Belföld

Magyarérettségi: ezekkel a tételekkel kell megküzdeniük a diákoknak

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 9:49

Antigoné, Ady Endre, lyukas szöveg.

Grammatika, stílusok, könyvekről szóló szöveg a magyarérettségi szövegértésében, lyukas szöveg, Antigoné, Ady Endre, memoriterek az irodalmi tesztben – az eduline szerint ezeket a feladatokat kapták a diákok a mai magyarérettségin. 

A magyarérettségi I. feladatsorának megoldására a diákoknak egyébként 90 percük van, ennyi idő alatt kell megoldaniuk a korábban már említett szövegértési-nyelvi feladatsort és az irodalmi műveltségi tesztet, írja a portál.

Mint arról beszámoltunk, az idei magyarérettségiben az egyik legnagyobb változás, hogy egy 20 pontot érő irodalmi kérdéssort kapnak a vizsgázók, amelyben a lexikális tudást mérik fel. 

Szvetics Artúr, a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákja az érettségi vizsga előtti órákban a Reggeliben beszélt arról, hogy egy mintateszt állt a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a kérdéssorra. A diák szerint sokan idén könnyebb érettségire számítanak. „Nem akarnak velünk annyira kitolni, mivel tulajdonképpen tesztalanyok vagyunk” – fogalmazott. Mennyire izgul és mióta tart a felkészülés a vizsgára? A lenti beszélgetésből ez is kiderül.

 

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

#Belföld#érettségi#magyarérettségi#diákok#iskola#pedagógusok

Címlapról ajánljuk