Belföld

Lemondatná Áder János húgát a DK a bicskei ügy miatt

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 11:45

A párt szerint Pölöskei Gáborné vezette azt az osztályt, ahol már 2011-ben jelezték, hogy a gyerekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket.

A bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben jelezte az akkor Tarlós István vezette fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket – derült ki abból a jelentésből, amit Karácsony Gergely főpolgármester hozott nyilvánosságra. A dolgozók a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának jelezte, hogy az intézmény egyik lakója szerint az igazgató belenyúlt a nadrágjába.

A bicskei gyermekotthont fenntartó főváros ekkor nem rúgta ki és nem függesztette fel V. Jánost, aki ennek köszönhetően még 5 évig molesztálhatta a rábízott gyerekeket.

Ennek a főosztálynak akkor Pölöskei Gáborné Áder Annamária, azaz Áder János húga volt a vezetője. Pölöskei Gábornét ezután előléptették, Balog Zoltán minisztériumában lett államtitkár, és államtitkár a mai napig, jelenleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára

– áll a DK vasárnapi közleményében.

„A Demokratikus Koalíció Pölöskei Gáborné Áder Annamária azonnali lemondását és válaszokat követel! Hogyan lehet államtitkár az, aki a bicskei gyermekotthon fenntartójaként nem akadályozta meg, hogy a pedofil igazgató tovább molesztálja a rábízott gyerekeket? Ki utasította Áder János húgát az orbáni pedofilhálózatból arra, hogy hagyja a helyén V. Jánost? A pedofilsegítő elnöki kegyelmét kijáró Balog Zoltán, a pedofil igazgató állami kitüntetésében részt vevő Áder János, esetleg az orbáni pedofilhálózat feje, a pedofil igazgatót kitüntető Orbán Viktor utasította erre? Válaszokat és Pölöskei Gáborné Áder Annamária azonnali lemondását követeljük!” – tette hozzá Gy. Németh Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője.

Nyitókép: Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyának átadásán 2024. február 21-én. A beruházás 2,6 milliárd forint ráfordításával készült el, az épületben egy robotika szaktanterem is helyet kapott. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#áder jános#pölöskei gáborné#lemondás#dk#bicskei gyermekotthon

Címlapról ajánljuk