Belföld

Varga Judit kapcsolati erőszakkal vádolta meg Magyar Pétert, és zsarolásról beszél

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 9:21

Varga Judit verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg a volt férjét, Magyar Pétert, miután az nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amin a volt igazságügyi miniszter a Schadl-ügyről beszélt. Azt állítja Varga, hogy olyan dolgokat mondott, amiket nem gondolt komolyan.

„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve” – írta Varga Judit a Facebook-oldalán, miután a volt férje közzétette azt a hangfelvételt, amin a volt igazságügyi miniszter arról beszél, hogy a Schadl-ügy nyomozati anyagait átnézték Rogán Antalék, és kihúztak belőle dolgokat.

Varga a Magyar Péter hangfelvételét közvetlenül követő posztban azt írta, hogy „Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.”


Varga Judit a bejegyzésben verbális és fizikai erőszakkal vádolja Magyart, és leír egy konkrét esetet is, ami szerinte megtörtént. Azt állítja, hogy Magyar Péter egy társaságban szórakozott, és ittasan ért haza, majd számon kérte rajta, hogy nem tudta telefonon elérni. „Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt.” [...] „Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven.” Ezután kiment a kanapéra aludni Magyar – tette hozzá.

Varga szerint ezután jelentette be a válási szándékát, ami után a volt férje próbálta magát visszakönyörögni, de amikor ez nem ment, akkor fenyegetőzött – olvasható a posztban.

A bejegyzésben a hangfelvételen elhangzottakról azt írta a volt tárcavezető, hogy ez volt a kontextusa az elkészülésének. Provokált. „A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta, és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan.”

Magyar Péter állításai

Magyar Péter kedd reggel tette közzé azt a hangfelvételt, amely állítása szerint alátámasztja a múlt héten tett három állítását. Az ügyészségen tett tanúvallomásában ugyanis azt állította:

  • Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt.
  • A kormánynak már fél évvel a nyomozás lezárulta előtt és Schadl György őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás folyik a végrehajtók ügyében. A megfigyelésekről is tudott a kabinet, amely – állítása szerint – a titkos akciókról szóló információkat Völner Pál volt államtitkár tudomására hozta. Magyar Péter azt nem tudta megmondani, hogy pontosan ki tájékoztatott erről és kit.
  • Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat. Ez Magyar Péter szerint annyit jelent, hogy „vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat”. 

„Nem vagyok rá büszke, hogy egy ilyen felvételt rögzítenem kellett, arra meg főleg nem, hogy ezt végül nyilvánosságra kell hozni, de néha a szükség törvényt bont” – mondta Magyar Péter a Gulyáságyú Médiának. 

#Belföld#varga judit#magyar péter#hangfelvétel#kapcsolati erőszak#schadl-ügy

Címlapról ajánljuk