Belföld

Tarlós István szerint „hülyeség volt” kitüntetni a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 7:53

Tarlós István, Budapest korábbi fideszes polgármestere szerint azért kaphatott kitüntetést V. János, a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, mert a közgyűlés tagjai végig sem olvasták a felterjesztettek névsorát.

V. János, a bicskei gyermekotthon igazgatója azért kaphatott kitüntetést, mert a közgyűlés tagjai végig sem olvasták a felterjesztettek névsorát – mondta Tarlós István volt főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este.

A Bárczy-díjat Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettesként adta át 2015-ben V. Jánosnak, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának, akit 2019-ben ítéltek el. A Fókusznak nemrég az az egykori KDNP-s főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor azt mondta: az ártatlanság vélelme miatt kezdeményezte a bicskei igazgató kitüntetését.


A díjat végül 2019-ben vette el tőle a főváros, a frissen megválasztott Karácsony Gergely kezdeményezésére, aki nemrég vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. A hvg.hu cikke szerint Tarlós István szerda este a beszélgetésben felelőtlen döntésnek nevezte az akkori kitüntetést a főváros részéről, szerinte

„hülyeség volt” V. Jánosnak kitüntetést adni.

A volt fideszes városvezető azzal indokolta a kitüntetést, hogy figyelmetlenek voltak a képviselők a közgyűlésben. Úgy fogalmazott, ez nem egy jelentős fővárosi kitüntetés volt, ezért a közgyűlés tagjai valószínűleg nem olvasták végig mind a 25 díjra felterjesztett nevet.

A pedofil bűncselekmény az RTL Házon kívül című műsorában kapott nyilvánosságot 2016-ban, ezután ítélték el az igazgatót és K. Endrét, a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, akit Novák Katalin államfői kegyelemben részesített, ami a lemondásához vezetett. Az ügyet feltáró riporter, Moskovics Judit a Házon kívüli legutóbbi adásában mesélte el, milyen nehézségekkel néztek szembe, amikor igazolni próbálták a hatóságilag még meg nem erősített vádakat V. Jánossal szemben.


Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#tarlós istván#bicskei gyermekotthon#v. jános#kitüntetés

Címlapról ajánljuk