Belföld

315 ezer vármegye- és országbérletet váltottak a magyarok egy hét alatt

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 14:14

Az új tarifarendszer bevezetése óta eltelt egy hétben már több mint háromszázezret váltottak a vármegye- és országbérletekből a magyarok.

Az új tarifarendszer bevezetése óta eltelt egy hétben 315 ezret váltottak a vármegye- és országbérletekből, és 20 ezer darabot ezek napijegy változataiból – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel szombaton.

Az állami társaság adatai szerint előbbiek étharmada vármegyei bérlet volt, ami azt jelenti, hogy az országosnál jóval népszerűbb most. Az értékesítés a februári azonos időszak adataival összevetve 37 százalékkal nőtt. Az elmúlt egy hét tapasztalatai a következők:

  • a teljesen új napijegy változatokból – ez a Magyarország24 és Vármegye24 – a 20 ezret közelítik az eladások;
  • a vármegyebérleteket tekintve az – immár a BKK járatain is elfogadott – Pest vármegyei bérlet áll a növekedés hátterében, valamint a napijegynél is a Pest vármegyei változat vezet;
  • az 1890 forintos kutya-országbérletből hét nap alatt már majdnem annyit, mintegy háromszázat váltottak, mint tavaly egész évben összesen;
  • a kerékpár-országbérletből eddig több mint hétszázat vettek a bringás utasok;
  • a múlt héten értékesített vármegye- és országbérletek négyötödét a MÁV-Volán-csoport pénztáraiban, automatáinál, illetve online felületein (Elvira, MÁV app) vették.

Mint arról beszámoltunk, már az első napon kicsinálta a MÁV applikációját az új tarifarendszer. Az app a tervezettnél több ideig állt, az utasok nem tudtak jegyeket vásárolni, a rendszer csak lassan állt helyre. Hogy miként változott a jegyek, bérletek ára március elsejétől? Az új tarifarendszer részleteiről ebben a cikkben, valamint az alábbi videóban tájékozódhat:


Nyitókép: Egy utas mutatja országbérletét a május 1-jétől használható vármegye- és az országbérlet bevezetéséről, értékesítésének elindulásáról tartott sajtótájékoztató előtt a székesfehérvári vasútállomáson 2023. április 28-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI

 

#Belföld#máv-volán-csoport#tarifarendszer#tarifareform#vármegyebérlet#országbérlet

Címlapról ajánljuk