Belföld

Itt a bejelentés: ősztől ingyenesen szerezhetnek jogosítványt a középiskolások

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 12:31

Tuzson Bence igazságügy-miniszter jelentette be, hogy a középiskolások szeptember 1-től ingyen szerezhetnek jogosítványt.

Ősztől ingyen szerezhetnek jogosítványt a középiskolások, jelentette be a Facebookon Tuzson Bence igazságügy-miniszter. Hozzátette: a rendelkezés teljeskörű, tehát ugyanúgy vonatkozik az elméleti és gyakorlati képzésre, valamint a vizsgák díjaira is.

A miniszter azt mondta: „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy leszámoljunk a felesleges bürokráciával, és segítsük az emberek mindennapi életét.” Már korábban is volt szó arról, hogy a kormány kiegészítené a szakképzési és a köznevelési törvényt a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges ismeretek elsajátításának állami finanszírozásával.

Az Igazságügyi Minisztérium tavaly augusztusban közölte, hogy prioritást élvez az ügy, de a részletszabályzáson még dolgoznak, emlékeztet a 24.hu. Tuzson mostani posztjában azt mondta, hogy folytatódik a munka, és hamarosan újabb fejlemények várhatók.

Az év elején az RTL Híradó arról tudósított: a jogosítvány megszerzése átlagosan félmillió forintba kerül. Azt hiába kérdezték a kormánytól, hogy mennyibe fog kerülni a most bejelentett intézkedés, csupán azt közölték, amit most Tuzson megerősített: hogy ősztől indulhat a program.


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#ősz#jogosítvány#ingyenes#középiskola#Tuzson Bence#vizsga#fiatal

Címlapról ajánljuk