Belföld

Gyorsan eltakarították a szuperkórházas céget, amiből havi fél milliót kapott Kocsis Máté felesége

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 16:08

Úgy tűnik, egyhamar nem lesz szuperkórház a XI. kerületben, bár a projektcégből több kormányközeli szereplő is közpénzhez jutott. 

Hiába hoztak létre állami projektcéget még 2018-ban a XI. kerület szélére tervezett szuperkórház építésére, egy kapavágás sem történt. Viszont a cégtől éveken át kapott fizetést például Kocsisné Márkus Szilvia, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető felesége, valamint Kovács István Gergely, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és a kormánypárti Megafon Központ vezetője is.

Tavaly októberben derült ki, hogy a projektcéget megszüntetik. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt közölte: nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás. Hozzátette: a DBC Projekt Zrt.-t a tervezési-előkészítési munkák lezárása után, várhatóan 2024 júniusában számolják fel. Tavaly októberben így nézett ki a terület, ahová a kórházat megálmodták:


A 444.hu cikke szerint ennél sokkal gyorsabban eltakarították a céget, ahonnan Kocsis Máté felesége havi bruttó 550 ezer forint fizetést vett fel havonta. Tavaly december közepén már megszületett az alapítói határozat a DBC projektcég megszüntetéséről. Ezt beolvadással oldották meg, a zrt.-t az Egészségügyi Infrastruktúra Fejlesztő Nonprofit Kft.-be passzírozták bele.

A cégbíróság elé idén február 23-án kerültek a dokumentumok az egyesülési tervvel együtt, amely szűk egy hónappal később, március 18-án 

megszűntnek nyilvánította a szuperkórház projektcégét.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#kocsis máté#szuperkórház#egészségügy

Címlapról ajánljuk