Sport

Eldőlt: a MOL megvette az Újpestet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 6. 15:58

„Több mint 10 éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább” – mondta Roderick Duchâtelet, az Újpest FC leköszönő tulajdonosa.

Az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A hírt az Újpest futballcsapata közölte kedden a honlapján.

A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg. Az Újpest FC volt az utolsó élvonalbeli magyar futballklub, ami eddig nem került kormányközeli vállalatok vagy üzletemberek érdekeltségébe.

Az új tulajdonos belépésével új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja

– olvasható a közleményben.

„Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A MOL számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. (…) Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit” – mondta Ratatics Péter, a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.

Több mint 10 éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább

– mondta Roderick Duchâtelet, az Újpest FC leköszönő tulajdonosa.

A januári emelések után az üzemanyagárak az osztrák szintet közelítik Magyarországon, ott azonban az átlagfizetés háromszorosa a magyarnak. Így spórol, aki megteheti:


Nyitókép: Az újpesti kapus, Nicolic Dorde a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzés tizenegyespárbaja után a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. A felcsúti csapat a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követő tizenegyespárbajt 5-4-re nyerte és ezzel továbbjutott – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

#Sport#futball#újpest fc#mol

Címlapról ajánljuk