Belföld

Budapesten már újra elérhető az Uber

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 7:53

Nyolc év után újra elérhető az Uber a fővárosban. A szolgáltatást azonban már nem jellemzik azok az előnyök, amelyek igazán népszerűvé tették.

Csütörtökön nyolc év után elérhetővé vált az Uber szolgáltatása Magyarországon, a platform mobilapplikációjában újra megjelentek a fuvarajánlatok – számol be a hvg.hu.

Azt írják, az alkalmazás taxis és rolleres fuvarokat ajánl fel a megszokott módon, vagyis a célpont megjelölése után a közelben elérhető járművek és árajánlat feltüntetésével. A lap megjegyzi: az árajánlat egyelőre a taxik esetében nem a valós, hanem egy promóciós árat mutat. A cég a szolgáltatás részleteiről a nap folyamán később ad tájékoztatást. 

Hiába tér vissza Budapestre az Uber, nem jellemzik majd azok az előnyök, amelyek a szolgáltatást igazán népszerűvé tették: nem lesz például olcsóbb a tarifa, és a vállalkozó kedvű autósok sem vihetnek el hazafelé néhány utast, hogy kiegészítsék a fizetésüket. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd az Uberre, mint a többi taxisra, azaz még az autónak is sárgának kell lennie.

Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke a Reggeliben mondta el, szerinte milyen helyzetet teremt majd az Uber visszatérése Magyarországra. Úgy gondolja, 2016-ban – amikor pont a taxisok nyomására tiltották ki a szolgáltatást – más helyzetben voltak, akkor szerinte illegális tevékenységet folytattak. A szövetség elnöke szerint azóta komoly szabályozásokat vezettek be a cégnél, így visszatérhetnek a piacra. Hogyan és kik szervezhetnek fuvart Magyarországon, milyen szabályokat kell betartani? Kiderül a videóból:


Nyitókép: Nathan Stirk / Getty Images

 

#Belföld#uber#taxi#alkalmazás#személyszállítás

Címlapról ajánljuk