítését szeretnénk elérni”.

Az rtl.hu májusban megírta, hogy pert fontolgatnak az Országos Mentőszolgálat ellen, és 3,5 millió forintos kártérítést kértek, de az OMSZ elutasította az igényüket. A Blikk cikke szerint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnál panaszt tettek, a hivatal meg is indította a vizsgálatot. A család ügyvédjének azt mondták, hogy október végére várható a vizsgálat eredménye. A család ügyvédje annak fényében jelöli majd meg, hogy mekkora kárigénnyel élnek – írta a Blikk.

Nyitókép: Híradó

 

#Belföld#komárom#orvosi ügyelet#omsz#szlovákia#per#kártérítés#egészségügy#ügyelet

Címlapról ajánljuk