Belföld

Kiderült: ennyit fizethet a Mol az Újpest focicsapatáért

rtl.hurtl.hu

2024. március 20. 6:13

Teljes átszervezés is várható. Az új edző, Mészöly Géza nem startolt jól.

Mint ahogyan arról korábban az rtl.hu is beszámolt: megveszi a Mol, egészen pontosan annak vagyonkezelő leányvállalata az Újpest focicsapatát. Az Újpest FC volt az utolsó élvonalbeli magyar futballklub, ami eddig nem került kormányközeli vállalatok vagy üzletemberek érdekeltségébe.

Az új tulajdonos belépésével új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja

– szólt a megállapodást bejelentő közlemény. A csapat megvásárlásával az RTL Híradó is foglalkozott, akkor még nem árulták el, mennyi lehetett a vételár.


A Népszava most arról ír, hogy az adásvételre rálátó egyik forrásuk szerint a vételár 

6,2 milliárd forint lehet. 

Ennek kifizetése után a lap szerint komoly átszervezés és racionalizálás várható a csapatnál. Ott most ugyanis egy kerítéssel elválasztva két utánpótlásképzés is működik, állami támogatást viszont csak az egyik kap, az meg lényegében a Budafok NB II-es csapatának neveli a játékosokat. Változás lesz a felsővezetésben is, de itt a posztok egy részére még keresi az embereket a Mol a Népszava információi szerint.

A vezetőedző személyét viszont rögtön megtalálta az állami olajtársaság, méghozzá Mészöly Géza személyében. Mondjuk ő annyira nem rajtolt jól.

Az Újpest vezetőedzője kétmeccses eltiltást kapott, mert „nagydarab fekának” nevezte a saját játékosát.

Az eltiltás eleinte 1+2 hónapról szólt, de aztán Orbán Viktor kiállt a rasszista kijelentést megfogalmazó edző mellett, majd az MLSZ csökkentette a büntetés mértékét. A kettőnek természetesen hivatalosan semmi köze sincs egymáshoz.

Nyitókép: Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. február 25-én. A Ferencváros 5-0-ra győzött – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#újpest#mol#vételár#mészöly géza

Címlapról ajánljuk