Belföld

Így reagáltak a fideszes politikusok Magyar Péter hangfelvételére

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 15:19

Volt, aki viccnek, más kipukkadt lufinak nevezte az ügyet.

A Telex fideszes politikusokat igyekezett reakcióra bírni Magyar Péter kedden nyilvánosságra hozott, titokban rögzített hangfelvételének ügyében.

A Telex kérdésére Szathmáry Kristóf azt mondta: még nem látta a a híreket, bizottsági ülésen volt, érvelése szerint azonban „az egész egy vicc”, mert a felvételt egy házastársi magánbeszélgetésen rögzítették. Arról is kérdezték, hogy elképzelhető-e hogy – ahogyan erről a hangfelvétele Varga Judit is beszél – Rogán Antalék manipulálhatták a nyomozati anyagokat. Szathmáry megismételte, hogy 

az egész egy vicc.

Varga Gábor fideszes képviselő pedig azt mondta: 

Azt hallottam, hogy a Judit inkább arról beszélt, hogy a férje egy elég erőszakos figura volt és egy ilyen kapcsolati erőszakból próbált menekülni ezzel az interjúval is.

Kérdésre kijelentette: lehetséges, hogy nem igaz, amit Varga Judit a felvételen állított. 

Dunai Mónika pedig szinte visszhangozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábbi szavait, miszerint a hangfelvétel el felfújt lufi volt, ami kidurrant.

Magyar Péter kedd reggeli posztja után volt felesége, Varga Judit a Facebookon reagált. Ebben arról írt, hogy a nyilvánosságra hozott felvétellel zsarolja őt Magyar Péter több mint egy éve. Varga verbális és fizikai erőszakkal vádolta meg Magyart, és leírt egy konkrét esetet is, ami szerinte megtörtént. Azt állította, hogy Magyar Péter egy társaságban szórakozott, és ittasan ért haza, majd számon kérte rajta, hogy nem tudta telefonon elérni. „Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt.”

A Telex videóját itt nézheti meg:


Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#magyar péter#szatmáry kristóf#dunai mónika#varga judit#fidesz

Címlapról ajánljuk