Belföld

Felszámolják a centrumkórház projektcégét, amitől Kocsis Máté felesége fizetése kap

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 18. 13:01

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, közölte Gulyás Gergely.

Mint arról október elején az rtl.hu is beszámolt, mostanáig nem kezdődött el a XI. kerület szélére tervezett szuperkórház építése, amelynek projektcége 2018-ban állt fel, és ahonnan fizetést kap többek között Kocsisné Márkus Szilvia, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető felesége, valamint Kovács István Gergely, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és a kormánypárti Megafon Központ vezetője is.

A hvg360 szerdai cikke szerint a Dél-budai Centrumkórház projektcégét most megszüntetik. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a lap érdeklődésére azt közölte, hogy nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás:

minden felügyelőbizottsági tagnak folyósított havi pár százezer forint is pénz, és ha a beruházás halasztása miatt egy projektcégre nincs szükség, azt meg kell szüntetni, ezt tesszük a tervezett Dél-budai Centrumkórház előkészítésére létrehozott vállalkozással is.

A DBC Projekt Zrt.-t a tervezési-előkészítési munkák lezárása után, várhatóan 2024 júniusában számolják fel, mondta Gulyás Gergely. A projektcégben egyébként éppen Gulyás Gergely kezdeményezésére és döntésére lett igazgatósági tag Kocsis Máté felesége, aki 2018 óta havi bruttó 550 ezer forintért végezte jogászi munkáját a bizonytalan sorsú kórház projektcégében.

A szuperkórházként elhíresült beruházást több mint hat éve jelentették be, azóta egy kapavágás sem történt, számolt be róla az RTL Híradója egy héttel ezelőtt. A kórház építését egyelőre elhalasztották, de amennyiben a jövőben lesz költségvetési forrás a megépítésére, ismét alapítanak egy projektcéget a munka folytatására, mondta Gulyás Gergely a hvg360-nak.


Nyitókép: DBC Projekt Zrt.

#Belföld#dél-budai centrumkórház#kocsis máté#projektcég#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk