KERESÉS search-close

uber

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "uber"

Fókusz Plusz 2016-12-31


szerző:
2016.12.31. 18:45

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45
Utolsó körre mentek az uberesek

Az utolsó kör. Ezen a címen hirdettek felvonulást uber sofőrök Budapesten. Szombaton utoljára rakták ki a címkét kocsijukra, mivel a társaság vasárnap kivonul Magyarországról. Hónapokig támadták a céget, hogy nem fizetnek adót, és hogy nem szabályos a működésük. 10 napja jelentették be, hogy abbahagyják.

Felvonulást terveznek az uberesek

Az Uber búcsúlépése jó fricska, vagy kedves gesztus? Attól függ honnan nézzük. Ha az ellenük hónapokon át tüntető sárga taxisok szemszögéből, akkor előbbi, ha viszont a 160 ezer regisztrált ügyfelükéből, akkor inkább a második. Az Uber még utoljára minden sofőrjét összehívja és látványosan végigvonulnak a városon.

Fókusz 2016-07-18


szerző:
2016.07.18. 18:55
Istenes Bence és szerelme különös maskarába bújt!

Azt tudjuk, hogy a műsorvezető imád viccelni, ám most egy igazán extra jelmezzel lepte meg a rajongókat. A fotó nagyon jól sikerült, sőt a pár szinte felismerhetetlen rajta!

Alacsony benzinár: nem lesz olcsóbb a taxizás

Nem lesz olcsóbb a taxizás a fővárosban az Uber távozása után. A Főpolgármesteri Hivatal szerint nem tervezik a taxisrendelet módosítását - pedig a jogszabály életbe lépése óta az üzemanyagárak nagyot zuhantak, a taxisok mégis ugyanazzal a hatósági árral dolgoznak. A kormány szerint az Uber nem akarta betartani a szabályokat, ezért vonul ki a magyar piacról. A DK viszont tiltás helyett megegyezett volna a céggel.

Uber: „Ez a munka volt az, ami megadta nekem a szabadságot”

Ennyi volt az Ubernek, és ezzel ennyi volt Adrienn munkájának is. Egy egyedülálló anyuka ő, aki már két éve abból élt, hogy Uber sofőr volt. Márpedig azok a nők, akik maguk nevelik a gyereküket, nem könnyen kapnak munkát, így Adrienn nem tudja, mitévő legyen. Mi most az ő szemén keresztül mutatjuk meg az Uber végnapjait.

Uber kontra taxi: érvek és ellenérvek

Londonban már többen utaznak Uberrel, mint Taxival. Világszerte óriási vitát váltott ki a közösségi utaztatás, de ez csak egy az új gazdasági szerveződések közül, ami miatt már harmadik ipari forradalomról beszélnek a szakértők.

Fókusz 2016-05-17


szerző:
2016.05.17. 17:25
Taxis hiénák Ferihegyen

Dupla árat kért egy magát külföldinek kiadó utastól egy taxis hiéna a repülőtéren - a férfi mindezt mobillal rögzítette, majd eljuttatta az RTL Híradónak. A hiénáknak nevezett, taxitársaságokhoz nem tartozó fuvarozókkal évek óta küzd a repülőtér, ám tehetetlenek. A taxisok szerint a szigorúbb ellenőrzés oldhatná csak meg a problémát.

Az uberező sofőr jogosítványát is elvehetik

Akár a jogosítványát is elvehetik annak a sofőrnek, aki a közösségi személyszállítással fuvaroz, újabb szigorításokat jelentett be a nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára az Uber visszaszorítására. A tervek szerint az Uberezésre használt autó rendszámát akár három évre is elvehetik. A taxisok szerint a kormány csak az időt húzza, ahelyett, hogy több lenne az ellenőrzés.

Taxis demonstráció bénítja meg a forgalmat Budapesten

A taxisok ismét az Uber és a többi közösségi személyszállító alkalmazás ellen tiltakoznak, mivel szerintük semmilyen változás nem történt a januári tüntetésük óta. A sofőrök reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeztek, majd innen a Széchenyi térre hajtanak a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között ér véget, petíciót ezúttal senkinek sem adnak át, csak megállnak a minisztérium épülete előtt.

Uber: a rendszámukat is leszerelhetik, ha lebuknak

Jelenleg mindenki vétkes, aki olyan autóban uberezik, ahol a sofőr még nem váltotta ki a szükséges engedélyeket. Ennek ellenére sokan dolgoznak úgyis, hogy tisztában vannak vele: ha ellenőrzik őket és lebuknak, akár le is szerelhetik a rendszámukat.

Fókusz 2016-02-23


szerző:
2016.02.23. 18:55
Péntektől levehetik az Uberesek rendszámát

Péntektől a rendszámot is levehetik, azaz kivonhatják a forgalomból azokat az uberező autókat, amelyek nem felelnek meg az új rendeletnek.

Két újabb gyanúsítottat fogtak el

Ketten előzetes letartóztatásban vannak azok közül, akik a gyanú szerint összevertek egy Uber-sofőrt pénteken éjjel Budapesten. Aljas indokból elkövetett bántalmazással gyanúsítják a támadókat. A sofőr azt állítja, hogy azért verték meg, mert uberezik, és csak azért maradt életben mert halottnak tetette magát. Időközben a rendőrök még két gyanúsítottat elkaptak, de a sofőr szerint hatan verték meg.

Taxisok verhettek meg egy Uber-sofőrt

Eszméletlennek tettette magát, hogy megússza a még nagyobb verést. Ezt mondta az Indexnek az az Uber sofőr, akire pénteken támadt rá két taxis és négy társuk. A fiatalember egy budapesti kocsma előtt várt utasára, amikor felismerték nála az Uber-alkalmazást. Azt állítja: a hatfős társaság ezután többször is a földre teperte és megverte. Megrongálták az autóját is. A férfinak eltört a bordája és az orra. A két taxist elkapták, előzetesüket kezdeményezik.

Zéró tolerancia az Uber ellen


szerző:
2016.01.22. 18:45
Zéró tolerancia az Uber ellen

Zéró toleranciát hirdetett a Nemzetgazdasági Minisztérium azokkal az Uber sofőrökkel szemben, akik nem szabályosan adóznak. Ha nem kérnek adószámot, és nem adnak számlát, 200 ezer forintos büntetésre számíthatnak. Az internetes fuvarszervező cég közleményt adott ki, amelyben azt írják, megteremtik a számlaadás lehetőségét.

Tovább tart a taxisok tiltakozása

Péntekig tiltakozhatnak a taxisok a fővárosban, erre kaptak engedélyt a rendőrségtől. Közben a kormány is foglalkozott az üggyel, a kormányzati kommunikációs államtitkár azt mondta, a taxisok mellé álltak.

TILTAKOZÁS: Még kitartanak


szerző:
2016.01.20. 16:43
TILTAKOZÁS: Még kitartanak

Az RTL Hírek.hu olvasója küldte el a felvételt, amit szerdán a déli órákban készített a Deák Ferenc tér és a Bajcsy-Zsilinszky úton haladva.

Unalmas piknikké változott a taxisblokád!

Punnyadó sofőrök, tehetetlen várakozás - úgy tűnik, hogy ahol megáll a forgalom, ott az élet is hasonló sorsra jut. A taxisok, akik hétfő hajnal óta azért tüntetnek, hogy a kormány tiltsa be az Uber nevű alkalmazást, ugyanolyan elszántak, de a meglepetés ereje és a kezdeti hevesség mintha eltűnt volna. Mutatunk egy halom képet!

Taxisok kontra Uber: a mémgyár is beindult

A mémek mára ellepték az világhálót, miközben a taxisok nem engednek követelésükből. A mém áradat mellett a kommentelők is szabályos cyberháborút vívnak. Az alternatív szolgáltatók megjelenése a személyfuvarozásban világszerte tüntetéseket váltott ki. Milánóban tavaly betiltotta az internetes fuvarszervezést, Németországban is tilos uberezni, októbertől pedig Rio de Janeiro-ban is. Franciaországban 2 év börtönt is kaphat, aki nem tartja be a szabályokat.

Fókusz 2016-01-19


szerző:
2016.01.19. 18:55
Folytatják az ellenőrzést, mert sokan csalnak

Akár 3 milliárd forint kárt is okozhatnak az Uberező sofőrök a költségvetésnek, ezt állítja a Taxisszövetség. A híradónk által megkérdeztett adószakértő szerint is átláthatatlan az általuk használt rendszer, például adószám egyáltalán nincs az utasoknak e-mailben küldött összesítésen. A taxisok és Uberesek közötti háború közben az interneten is dúl. Ott egyelőre az Uber áll nyerésre, letöltési rekordot döntött az applikációjuk.

Uber sofőröket fenyegettek


szerző:
2016.01.19. 18:00
Uber sofőröket fenyegettek

Uber sofőrökre vadásztak az Erzsébet térnél demonstráló taxisok egész éjjel. Volt olyan autós, akit körbeálltak a tüntetők, majd azzal fenyegették, hogy betörik az ablakát. Másnak szerencséje volt, csak megkergette az egyik taxis, a sofőr a piros lámpán áthajtva menekült el. A taxisok ma is egész nap lassították a belváros forgalmát. A demonstrálók azt mondták, holnap éjfélig biztosan maradnak, de ha kell egészen addig bénítják a belváros forgalmát, amíg be nem szüntetik az Ubert Magyarországon.

Taxisblokád: kinek van igaza?


szerző:
2016.01.19. 16:45
Taxisblokád: kinek van igaza?

Kötekedtek, a piros lámpánál csoportokban vadásztak az uberesekre, az elégedetlen taxisokról videó is készült, volt, aki leköpte, megrugdosta a konkurencia autóit. Az internet népe kommentháborúban áll egyik vagy másik oldal mellé, a mémgyártók meg Jockey Ewingot és Hugh Jackmant is bevetették.

Tovább tiltakoznak a taxisok Budapesten

Nem engednek a taxisok, tovább folytatják budapesti tiltakozásukat az Uber ellen. Az olcsó internetes személyfuvarozó cégek betiltását követelik. Azt állítják, az Uber miatt annyira visszaesett a bevételük, hogy már nem tudnak megélni. Most már 24 órája állnak taxik az Erzsébet tér környéki utakon.

Fókusz 2016-01-18


szerző:
2016.01.18. 18:55
A kormány is tárgyalja a taxisok ügyét

Szigorítanak az Uber sofőrök ellenőrzésén, hogy csak azok dolgozhassanak, akik betartják a taxisokra is vonatkozó rendelkezéseket. Ezt mondta az RTL Híradónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, miután beszélt a taxisok képviselőivel. Szerinte azonban betiltani nem lehet az alkalmazást. Az Uber azt szeretné, hogy tárgyaljanak egy új szabályozásról.

Taxisok bénítják meg a belvárost

Több mint száz taxis torlaszolta el hajnalban a főváros egyik legforgalmasabb kereszteződését. Hat sávból négyet lezártak. Demonstrációjuk Budapest belvárosában óriási dugókat okozott. Azt mondták, addig maradnak, amíg az olcsó internetes személyfuvarozó cégeket - legfőképp az Ubert - a hatóságok engedik Budapesten dolgozni. A sárga autós taxisok azt állítják, hogy a netes alkalmazás miatt csökkent a bevételük és már nem tudnak megélni.

ELEGÜK LETT: Az Uber miatt vonultak utcára a taxisok

Elveszik a fuvarjaik legalább 50 százalékát, és ezzel már a megélhetésük is veszélybe került. Ez a baja a taxisoknak az olcsó internetes személyfuvarozó cégekkel, legfőképp az Uberrel. Az általunk megkérdezett taxisofőrök azt mondták, hogy míg nekik és gépjárműveiknek is szigorú vizsgákon kell megfelelniük, addig az Uber sofőrökre semmilyen szabályok nem vonatkoznak, illetve nem tartják be őket. Terveik szerint addig maradnak az utakon, amíg az Ubert- a hatóságok engedik Budapesten dolgozni.

Nem adja Budapestet az Uber


szerző:
2015.08.05. 18:45
Nem adja Budapestet az Uber

Csütörtöktől az eddigieknél szigorúbb szabályok vonatkoznak a közösségi autómegosztó alkalmazásokra. Lényegében taxinak kell őket tekinteni. Budapesten sárga matricát kell tenni az autóra, és csak a főváros által meghatározott tarifával fuvarozhatnak.

Fuvarszervezés mobiltelefonos alkalmazással

Magyarországra is megérkezett az Über nevű okostelefonos applikáció, amivel utasok és önjelölt sofőrök találhatnak egymásra. Több európai országban is tüntettek és sztrájkoltak a taxisok az amerikai vállalkozás ellen, mivel féltik a munkájukat.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való