Belföld

2023 elején még lebeszélték Azahriah csapatát, hogy a Puskásban koncertezzenek

rtl.hurtl.hu

2024. május 29. 10:58

Eleinte irreálisnak nagynak tűnt a kockázat.

Mint arról beszámoltunk, Azahriah múlt pénteken kezdte meg tripla koncertsorozatát, egymás után három este töltötte meg Magyarország legnagyobb stadionját, a Puskás Arénát, amire még nem volt példa a hazai könnyűzene történetében. Koncertenként 50 ezren tomboltak a zenéjére. A szervezők szerint a koncertek összköltsége meghaladta az egymilliárd forintot.

Azahriah menedzsere, Tóth Gergő szerint azonban 2023 januárjában még inkább lebeszélték őket az arénakoncertről. 

»Ezt felejtsétek el« – válaszolta 2023. januárjában Orbán Balázs, a Puskás Aréna programszervezője arra a kérdésünkre, hogy milyen költségei lehetnének egy stadionkoncertnek. Okkal mondta ezt: akkoriban a mérhető maximális nézőszám a legeslegnépszerűbb hazai zenekarok koncertjein 20-30 000 között mozgott

– írta Facebook-posztjában Azahriah menedzsere.

Majd így folytatja:

„Azért beszélt le minket segítőkészen, mert ahogy nagyjából számolgatta, kb. 30-35 000 embernél van a kiadások nullpontja, haszon csak ezen felül keletkezhet. Bukni viszont hatalmasat lehet. Ha csak 5000 emberrel kevesebb vásárol jegyet, mint a megtérülési pont, az már akkora veszteség, amit nehéz kitermelni egy menőbb zenekarnak is. El is engedtük akkor ez irányú terveinket.”

Azahriah népszerűsége azonban egyre csak nőtt, és végül mégis az aréna mellett döntöttek. Tóth Gergely posztjából az ide vezető lépésekre is fény derül.


Azahriah, Magyarország jelenleg legsikeresebb szólóénekese teljesítette azt, amire eddig még egyetlen hazai zenei produkció sem volt képes: koncertjeivel összehozta az országot a Puskás Arénába, ráadásul háromszor, mindezt 22 évesen. A Fókusz stábja magyar tévék közül egyedüliként követhette végig a sorrendben első, pénteki koncerten Azahriah-t.


Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#Azahriah#puskás ferenc stadion#aréna#koncert#tripla

Címlapról ajánljuk