Belföld

Azahriah triplája, a listavezetők vitája és egy ország gyásza

rtl.hurtl.hu

2024. június 1. 19:23

Lezajlott az EP-listavezetők vitája az állami tévében, ami a választási szakértő szerint valójában nem is volt igazi vita. A pártok egy része közben a Várkert Bazár előtt tüntetett. Nagy napjai voltak Azahriahnak is, ő a Puskás Arénában triplázott. Ami nem sikerült a politikusnak, az összejött neki: összehozta az országot. A hét végére azonban tragédia rázta meg a művészvilágot. Elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színész-énekes, 41 éves volt. 

Vita az állami tévében

Megtartották a magyar állami tévében a 11 európai parlamenti listát állító párt úgynevezett vitáját. A választási szakértő szerint nem az a fontos, mi hangzott el ezen, hanem az, hogyan tálalják ezt a résztvevők a saját közönségüknek. A résztvevők tartották magukat az MTVA által előírt szabályokhoz, így László Róbert szerint igazi vitáról nem is lehetett beszélni. 


Jelentős összecsapás ugyan nem volt az MTVA választási vitáján, de kisebb odaszólogatásból akadt bőven. A politikusok például gyakran tettek kábítószerrel kapcsolatos utalást Deutsch Tamásnak címezve, tréfálkoztak Dzsudzsák Balázs „külügyi emailcímével” is, de előkerült Orbán Gáspár csádi missziója is. Az egyik moderátor Novák Katalin kommunikációs munkatársa volt, ezért ő is kapott egy kérdést. Közben a tüntetők fesztiválhangulatban várták a vitát. Három ellenzéki párt is tiltakozó megmozdulást szervezett a Várkert Bazár környékén: A DK, a Kutyapárt, és Magyar Péter Tisza Pártja is demonstrált. 


Az rtl.hu tüntetőket kérdezett arról, hogy pontosan miért demonstrálnak. Szóba került a magyar demokrácia állapota, a szarlapátolás, és hogy miért hasonlít Magyar Péter a mesebeli okos lányhoz.

Azahriah triplázott a Puskásban

Azahriah, Magyarország jelenleg legsikeresebb szólóénekese teljesítette azt, amire eddig még egyetlen hazai zenei produkció sem volt képes: koncertjeivel összehozta az országot a Puskás Arénába, ráadásul háromszor, mindezt 22 évesen. A Fókusz stábja magyar tévék közül egyedüliként követhette végig a sorrendben első, pénteki koncerten Azahriah-t. 


Közvetlenség, tudatosság, jó marketing, stíluskavalkád, társadalomkritika, szép hang, sokrétű zene és szövegek – rajongói szerint ez mind megvan Azahriahban, aki nemcsak a fiatalokat, hanem a szüleiket is képes megszólítani.

Ajánló: „Lehet, hogy tíz év múlva már rá szavazunk” – mit tud Azahriah, amit más nem?

Egy klinikai szakpszichológus is segített megfejteni az Azariah-jelenség titkát. A szakember megnyugtat: ha valaki fiatalon fanatikus rajongója egy énekesnek, az önmagában semmilyen aggodalomra nem ad okot. A túlzott rajongásnak azonban lehetnek árnyoldalai is. A szakértő erről is beszél a videóban:

Meghalt Tompos Kátya

Hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő péntek hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Tompos Kátya 41 éves volt. Barátai, rokonai búcsúztak tőle. Herendi Gábor filmrendező azt mondta a Fókusznak, Tompos Kátya betegsége miatt nem tudott szerepelni a Valami Amerika sorozatban, de végig bízott a felépülésében.


Május elején derült ki, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved, aminek gyógyítására egy külföldi kezelés lenne a legjobb, amire egy jótékonysági rendezvény keretében gyűjtöttek pénzt barátai és kollégái. A Szegedi Nemzeti Színházban tartott „Szeretünk Kátya” címet viselő eseményen közel hétszáz fős tömeg vett részt.


Verőcei hajóbaleset

Halálfélelme volt a motorcsónakban – Az RTL Híradó információi szerint ezt mondta a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője. A Magyarországon élő olasz férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de már kiengedték a kórházból. Úgy tudjuk, hogy kihallgatásán azt mondta: egy darabig élvezték a száguldást, de később többen is kérték a vezetőt, hogy lassítson. Heten haltak meg, amikor a motorcsónak szállodahajónak ütközött. 


Alkohol találhattak a kishajó feltételezett vezetőjének vérében az első vizsgálatok során - erről is beszélt Hujder Zoltán kollégánk a Reggeliben:


Június 9-én választás

Új szélsőjobboldali frakciót hozna létre a német AfD vezetésével az Európai Parlamentben a Mi Hazánk. Toroczkai László pártelnök-listavezető az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta: a német párt vezetője pénteken Budapestre látogat, hogy erről tárgyaljanak. 


Több mint 800 ember van bejelentve a Máltai Szeretetszolgálat 77 férőhelyes idősek otthonába az I. kerületben. Többségük venezuelai menekült. Ezt a választási névjegyzékben vette észre a Párbeszéd, akik szerint mindez a választások eredményét is befolyásolhatja. A kerület fideszes polgármesterjelöltje szerint csak a menekültek elleni uszításról van szó.


Magyar Péter békés volt, de a híveinek egy része agresszíven támadt az éttermére – ezt mondta az RTL Híradónak a tatabányai Turul étterem üzemeltetője. Magyar Péter pénteki kampányeseményén azt mondta: kidobták a híveit az étteremből. Az egyik üvegfal megrepedt, de az üzemeltető később már arról beszélt az RTL-nek, lehet, hogy nem szándékosan okozták a kárt. Magyar Péter szerint a lejáratására használják az esetet. 


Több mint 750 millió forintot költöttek el a közösségi médiában politikai reklámokra a magyar hirdetők egyetlen hónap alatt, április második és május első felében. Nagyságrendileg annyit, mint a nyolcszor népesebb Németországban – erről a Lakmusz írt először. A Top10-es hirdetők listáját a Fidesz és a kormánypárthoz köthető szereplők uralják. „Szőnyegbombáznak” – fogalmazott az RTL Híradónak nyilatkozó médiakutató. 


Csoda

43 gólt lőtt ellenfelének a szezon utolsó meccsén a kerekegyházi ifjúsági focicsapat – pont annyit, amennyi ahhoz kellett, hogy idén ők legyenek a területi bajnokok. Erről a Telex írt először. A bajnokságban második helyre szorult kunszentmiklósiak nem értik, hogy a 80 perces játékidő alatt hogyan lehet ennyi gólt rúgni. A kerekegyháziak szerint csoda történt a pályán, a labdarúgó szövetség vizsgálatot indított az ügyben.


Meglepő barátság

A napokban ünnepelte 76. születésnapját Gálvölgyi János, akit a Fókusz által szervezett meglepetéstalálkozón Kajdi Csaba Cyla is felköszöntött. Mint kiderült, a színész és az influenszer igencsak kedvelik egymást, de személyesen eddig csak egyszer találkoztak, ezért megragadtuk az alkalmat, és aktuális ügyekről kérdeztük a Gálvölgyi-Cyla párost.

 

Sorsok

Június 13-án hoz ítéletet Karsai Dániel ügyében a strasbourgi emberi jogi bíróság – ezt a halálos idegrendszeri betegségben szenvedő alkotmányjogász jelentette be. Az RTL Híradónak arról beszélt: bár korábban attól tartott, nem éri meg a döntést, így viszont most bízik benne, hogy el tudja majd olvasni azt. Karsai az aktív eutanáziáért küzd. Abban reménykedik, hogy kimondják: sérülnek az emberi jogai azzal, hogy nem dönthet élete méltó befejezéséről.


Közben hamarosan egy újabb magyar űrhajós indulhat el a világűr felé. 247 jelentkező közül vasárnap éjjel választották ki Kapu Tibort, a tartalék űrhajós pedig Cserényi Gyula lesz, aki ugyanazt a kiképzést kapja majd a hátralévő időszakban. Kapu Tibor gyerekként vadászpilóta szeretett volna lenni, végül aztán a gépészmérnöki hivatást választotta. Korábban ejtőernyőzött, az asztronautát kereső felhívásra is egy ilyen csoportban bukkant. Hogy miről szól majd Kapu Tibor küldetése, hogyan készül a nagy útra, és mit szól anyukája ahhoz, hogy fia az űrbe készül, kiderül a Fókusz riportjából.


Lil G pedig hatalmas változáson ment át, de sokat küzdött érte. Úgy döntött, hogy belevág a testépítésbe. Az énekesnőnek ez az első szezonja, de már a második versenyén is túl van. Kétszer lett 4. és kétszer 5. helyezett. Most nemcsak a felkészülésről és a tapasztalatairól, hanem a jövőbeli terveiről is mesélt.


ValóVilág

Földcsuszamlásszerű győzelemmel nyerte meg vasárnap VV Dorka a ValóVilág12 első párbaját, kiejtve ellenfelét, VV Noémit. A Fókuszban a párbajban alulmaradt Noémi arról vallott, mit jelentett neki a játék, hogyan élte meg a vereséget, és hogy léteznek-e igazi érzelmek a Villában.


VV Noémi az rtl.hu-nak pedig a villában szerzett élményeiről mesélt. Azt is elárulta, hogy mik a szándékai Duduval, hogy miért viselte meg a bokszolós feladat, és hogy miért vesz vissza a jövőben az önbizalmából.


Nyerő Páros

Nyolc mindenre elszánt pár, akik bármire képesek a szerelmükért. Most pedig eljött az idő, hogy ezt be is bizonyítsák. A sztárok beköltöznek a Nyerő Páros villa, a Fókuszban pedig megmutatjuk, kik között zajlik majd a küzdelem a Nyerő Páros idei évadában. Van köztük igazán friss páros, és olyan is, akik lassan 20 éve vannak együtt. Milyen feladatoktól tartanak, és mit várnak a műsortól? Kiderül a videóból:


A Nyerő Páros vadonatúj sztárpárjai a beköltözésük előtt meséltek az rtl.hu riporterének, és kiderült, hogy Miskovits Marciék és Hujber Ferencék kapcsolata szerelem volt első látásra, Berki Mazsiék viszont a megismerkedésük után évekkel később szerettek egymásba. Simon Attiláék elárulták, hogy a románcuk csak egy futó kalandnak indult, de ma már 19 éve alkotnak egy párt, majd Balogh Edina és Szabó Simon is meséltek megismerkedésükről.


Cápák között

Balogh Levente kritikusan áll Schwarzenegger és Hamilton óragyártójához. Több Cápa is egyetértett abban, hogy minden kategóriában a luxuspiac diktálja a piacot, a többiek pedig mennek utána. A kérdés az, hogy van-e esélye annak, aki nem hajlandó követni ezt a bizonyos kijelölt utat, amiről Mezei István bizony teljesen letért órakészítő vállalkozásával.


Kendefi Attila olyan kriptoprojektet hozott a Cápáknak, ami – saját bevallása szerint – egyedi a világpiacon. Az 52 éves győri vállalkozó alig, hogy bemutatkozott, azonnal leblokkolt a Cápák között stúdiójában. Balogh Petya próbált segíteni rajta, és megkínálta Attilát saját termékével, ám kiderült, ő nem fogyaszt ilyen italokat. 


Lakatos István és Balogh Petya nem tudtak megegyezni abban, hogy fontos-e a diploma megszerzése ahhoz, hogy valakiből sikeres, gazdag vállalkozó legyen. Szatmári Zalán tudását és vállalkozást azonban minden Cápa elismerte, Petya pedig üzleti ajánlatot is tett a 18 éves fiúnak.


The Floor

Összekeverte a Star Wars főszereplőit a The Floor párbajozója. Iza nem mozog otthonosan a „sci-fi karakterek” világában, ami miatt rengeteget kellett passzolnia a The Floor párbaja során. Nemcsak a Star Wars főszereplőit nem ismerte fel, de többek a Marvel szereplők is megnehezítették a dolgát.


A The Floor földrajztanárát pedig a budapesti állatkert fotója zavarta meg. Orsinak és Petinek népszerű úticélokat kellett felismerniük, azonban voltak olyan fotók, amelyek alapján nem tudták egyértelműen a helyes megfejtést. Így történt, hogy a földrajz tanár Orsit teljesen félrevezették a Fővárosi Állat- és Növénykert kapujánál lévő elefántszobrok. 

#Belföld#tompos kátya#rákbeteg#azariah#puskás aréna#magyar péter#tévé#vita#választások#Verőce#hajóbaleset#Nyerő Páros#the floor#ValóVilág#Cápák között#Fókusz#ma

Címlapról ajánljuk