Belföld

Toroczkai László: Két éven belül széteshet a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 15:35

Nem karlendített, csak azt mondta, hogy Ave, Cézár! – állítja a Mi Hazánk elnöke, aki Magyar Péterről is beszélt egy interjúban.

Akár két éven belül is széteshet a Fidesz Toroczkai László szerint, és akkor a Mi Hazánk marad „az egyetlen igazi, nemzeti, antiglobalista erő”, mondta a politikus a 24.hu-nak adott interjújában. Szerinte ez azért fontos, mert ebben az esetben ők kerülhetnek az ország legnagyobb politikailag aktív részéhez, akik „nemzetben gondolkodnak”. Arról is beszélt, hogy most biztos, hogy Magyar Péter is visz el tőlük szavazókat.

Ideális esetben 2030-ban tartana népszavazást arról, hogy érdemes-e az EU-ban maradni. Hozzátette: „Mi nem akarjuk egyedül kiléptetni az Európai Unióból Magyarországot, ezt egészen biztosan állíthatom”. Arról, hogy miért nem lenne feltétlenül a legokosabb ötlet kilépni az EU-ból, korábban hosszabb cikket is írtunk. Az rtl.hu-n publikált májusi közvéleménykutatás szerint jelenleg a magyar választók 77 százaléka is inkább hasznosnak tartja a tagságot.

A Mi Hazánkat érő antiszemita vádakról is kérdezte őket a lap, valamint a karlendítős képekről, amelyek több párttagról is előkerültek. Erre azt válaszolta: „Ha valaki, nem tudom, fölmutat a Napra, és azt elkapjuk egy fotón, vagy azt mondja, hogy »Ave, Cézár!«, és azt lefotózzuk…”

Utóbbi példáról kiderült, hogy pont vele esett meg: ő egy Rómában készült fényképen látható karlendítés közben, amely mellé állítólag a fotó készültekor még elmondott egy »Ave, Cézár!«-t, amely érvelése szerint elfogadhatóvá tette a gesztust.


Korábban beszámoltunk róla, hogy a szélsőjobboldali képviselők száma az EP-ben a mostani választások után akár a néppártiak számánál is nagyobb lehet. Az RTL Híradó nemrég arról is beszámolt, hogy a német radikális jobboldali párt (AfD) vezetője is Budapestre látogatott, hogy jobboldali EP-frakció létrehozásáról tárgyaljon – többek között Toroczkaival.


Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Belföld#választás 2024#toroczkai lászló#ep#választás#AFD#magyar péter#fidesz#szétesés#karlendítés

Címlapról ajánljuk