Belföld

Magyar Péter segítségét kérte Juhász Péter

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 13:45

Juhász Péter csaknem 10 éve tett feljelentést az V. kerületi ingatlanbotrány ügyében. Szerinte mások mellett Portik Tamás és Habony Árpád körei juthattak ár alatt önkormányzati ingatlanokhoz. Fél éve van az elévülésig, Magyar Péter segítségét kérte. 

Magyar Péter múlt hét kedden az ügyészségre is elvitte azt a nyilvánosságra hozott hangfelvételt, amelyen volt felesége, Varga Judit – akkor még igazságügyi miniszterként – arról beszél, hogy Rogánék „javasolták az ügyésznek, hogy mit kéne kihúzni” a Schadl-ügy irataiból. Később sem az ügyészség, sem a kormány nem árulta az RTL Híradónak, hogy meghallgattak-e már kormánytagokat a hangfelvétele miatt indult nyomozásban. Az ügyészség múlt héten viszont elismerte, hogy nincs felettes szervük, így az ügyészség vizsgálja, hogy hibázott-e az ügyészség a Völner-Schadl-ügy iratainak kezelésekor:


Juhász Péter, aki az önkormányzati választáson az V. kerületben méreti meg magát, friss Facebook-bejegyzésében arról ír Magyar Pétert megszólítva, hogy csaknem 10 éve, 2014. decemberében tett feljelentést, amiben levezette és állítása szerint bizonyította, hogy 

a Rogán-féle 5. kerületi bűnszervezet hogyan tette lehetővé, és hogyan valósította meg a belvárosi ingatlanok szisztematikus eladását Rogán partnereinek, köztük súlyos bűnözőknek, például Portik Tamás és Habony Árpád köreinek.

Szerinte ezzel megvalósították a hűtlen kezelést, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva a kerületnek. Az ügyészség azonban érdemben nem foglalkozott a feljelentéssel, a szokásos módon elmismásolták, tette hozzá Juhász Péter. 

Mivel rajtad most óriási a médiafigyelem, ezért esélyt látok arra, hogy ha te újra beviszed magaddal az ügyészségre, amikor egyébként is Rogán bűncselekményei okán eljársz, talán most van esély arra, hogy ne tudják elkenni. Tudtommal az elévülési idő a büntetési tétel felső határa, 10 év, ezért még van kis idő, fél év az elévülésig

– írta, majd arra kérte Magyar Pétert, hogy ha legközelebb bemegy az ügyészségre, tegye meg a feljelentést ebben az ügyben is, hogy ne évülhessen el. Magát a feljelentést Juhász Péter eljuttatja Magyar Péternek. Juhász Péter szerint ez a mozaik a nagy képnek is része, hiszen 

itt, az 5. kerületben fejlesztette ki Rogán az intézményesített korrupciót, a lejárató propagandát, és az ellenzék belekorrumpálását a rendszerébe.  

Kiemelte, hogy Budapest számos kerületével szemben, az 5. kerületben még nem történt meg a rendszerváltás. Ma is ugyanazok ülnek mind a fideszes, mind az ellenzéki képviselői helyeken, akik 2007-ben maguk is megszavazták az ingatlanhasznosítási rendelet módosítását, ami lehetővé tette ezt a szervezett bűncselekményt, írta. 

Kérlek, segíts nekem ennyivel, hogy Rogán politikai bölcsőjében kétszer is legyőzhessem a Fideszt és Rogán embereit! Az 5. kerületi károsultak nevében is köszönöm

– zárta gondolatait Juhász Péter.

#Belföld#juhász péter#magyar péter#rogán antal#v. kerület#korrupció

Címlapról ajánljuk