Belföld

Azt sem tudják, hogy lesz-e szuperkórház, de Kocsis Máté felesége és a Megafon vezetője évek óta onnan kap fizetést

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 9:32

Kocsisné Márkus Szilvia kinevezése óta bruttó 34 millió forintot keresett így, miközben egyetlen kapavágás sem történt.

Az első ígéretek alapján már betegeket kellene fogadnia a XI. kerület szélére tervezett 1,2 millió ember ellátásáért felelős szuperkórháznak, de az építkezés még el sem kezdődött. A 24.hu elevenítette fel, hogy csütörtökön az Index műsorában Takács Péter egészségügyi államtitkár elismerte, hogy hat év elteltével egyetlen kapavágás sem történt a területen. „Ha a gazdasági helyzet, a háború és a koronavírus-járvány gazdasági következményei nem teszik lehetővé egy új kórház építését, akkor a mostani ellátórendszert optimalizáljuk úgy, hogy megfelelő ellátási színvonalat tudjon a lakosságnak biztosítani” – mondta.

A kórházberuházás projektfelelőse a 2018-ban alapított DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. A társaság vezetője a kormánypárti Magyar Nemzetnek szeptemberben arról beszélt, hogy a kormánynak továbbra is szándéka kórház felépítése, csak a gazdasági körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet. Bedros J. Róbert szerint a projektcég létszámán is csökkentettek: nyolc munkavállalót foglalkoztatnak, míg a társaság tavaly még 30 munkavállalót alkalmazott. A 24.hu szerint ez nem érintette a társaság igazgatóságát, amelynek tagja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének felesége, aki 2018 óta bruttó 550 ezer forint fizetést vesz fel havonta a cég által közzétett adatok alapján.

Kocsisné Márkus Szilvia kinevezése óta bruttó 34 millió forintot keresett így.

Szintén a megalapítása óta foglalkoztatja cég a kormánypárti Megafon Központ vezetőjét és tulajdonosát, aki előbb felügyelőbizottsági tagként, majd immár elnökként kap fizetést. Tagi megbízatásáért bruttó 350 ezer forintot vett fel havonta, elnöki posztján pedig havonta bruttó 450 ezret kap. Kovács István Gergely – aki egyben az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – 2018-as kinevezése óta bruttó 24 millió forintot meghaladó fizetést vett fel az egyelőre kétséges megvalósítású kórház projektcégétől a 24.hu számításai szerint.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#szuperkórház#megafon#kocsis máté

Címlapról ajánljuk