Belföld

Áder János: A húgom azonnal intézkedett, amikor meghallotta a pedofilvádakat a bicskei gyermekotthon vezetője ellen

rtl.hurtl.hu

2024. március 10. 13:58

Áder János szerint nem igaz, hogy ne tett volna semmit a húga a bicskei gyermekotthon vezetőjének pedofilügyében, amikor a fővárosi önkormányzatnál dolgozott 2011-ben.

Áder János arról beszélt a Kossuth rádióban: nem igaz, hogy a fővárosi önkormányzatnál dolgozó húga nem tett semmit 2011-ben, amikor tudomására jutott, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil bűncselekményeket követhetett el. Elmondása szerint húga azonnal intézkedett, ezt pedig a Karácsony Gergely főpolgármester utasítására készült jelentés is bizonyítja.

A volt köztársasági elnök a Telex szerint azt taglalta: főosztályvezetőként dolgozó húga, Pölöskei Gáborné Áder Annamária tájékoztatta a főjegyzőt az igazgatóval kapcsolatos bejelentésről, aminek nyomán elkezdték a feljelentés előkészítését, és végül később nyomozás indult. Ezt a rendőrség 2012-ben eredmény nélkül lezárta.

Áder felidézte, hogy a DK-s Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta a húgát, hogy a gyanú ellenére nem tett semmit az igazgatóval szemben. Arra is utalt, hogy az ellenzéki politikussal szemben ezen kijelentések miatt eljárás indulhat.

Karácsony Gergely vizsgálatáról már korábban is beszámoltunk: az eseti bizottságnak értékelnie kell, hogy Tarlós István önkormányzata és a Főpolgármesteri Hivatal a bicskei gyermekotthonban történt pedofil visszaélésekről 2011-ben tett bejelentést megfelelően kezelte-e, valamint mindent megtettek-e annak érdekében, hogy a bejelentésben foglaltak kivizsgálása nyomásgyakorlás nélkül, a gyermekek mindenek felett álló érdekeinek megfelelően történjen.

Arról is beszámoltunk: V. János, a bicskei gyermekotthon volt igazgatója a kormánypárti városvezetés alatt kitüntetést is kapott az önkormányzattól. A Bárczy-díjat Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesként adta át neki 2015-ben.

Tarlós István korábbi főpolgármester erről azt mondta: 

V. János azért kaphatott kitüntetést, mert a közgyűlés tagjai végig sem olvasták a felterjesztettek névsorát. Szerinte „hülyeség volt” kitüntetni a pedofilt.

Nyitókép: MTI / Bodnár Boglárka

#Belföld#áder jános#húg#fővárosi önkormányzat#budapest#vizsgálat#dk#bicskei gyerekotthon#köztársasági elnök#bejelentés#intézkedés

Címlapról ajánljuk